Κρόκος, λαχανικά, και αιγοπρόβειο στο 3ετές προώθησης της ΕΕ

19 Οκτωβρίου 2018
16:47
Κανένα σχόλιο

Μεταξύ των προτάσεων που εγκρίθηκαν συγκαταλέγεται και η πρόταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, που φέρει τον τίτλο προώθησης «Signed by Nature» και θα εξελιχθεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία με προϋπολογισμό 2,58 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των απλών προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από ελληνικές οργανώσεις και εγκρίθηκαν, είναι επίσης οι προτάσεις που αφορούν προώθηση: Κρόκου Κοζάνης σε Ελλάδα και Ιταλία.

Παρασκευασμάτων λαχανικών σε Ν. Κορέα, Σινγκαπούρη, Καναδά, Κολομβία και Μεξικό. Φρούτων σε Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Σερβία, Νορβηγία. Δημητριακών σε Ιορδανία, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα της ΕΕ

Χρηματοδότηση ύψους 172,5 εκατ. ευρώ από τον γεωργικό προϋπολογισμό της Ε.Ε. θα παράσχει η Κομισιόν για την προώθηση των ενωσιακών γεωργικών προϊόντων διατροφής στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Την απόφαση για τις προτάσεις προώθησης γεωργικών προϊόντων που εγκρίθηκαν, κοινοποίησε η Κομισιόν την Τρίτη 16/10 και με την αφορμή αυτή ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την καλή ποιότητα των προϊόντων διατροφής που παράγει και για τη γαστρονομική της κληρονομιά. Οι παραγωγοί της ΕΕ μπορούν να βασιστούν στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να κάνουν γνωστά εντός και εκτός Ευρώπης τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγουν. Εγώ ο ίδιος επισκέφτηκα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό ή την Κολομβία, για να ανοίξω νέες αγορές για τα προϊόντα μας. Μπροστά μας διανοίγονται τεράστιες δυνατότητες».

Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθούν τους παραγωγούς στον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ να ενημερώνουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, με στόχο αφενός την προώθηση των προϊόντων τους εντός της Ε.Ε. και αφετέρου το άνοιγμα νέων αγορών. Εστιάζουν σε συγκεκριμένες προτεραιότητες, όπως η ανάδειξη της ποιότητας των ευρωπαϊκών τροφίμων με γεωγραφικές ενδείξεις, ή οι μέθοδοι βιολογικής παραγωγής.

Από τα 79 εγκεκριμένα προγράμματα, τα 48 απευθύνονται σε χώρες εκτός Ε.Ε. Συνολικό ποσό 97 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για «απλά προγράμματα προώθησης», τα οποία υποβλήθηκαν από μία ή περισσότερες προτείνουσες οργανώσεις από το ίδιο κράτος μέλος. Επίσης, ποσό 75,5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει «πολυπρογράμματα», τα οποία υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο προτείνουσες οργανώσεις από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερες ευρωπαϊκές οργανώσεις. Τα προγράμματα που επελέγησαν καλύπτουν αιτούντες από 19 κράτη μέλη.

Πηγή https://www.agronews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.