Ο.ΔΙ.ΚΟ.: «…να ‘μαστε καλά ν’ ταξιδεύουμε παρέα!» …ήταν η κουβέντα στα χείλη των περισσότερων από τους 49 αναβάτες που έλαβαν μέρος στη φθινοπωρινή βόλτα του Ομίλου Δικυκλιστών Κοζάνης για το 2018.

Με σύμμαχο τον καιρό (…που τα είχε όλα, συννεφιά, ήλιο αλλά και βροχή το μεσημέρι), μοτοσυκλετιστές από Κοζάνη, Γρεβενά και Σιάτιστα συμμετείχαν σε μια ημερήσια εξόρμηση 300χλμ, με προορισμό την περιοχή του Ασπροπόταμου και τα ορεινά των Τρικάλων. Η πανδαισία των χρωμάτων από τα απέραντα δάση οξιάς, καστανιάς, πεύκου, έλατου και βελανιδιάς έκανε την κυριακάτικη εκδρομή, μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Οι φίλοι των δύο τροχών επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Δολιανών, αξιόλογο μεταβυζαντινό μνημείο του 18ου αι., με τους 12 τρούλους και την επιβλητική αρχιτεκτονική. Το μεσημέρι απόλαυσαν καφέ και φαγητό στο χωριό Χαλίκι, έναν από τους αρχαιότερους «παρά τον Αχελώον» οικισμούς στους πρόποδες του όρους Λάκμος, με παραδοσιακά σπίτια και το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Μιχαλάκη Φίλου.

Ο Ο.ΔΙ.ΚΟ. Α.Σ. οφείλει πολλές ευχαριστίες στην Ομάδα Ζ που για άλλη μια φορά συνόδευσε το κομβόι των μηχανών κατά την έξοδο από την πόλη, στον Άγγελο, τη Χρύσα και τον Γιάννη από το CrossRoads για την άψογη περιποίηση!