Απαντώντας σε όσα κατά καιρούς του καταλογίζουν οι επικριτές του αναφορικά με την πολυετή παραμονή του στα «ηνία» της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, ο πρόεδρος της Κώστας Σανίδης, μιλώντας στο kozan.gr, υπογράμμισε πως είναι μικροψυχία να τον κατηγορούν ότι δεν δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους, ενώ επεσήμανε πως έχει κάνει πρόταση σε τρεις ανθρώπους να αναλάβουν την προεδρεία αλλά τελικά η διαδοχή δεν ευοδώθηκε.

Διαβάστε τι ακριβώς ειπώθηκε:

Ν.Χ.: Οι επικριτές σας, σας κατηγορούν ότι βρίσκεστε για πολλά χρόνια στη θέση του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και ότι δεν έχετε δώσει χώρο σε νέους ανθρώπους. Τι απαντάτε σε αυτό;

Κ.Σ.: Αυτό είναι κατηγορία, δεν είναι αλήθεια. Είναι μικροψυχία. Η Λέσχη είναι τρόπος ζωής για εμένα και έχω δώσει το βήμα σε όλον τον κόσμο. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους. Όπως είναι ανοιχτό το σπίτι μου, και το σπίτι του πατέρα μου από τότε που γεννήθηκα, έτσι είναι ανοιχτή και η Λέσχη για όλο τον κόσμο, αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο, γιατί αυτό δεν είναι και δικό μου. Μέχρι σήμερα, επειδή περίμενα ότι θα με ρωτήσεις, εγώ έχω κάνει πρόταση σε τρεις ανθρώπους να έρθουν να με διαδεχθούν, αλλά δεν έγινε.

Ν.Χ.: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον μου λέτε από νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης;

Κ.Σ.: [Έχω κάνει σε τρεις ανθρώπους πρόταση]. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο μακαρίτης ο Αντωνιάδης. Τον οποίο είχα πείσει και μου είχε ζητήσει ως προϋπόθεση να είμαι στο συμβούλιο και είχα δεχτεί. Και σε άλλους δύο νέους [έκανα πρόταση], νεότερους και από τον Αντωνιάδη και από εμένα. Κάποια στιγμή θα πω και τα ονόματά τους. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν απεδέχθησαν αλλά δεν πλησίασαν. (…)Γι’ αυτό το χώρο πολλοί από έξω καραδοκούν για να τον κάνουν μία κοινοπραξία. (…)Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και αύριο να φύγω. Γιατί πάλι εδώ θα είμαι, θα πηγαινοέρχομαι νύχτα μέρα, αυτός είναι ο τρόπος ζωής για ‘μένα. Δεν μου λείπουν τα γραφεία. Κανείς όμως δε λέει γι’ αυτό το οικοδόμημα -και αυτό είναι παράπονο- που είναι ένα «ιερόν τέμενος» ποντιακού περιεχομένου αλλά όχι μόνον, στο χώρο της Κοζάνης αλλά και στον ελλαδικό χώρο σε επίπεδο σωματείου δεν υπάρχει τέτοιο.

Νατάσα Χατζηγεωργίου