Ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός με αφορμή την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης

12 Οκτωβρίου 2018
10:46
Κανένα σχόλιο

Οι ραδιοερασιτέχνες (ασυρματιστές). Εκτός της συνδρομής σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, και της συμμετοχής τους στην πολιτική προστασία, με τις οποίες γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό, ασχολούνται και με δραστηριότητες που αφορούν το χόμπι τους.

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία φιλίας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους. Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, είναι αδειοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. (SZ2RWM) και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ. (SZ2KOZ) με αφορμή την 106η επέτειο της 11ης Οκτωβρίου του 1912, ημέρα απελευθέρωσης της πόλεως της Κοζάνης, διοργανώνουν Ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το Σάββατο 6 έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις μπάντες των βραχέων και των VHF, σύμφωνα με το ισχύον BandPlan (ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες). Τα χαρακτηριστικά κλήσης που χρησιμοποιούνται είναι αυτά των συλλόγων.

Όποιος Ραδιοερασιτέχνης καταφέρει επαφές και με τα δύο χαρακτηριστικά κλήσης αποκτά το δικαίωμα να κατεβάσει μέσω internet την επόμενη ημέρα, αναμνηστικό δίπλωμα.

Αντίστοιχος διαγωνισμός διοργανώθηκε και την περασμένη χρονιά, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν επαφές με πολλούς ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο γιορτάσαμε και ενημερώσαμε το κόσμο για την μεγάλη επέτειο της πόλης μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι επαφές πραγματοποιήθηκαν από περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και από Ασιατική Ρωσία, ΗΠΑ και Κανάριες Νήσοι.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://qrz.com/db/SZ2RWM

https://qrz.com/db/SZ2KOZ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.