Καταγγέλλουμε την εταιρεία “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ” που για ακόμη μια φορά αποφεύγει να δώσει επίσημα στοιχεία για τη συμφωνία που έκανε με τα “ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ”.

Απέφυγε στις 7/12/2016 να εμφανιστεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί (και είχε πάρει αναβολή), ενώ παράλληλα καλούσε τους εργαζόμενους σε συνάντηση σε πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πιερίας για να παρουσιάσει την εκβιαστική της πρόταση:

Μείωση 50% των δεδουλευμένων μας, αλλαγή ατομικής σύμβασης με μείωση 20% και μείωση εργαζομένων από 1.400 σε 1.000.

Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι ο νέος επιχειρηματίας θέλει να μας ξεφορτωθεί διότι η επένδυσή του απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως του εξασφαλίζει το νέο αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνεχίζουμε διότι 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 8-9 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η “ανάπτυξη” και η “πολύπλευρη επιχειρηματικότητα” της “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”. Την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης και της απόγνωσης, ο Καρυπίδης βρήκε εκατομμύρια ευρώ για να “επενδύσει” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνεχίζουμε γιατί είναι παραπάνω από νόμιμο, είναι δίκαιο, όλοι οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και φυσικά να έχουν την εργασία τους σε όποια συνέχιση της επιχείρησης (πώληση, μεταβίβαση, συμφωνία).

Κανένας εργαζόμενος στον Καρυπίδη να μην παρασυρθεί από τις Σειρήνες της εργοδοσίας και να προδώσει τον πολύμηνο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να κάνει πράξη ο Καρυπίδης τα σχέδιά του. Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και τη στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρησή του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.


Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στην Κοζάνη, σήμερα το απόγευμα.

Στην συνάντηση αυτή η εργοδοσία παρουσίασε την εκβιαστική της πρόταση:

Μείωση 50% των δεδουλευμένων μας, αλλαγή ατομικής σύμβασης με μείωση 20% και μείωση εργαζομένων από 1.400 σε 1.000.

Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε! Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας!

Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και επισημαίνει την ανάγκη ΟΛΕΣ οι εργαζόμενες της επιχείρησης να γίνουν μια “γροθιά” και να συντονίσουν τα βήματά τους στα πλαίσια του πανελλαδικού τους σωματείου: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» (“ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ”). 

Να προσπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νομού Κοζάνης που τους οδήγησαν ως εδώ, να τους γυρίσουν την πλάτη. 

Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ – Να παλέψουμε για:

  •   Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ενεργών συμβάσεων.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους απλήρωτους εργαζομένους.

Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ