Ο μεγάλος αριθμός των διαδοχικών σηράγγων, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της Εγνατίας Οδού, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Παρόλα αυτά, οι σήραγγες δεν πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές στον σχεδιασμό των οδεύσεων διαφυγής για ΑμεΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση του kozan.gr αναφορικά με το ζήτημα της κατασκευής εξόδων κινδύνου στις σήραγγες της Εγνατίας Οδού σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ώστε να καθίσταται δυνατή η απομάκρυνση των ατόμων με αναπηρία, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης δεσμεύτηκε πως το ζήτημα έχει ήδη δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνούδης υπογράμμισε πως «Αυτό αντιμετωπίζεται ήδη, έχουμε στείλει φακέλους και θα στέλνουμε φακέλους για όλες τις σήραγγες της Εγνατίας προς την Διοικητική Αρχή Σηράγγων. Εμείς θα εναρμονιστούμε απόλυτα με ό,τι λένε οι προδιαγραφές, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτό το ζήτημα. Στις σήραγγες που έχει θέσει και η “digimobile” ότι υπάρχουν θέματα για τα επικίνδυνα εκβαφεία, νομίζω και αυτό μαζί με τις άλλες επεμβάσεις που χρειάζονται σε κάποιες από τις σήραγγες θα γίνει».

Νατάσα Χατζηγεωργίου