ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: “Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή”

16 Οκτωβρίου 2018
19:11

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει πως τα δύσκολα πέρασαν, τα μνημόνια τελείωσαν και επιτέλους επιστρέφουμε στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, ενώ πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, εφαρμόζονται καθημερινά, χωρίς καμιά πρόθεση για κατάργησή τους. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούνε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προϋποθέτει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Αυτό σημαίνει συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις και κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τον ερχομό της “κανονικότητας” η πραγματικότητα στα σχολεία διαψεύδει περίτρανα την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού!

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε με εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ενισχύουν παραπέρα το χαρακτήρα του σχολείου ως “σκληρού εξεταστικού κέντρου”, με νέες εξετάσεις τύπου πανελλαδικών, στη Γ’ Λυκείου, με σοβαρό περιορισμό των επιλογών των μαθητών στο μηχανογραφικό, θέτοντας, ακόμα πιο νωρίς και βίαια, εμπόδια και διλήμματα σε νέα παιδιά. Ακόμα και τα ψήγματα της -αναγκαίας για τον σύγχρονο άνθρωπο- Γενικής Παιδείας, που έχουν απομείνει, σταματάνε στην ηλικία των 15 ετών.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία για ακόμα μια χρονιά με μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών! Το καθεστώς των αναπληρωτών τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, που εκτός ότι συνιστά υποβάθμιση της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου ταυτόχρονα διατηρεί στην ανασφάλεια και την ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στων οποίων την πλάτη μεταφέρεται ως ατομική ευθύνη η αναζήτηση στέγης, η κάλυψη των εξόδων σίτισης, μετακίνησης κ.λπ.

Σε σχέση με την «κανονικότητα» στα σχολεία ο κατάλογος είναι ατελείωτος και περιλαμβάνει μηδενικούς διορισμούς, νέες συγχωνεύσεις, ακατάλληλα κι επικίνδυνα κτίρια για την ασφάλεια των μαθητών, αναθέσεις μαθημάτων εικαστικών, Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής σε δασκάλους, κλείσιμο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή να έχει μείνει στα χαρτιά και χιλιάδες κενά ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο», εναρμονισμένο με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Ο.Ο.ΣΑ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει σημειωθεί κλείσιμο σχολείων όπως αυτά στην Άνω Κώμη, και δρομολογείται κλείσιμο αυτών σε Εράτυρα και Τρανόβαλτο. Μεταφέρθηκαν δύο σχολεία λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων που στεγαζόταν. Συγκεκριμένα το 9ο Νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολικού συγκροτήματος του 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου. Επίσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μετακινήθηκε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του, στον Τετράλοφο, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης. Οι μετακινήσεις, αυτές, γίνονται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, του εξορθολογισμού του κόστους εκπαίδευσης που προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο και το οποίο το ψήφισαν όλοι μαζί! (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, NΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). Ακόμα περισσότερα είναι τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης που ξεκίνησε την λειτουργία του χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό για την ομαλή λειτουργία του. Υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά στην Ειδική Αγωγή.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, συνολικά στην εργατική – λαϊκή οικογένεια, με επίγνωση της συσσωρευμένης πείρας που διαθέτουν και τους καλεί να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης, παλεύοντας για ένα σχολείο που θα δουλεύει σταθερά με όλα -και για όλα- τα παιδιά, αναπτύσσοντας όλες τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα, που θα καλλιεργεί τη δίψα για μόρφωση και θα δίνει διέξοδο στις νεανικές ανησυχίες. Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.

Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε, να πάρουμε στα χέρια μας και να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας

Nα διεκδικήσουμε:

— Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

— Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

— Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

— Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

— Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία Υγείας.

— Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

— Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους

— Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο, ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.

— Καμία σκέψη για κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή και θα πρωτοστατήσει το επόμενο διάστημα στην κοινή δράση μαθητών – γονιών εκπαιδευτικών, δίνοντας μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.