Κάλεσμα εκλεγμένων στο Δ.Σ και ΣΩΠ του Σπάρτακου για προκήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη

31 Οκτωβρίου 2018
12:44

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις όσον αφορά τον κλάδο μας αλλά και συνολικά για τους εργαζόμενους.

– Μπροστά μας βρίσκεται το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς με απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, τακτικού και εκτάκτου προσωπικού, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον ΑΗΣ Αμυνταίου. Οι συνάδελφοι εργολαβικοί και οκταμηνιτες αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας,ενώ ακόμα και αν το τακτικό προσωπικό μεταφερθεί σε άλλους ΑΗΣ η ορυχεία, συνταξιοδοτηθεί με εθελούσια η χωρίς, οι οργανικές θέσεις χάνονται για πάντα.

– Η εργοδοσία εντείνει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με ένα επιπλέον εργαλείο όπως η αξιολόγηση. Θέλουν να μας μετατρέψουν σε πειθήνια γρανάζια της μηχανής που παράγει τα κέρδη τους. Μας θέλει ευθυγραμμισμένους με το «όραμα της επιχείρησης» να μην διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, να πατάμε επι πτωμάτων για να βαθμολογηθούμε θετικά.

– Χιλιάδες συνάδελφοι μας δεν καλύπτονταιαπό Σ.Σ.Ε. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες αμείβονται με τον κατάπτυστο κατώτερο μισθό των 586 μικτά (511 για τους κάτω των 25 ετών), σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι για μήνες, με κλεμμένα δώρα κ.α. Οι οκταμηνίτες μετά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και με μειώσεις που έφταναν το 50%, αμείβονται με 800 ευρώ ο τεχνίτης (μετά το κόψιμο των δώρων στην οποία προχώρησε η εργοδοσία). Υπάρχει η ανάγκη να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ(Υ.Ε, χωρίς προϋπηρεσία) + όλα τα επιδόματα και τις τριετίες.

– Η πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Βόρειο Πεδίο για τα επικίνδυνα οχήματα ήρθε να αναδείξει το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια. Παρωχημένα οχήματα , ελλιπή Μέσα Ατομικής Προστασίας, εντατικοποίηση, έλλειψη προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για τις ζωές των εργαζομένων. Η κατάργηση της νοσοκόμας στη βραδινή βάρδια στον ΑΗΣ Μελίτης δείχνει την κατεύθυνση περιορισμού των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Παράλληλα μπαίνει σε κίνδυνο η παροχή τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα και τον Δήμο Αμυνταίου με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικήςσαν εργαζόμενοι αλλά και σαν καταναλωτές.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί υπάρχει η ανάγκη από κοινού μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και περιοχών να δώσουμε απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης ότι από την ανάπτυξη τους θα δουν όφελος και οι εργαζόμενοι καλούμε την πλειοψηφία στο Δ.Σ του Σπάρτακου να προχωρήσει της διαδικασίες για προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ 14Η ΝΟΕΜΒΡΗ,ημέρα που έχουν προκηρύξει απεργίαδεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας μας η ΑΔΕΔΥ και το Ε.Κ.Αθήνας.

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συνεργασία στο Δ.Σ και τα ΣΩΠ του Σπάρτακου.

1.Γεωργακόπολος Νίκος – Κεντρικό Δ.Σ.

2.Ταταρίδης Πέτρος – Κεντρικό Δ.Σ.

3.Τεμούσκου Αναστασία – Εξελεκτική Επιτροπή

4. Μωυσιάδης Σταυρός – ΣΩΠ Βόρειου Πεδίου.

5.Δάφος Παντελης – ΣΩΠ Βόρειου Πεδίου.

6. Διαμαντόπουλος Τριαντάφυλλος – ΣΩΠ Βόρειου Πεδίου.

7. Τετσoγλίδης Ηλίας – ΣΩΠ Αγίου Δημητρίου.

4 σχόλια

  • Εσείς συνάδελφοι του ΔΡΑΣΕ γυριζατε στους χώρους εργασίας και λέγατε μην φοβάστε τίποτα όλα καλά θα πάνε να έχετε εμπιστοσύνη. Τώρα θέλετε να βάλουμε πλάτες. Όχι ρε παπατζηδες εσείς να απεργησετε.ΨΕΥΤΕΣ

    • Είδαμε εσένα που απεργείς ολο τον υπολοιπο χρόνο. Οι απεργοσπάστες και τα τσιράκια των αφεντικών να κάνουν μόκο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.