Η φροντίδα και η μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και κυρίως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου για τη νεότητα και τις ανάγκες της εκδηλώθηκε σήμερα με τα εγκαίνια του νεοσύστατου φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δυστυχώς πληθύνονται οι οικογένεις που αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια για τα παιδιά τους.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αρκεί, δυστυχώς, μόνο το διάβασμα, ούτε οι φιλότιμες, υπέροκνες προσπάθειες του Έλληνα καθηγητή στο Δημόσιο Σχολείο.

Έχοντας όλα αυτά κατα νου o Μητροπολίτης κ. Παύλος και η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργη μητέρα προχώρησαν στην ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία του μετά τον αγιαμό ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Τόνισε ότι ο Θεός μέσα και από δύσκολες περιστάσεις όπως η οικονομική κρίση, απεργάζεται πάντα το καλό των παιδιών του. Εν προκειμένω, το καλό είναι ότι εξαιτίας των οικονομικών, και όχι μόνο, δυσκολιών οι άνθρωποι “εξανθρωπιζόμαστε”.

Παύουμε έτσι να είμαστε άτομα ενδιαφερόμενα μόνο για τον εαυτό μας και γινόμαστε πρόσωπα που νοιαζόμαστε και για τις ανάγκες του διπλανού μας.

Μόνο στην Εκκλησία, το χώρο της γνήσιας κοινωνικοποίησης, όπου τέμνεται η οριζόντια με την κατακόρυφη διάσταση της κοινωνικότητας, γίνονται πράξη και βιώνονται όλα αυτά.

Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, συν Θεώ, τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά στο χώρο της “ΣΥΝΑΞΗΣ” στον 1ο όροφο του Μπλιουρείου.

romfea.gr

koinoniko frotnistirio 2

koinoniko frotnistirio 2

koinoniko frotnistirio 2

koinoniko frotnistirio 2