Ένα χρόνο μετά το συλλαλητήριο των πολιτών της Κοζάνης και την προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι ήδη ολοκληρωμένες κρίσεις για την πρόσληψη του στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ακυρώνονται με εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Το αιτιολογικό αυτής της ακύρωσης προσδιορίζεται στο ότι οι εισηγητές (κριτές) των υποψήφιων Επιμελητών Β`, θα έπρεπε να κατέχουν τον βαθμό του Διευθυντή και όχι του Συντονιστή Διευθυντή, όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις, προφανώς λόγω έλλειψης κριτών με τον απαιτούμενο βαθμό.

Σημειωτέον, η ΕΙΝΔΥΜ είχε ενημερώσει περί της αμφίβολης νομιμότητας στην σύνθεση των συμβουλίων κρίσεων – προσλήψεων τον Διοικητή του ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο» και κατ` επέκταση, υποθέτουμε, και την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Έτσι, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συνεχίζουμε την πλεύση μας στον επικίνδυνο ωκεανό της υποστελέχωσης, ενώ η ηγεσία της 3ης Υ.ΠΕ και όχι μόνο, θα πρέπει να αλιεύσει στα τοξικά νερά του γιατρούς ειδικοτήτων με το βαθμό του Διευθυντή αποκλειστικά και μόνο, για να στελεχώσει τα συμβούλια κρίσεων – προσλήψεων.

Έως την ανεύρεση του ζητούμενου ιεραρχικού βαθμού, ή έως ότου κάποιοι Επιμελητές Α` αναβαθμιστούν σε ανώτερο βαθμό, οι προσλήψεις των τόσο απαραίτητων για τα νοσοκομεία γιατρών, παγώνουν, ενώ οι ήδη κριθέντες και μη προσληφθέντες θα πάρουν την άγουσα για ξένες πατρίδες.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπίσει την δυσαρμονία από την εφαρμογή της νομιμότητας που η ίδια δημιούργησε, προτίθεται, κατά πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, να προχωρήσει στην ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα επιβάλλει αφ` ενός την ανοσία του πληθυσμού, αφετέρου θα εξοστρακίσει τις ασθένειες με την σύγχρονη μέθοδο του ξεματιάσματος.

Η στήριξη του καταρρεύσαντος Ε.Σ.Υ και η αναβάθμιση του, αναμένονται μαζί με την ανάπτυξη….. το 2060

Το καραβάνι προχωρά σε ελεύθερη πτώση. Προορισμός το κέντρο της Γης.