Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας: “Αδύνατη η εφαρμογή του προγράμματος «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.», στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας”

19 Οκτωβρίου 2018
18:32
Κανένα σχόλιο

Μετά από διαβούλευση ετών, και πριν ακόμη “στεγνώσει” το μελάνι της περιβόητης αναδιάρθρωσης του Αύγουστου 2017 της ΕΛ.ΑΣ, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε συγχώνευση υπηρεσιών, κατάργηση υφιστάμενων περιφερειακών, όπου η ύπαρξη αυτών δεν κρινόταν απαραίτητη με σκοπό την εξοικονόμηση εμψύχου δυναμικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά κυρίως με σκοπό την δημιουργία νέων, άρτια στελεχωμένων τμημάτων, τα οποία θα επωμίζονταν το βάρος της αστυνόμευσης εκδίδεται το πρόγραμμα εμφανούς αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.»

Δυστυχώς τα μνημόνια των τελευταίων ετών άφησαν τα σημάδια τους. Οι ελάχιστες, έως μηδαμινές προσλήψεις, σε συνδυασμό με τη συνταξιοδότηση προσωπικού, έχουν δημιουργήσει αρνητικό “ισοζύγιο” στο έμψυχο δυναμικό. Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί η έλλειψη πόρων, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός, η έλλειψη οχημάτων και μέσων, γίνεται αντιληπτό πόσο δυσχεραίνεται πλέον του έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με την μεγάλη συνοριογραμμή των νομών Φλώρινας και Καστοριάς, το τεράστιο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, την ύπαρξη Φυλακών στα Γρεβενά και των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στη χώρα που βρίσκονται στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, καθίσταται αδύνατη η εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, με τις υπάρχουσες συνθήκες, το υπάρχον προσωπικό και υπάρχοντα μέσα. Παράλληλα με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλούνται συνάδελφοι να διανύουν καθημερινά αποστάσεις άνω των 120 χλμ προς ενίσχυση των υπηρεσιών εκτέλεσης των νέων περιπολίων, να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου και σε μια εποχή που και το ένα ευρώ μετράται το εν λόγω σχέδιο θα εκτοξεύει το λειτουργικό κόστος (καύσιμα και συντήρηση οχημάτων), ενώ ταυτόχρονα ο ήδη επιβαρυμένος και παλαιωμένος στόλος οχημάτων δεν θα ανταπεξέλθει.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο σε ιδεατές συνθήκες, όμως σε μια εποχή που οι αποσπάσεις προσωπικού λόγω του μεταναστευτικού είναι μόνιμες, οι μετακινήσεις των Διμοιριών Υποστήριξης και αντρών της ΟΠΚΕ – Ο.Ε.Π.Τ.Α είναι στην εβδομαδιαία διάταξη της υπηρεσίας και οι οικομικες συγκυρίες δύσκολες, καθιστούν αδύνατη όχι μόνο την εφαρμογή του προγράμματος «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.», αλλά δυσχεραίνουν ακόμη και την απλή αστυνόμευση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε την τροποποίηση της Διαταγής του προγράμματος «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ. και την εφαρμογή του από τους εκάστοτε Διευθυντές προσαρμοσμένη στα τοπικά δεδομένα και με βάση τη δυνατότητα κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας..

Οι Πρόεδροι Δ.Σ.

Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γρηγόριος ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ιωάννης ΣΠΥΡΙΔΗΣ

Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ

Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.