kozan.gr: K. Kωνσταντόπουλος για τη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων που θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Αιανής: “Ο εισαγγελέας θα μας εγκαλέσει αν δεν ανοίξουμε αυτή τη δομή της Εκπαίδευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι από τις διεθνείς συνθήκες” (Βίντεο)

19 Οκτωβρίου 2018
18:49

 

Με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό West channel  ο Κώστας Κωνσταντόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, απάντησε σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη δημιουργία Δομής Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων, που θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Αιανής. Ακούστε τι είπε:

28 σχόλια

  • Nα περιμένουν και τα άλλα χωριά τα ίδια παθήματα με την Αιανή. Φτάνει να ανοίξει την κερκόπορτα ο όποιος ξενοδόχος (που ήδη τρίβουν τα χέρια τους από τις επιδοτήσεις που πέφτουνε βροχή απ΄την Ευρωπ. Ένωση). Μέχρι και τα ξενοδοχεία της Σαμαρίνας Γρεβενών κατέστησαν πλήρη από αναμενόμενους πρόσφυγες/μετανάστες (όποιος βρει άκρη,ας το πει κι εμάς).

  • «Ο εισαγγελέας θα μας εγκαλέσει αν δεν ανοίξουμε αυτή τη δομή της Εκπαίδευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι από τις διεθνείς συνθήκες».

    Χαίρε ώ χαίρε ελευθεριά !

  • Να δώσουν στη δημοσιότητα
    1.Το ακριβές πρόγραμμα το οποίο υλοποιούν για την εκπαίδευση των ανηλικων προσφύγων ηλικίας 15-18.
    2.Απο ποιον φορέα χρηματοδοτείται το πρόγραμμα και ποιοι λαμβάνουν τα χρήματα.
    3.Το νόμο στον οποίο στηρίζονται.
    4.Αν είχε γνώση ο δήμος για το πρόγραμμα και απο πότε.
    5.Την ιδιότητα του υπεύθυνου καθηγητή προγράμματος που διορίστηκε αυθαίρετα και θα έπρεπε να ειχε την ιδιότητα του φιλολόγου ΑΝ ήταν νόμιμο το πρόγραμμα.
    6.Τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο των παιδιών.
    Θ ανοίξουμε κι άλλα χαρτιά αν δεν μαζεψετε τα ασυμάζευτα.

  • 1.Το ακριβές πρόγραμμα το οποίο υλοποιούν για την εκπαίδευση των ανηλικων προσφύγων ηλικίας 15-18.
    2.Απο ποιον φορέα χρηματοδοτείται το πρόγραμμα και ποιοι λαμβάνουν τα χρήματα.
    3.Το νόμο στον οποίο στηρίζονται.
    4.Αν είχε γνώση ο δήμος για το πρόγραμμα και απο πότε.
    5.Την ιδιότητα του υπεύθυνου καθηγητή προγράμματος που διορίστηκε αυθαίρετα και θα έπρεπε να ειχε την ιδιότητα του φιλολόγου ΑΝ ήταν νόμιμο το πρόγραμμα.
    6.Τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο των παιδιών.
    Θ ανοίξουμε κι άλλα χαρτιά αν δεν μαζεψετε τα ασυμάζευτα.

  • Και κυρίως να δώσουν στην δημοσιότητα…ΠΟΙΟΣ φορέας χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ποιοι θα λαμβάνουν τα ποσά!!!

  • Πρόσφυγες πολέμου από το Πακιστάν; Μα στο Πακιστάν δεν υπάρχει πόλεμος. Ο κύριος διευθυντής ζητά από την Αιανή να αποδεχθει ενήλικες ως μαθητές, τη στιγμή που δημόσια πίνουν, καπνίζουν, μεθούν, προκαλούν δολιοφθορές. Ασυλία έχουν; Ποιός ο ρόλος του σχολείου; Δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ να τους εξηγήσουν ότι δε μπορούν να κάνουν ότι θέλουν; Γιατί τέτοιος ζήλος του διευθυντή; Από που χρηματοδοτείται η δομή, μέσω ιδιωτικής ΜΚΟ; Και πως πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί; Γιατί δεν απαντά σε αυτά;

    • Κατ’ αρχάς, και πρόσφυγες πολέμου να είναι, απ’ την στιγμή που περνάνε σε άλλη, ασφαλή χώρα ΠΡΙΝ την διασχίσουν και φτάσουν στην Ελλάδα, δεν δικαιούνται καθεστώς/ιδιότητα πρόσφυγος.

        • Δεν είναι ασφαλής χώρα η Τουρκία;Τι μας λες έχει πόλεμο κι αυτή;Πριν απο μερικούς μήνες ήταν καλεσμένος του πρωθυπουργού ο Ερντογάν δε θυμάμαι να είπώθηκε κάτι.Κι αλήθεια ποια Τουρκία;Απ την Αλγερία;Απ το Μπαγκλαντές;Απ το Πακιστάν;Απ το Αφγανιστάν;Απ όλη την Αφρική;

  • Δεν πειράζει να σε καλέσει ο εισαγγελέας. Να σε νοιάζει μόνο τι πιστεύεις εσύ τι είναι σωστό. Φυσικά παίρνεται γραμμή κομματική… Πόσο ριψασπιδες θα γίνεται ακόμη…όλοι γράφεται στα παλιά σας τα παπούτσια την πλειοψηφία της κοινωνίας της Αιανής. Δήμαρχε τα σχολεια ειναι ακομη στη δικαιοδοσια σου βάλε κόντρα…Για τους δημότες σου.

  • Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gérard Collomb τα βρόντηξε προχθές από την κυβέρνησή τους. Στο κείμενο της παραίτησής του χτυπά καμπάνες για το ολοκληρωτικά μη διαχειρήσιμο (totalement ingerrable) της κατάστασης με τη μετανάστευση. ΑΝΤΙΒΑΡΟ 17—10-18

  • Ευγε καλιανιωτη μορφωμενε, το βρηκες το προβλημα. Σου φταιει ο προσφυγας/μεταναστης. Ο 17χρονος που ηπιε και σου εκλεψε τα ροδια απο την ροδια που εχεις στο πεζοδρομιο, οταν τα δικα σου παιδια πινουν πορτοκαλαδα και πανε στο κατηχητικο. Σου εφταιξαν και 10 ανθρωποι που εργαζονται στον τοπο σου, και βγαζεις το φαρμακι σου απο την ανετη καρεκλα σου στο μουσειο. Πανω απ ολα ομως σε πειραξε που καποιοι ανθρωποι απο μακρια ενδιαφερονται να μαθουν τη γλωσσα σου και τον πολιτισμο σου καλυτερα απο εσενα. Ευγε και παλι απευθειας απογονε του μεγα Αλεξανδρου

    • Όταν καταλάβεις τα προβλήματα τα εθνικά που θα προκύψουν από όλους αυτούς θα είναι πολύ αργά φίλε. Τότε όμως θα έχεις καταπιεί τη γλώσσα σου.Όχι πολύ μακριά, το 2050 οι Έλληνες θα είμαστε 2.500.000 εκατομύρια λιγότεροι, σου λέει τίποτα αυτό;

      • Ο αντετοκουνμπο είναι Έλληνας; η μήπως είναι ο μιχαλολιακος; το αίμα κάνει τον Έλληνα; μήπως τον κανεί η παιδεία;έθνος σημαίνει έθιμο, συνήθεια.
        Διότι εάν τον κάνει το αίμα φέρε μου το αίμα το γνήσιο ελληνικό να πάμε να συγκριθουμε

    • Κι επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα,σε ρωτάω οι μουσουλμάνοι της Θράκης-που είναι Έλληνες πολίτες- ενσωματώθηκαν με τον υπόλοιπο πληθυσμό;ΟΧΙ. Πόσο μάλλον αυτοί και ο λόγος είναι ο φανατισμός της θρησκείας τους.Όσο για το παράδειγμα των Αλβανών, αυτοί ενσωματώθηκαν διότι προέρχονταν από ένα κομμουνιστικό καθεστώς,όπου υπήρχε αθεια, δεν ήταν δηλαδή φανατικοί.

      • Επιχειρήματα; μάθε καταρχήν την διαφορά έθνους και λαού. Ένας λαός μπορεί να περιλαμβάνει πολλά έθνη που ζουν εν ειρήνη και αρμονία μεταξύ τους.πχ Βέλγοι, Βρετανοί, Αμερικανοί, Ινδοί, Κινέζοι, και πόλλοι πολλοι ακόμα.
        Αντίθετα βέβαια με τις κοινωνικές και οικονομικές ταξεις

    • “ενδιαφερονται να μαθουν τη γλωσσα σου και τον πολιτισμο σου καλυτερα απο εσενα!!!” Είσαι σίγουρος; Γνωρίζεις μουσουλμάνο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει άλλο πολιτισμό; Ψάξου λίγο!

  • Δώστε τα αληθινά στοιχεία.Αποδεχτείτε την παρατυπία – παρανομία και ζητήστε συγνώμη απ τον κόσμο. Διαφορετικά θα τα δώσουμε εμείς.

    • Ποιοί είστε; Έχετε κάποιο σύλλογο; Τους άλλους γονείς τους ρωτήσατε αν θέλουν τα παιδία τους να συναναστρέφονται με 23χρονους και 25χρονους εξωσχολικούς ενήλικες

  • Ελπίζω οι Άνθρωποι να αντιδράσουν συντονισμένα απέναντι στον ρατσισμό και τον παλιανθρωπισμο. Αιανιωτες σταθείτε στο ύψος το περιστασεων:το χωρίο είτε θα καταχωρηθεί σαν φασιστοχωρι είτε σαν χωριό περηφανων Ανθρώπων.

    • Οι άνθρωποι αντιδρούν στον εποικισμό όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων.Εσυ τους απειλείς οτι θα καταχωρηθούν κάπου;Που αλήθεια;Στα κυβερνητικά τάγματα εφόδου με τις κουκούλες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.