Με ευρεία συμμετοχή των επαγγελματικών- βιοτεχνικών και Εμπορικών Οργανώσεων της Π.Ε Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης (Φωτογραφίες)

9 Νοεμβρίου 2018
14:30

 

Με ευρεία συμμετοχή των επαγγελματικών- βιοτεχνικών και Εμπορικών Οργανώσεων της Π.Ε Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης για την καταγραφή των προβλημάτων τους.

Με στόχο την καταγραφή των τρεχόντων προβλημάτων των παραγωγικών τάξεων και ιδιαίτερα των Επαγγελματο-Βιοτεχνικών και Εμπορικών οργανώσεων της Π.Ε. Κοζάνης και τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενιαία και συστηματική αντιμετώπισή τους, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ), το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018, σύσκεψη με ευρεία συμμετοχή των μελών τους.

Συγκεκριμένα «παρών» στην πρόσκληση του Προέδρου του ΕΒΕ, κ. Νικολάου Σαρρή, για την «από κοινού διαμόρφωση ενός υπομνήματος ενιαίων θέσεων και προτάσεων για την αποστολή του σε κάθε κατεύθυνση αρμοδίων», όπως διατυπώθηκε στην πρόσκληση για τη συνάντηση- σύσκεψη, έδωσαν:

Η ομοσπονδία Επαγγελματο-βιοτεχνών Ν. Κοζάνης, ο Σύλλογος εργοληπτών ηλεκτρολόγων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Έπιπλο-ξυλουργών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών εφαρμογών, ο Εμπορικός σύλλογος Εορδαίας, το σωματείο ιδιοκτητών κυλικείων, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας, το Σωματείο Υδραυλικών Κοζάνης, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων και μηχανημάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού, το Σωματείο Κομμωτών Πτολεμαΐδας, το Σωματείο βιομηχάνων και βιοτεχνών Μαρμαράδων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο στεγνοκαθαριστηρίων.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Σαρρής, τόνισε ιδιαίτερα ότι «Εδώ, στο Επιμελητήριο Κοζάνης, είναι το σπίτι του κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία του Νομού. Εδώ είναι ο φυσικός χώρος, όπου πρέπει να συζητάμε όλοι μαζί ό,τι εμείς καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουμε σχετικά με τις πολιτικές και τα μέτρα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικής- επαγγελματικής μας δραστηριότητας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της απασχόλησης και της ευημερίας στην περιοχή μας. Το ΕΒΕ και η διοίκησή του είναι εδώ «παρών» για όλα τα μέλη, για όλους τους παραγωγικούς κλάδους, για να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, να συζητήσει, να καταγράψει, να επεξεργαστεί τις προτάσεις τους και να διεκδικήσει με κάθε τρόπο, από οποιοδήποτε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας χρειαστεί, την επίλυση των προβλημάτων και ακόμη να παρακολουθήσει την εξέλιξη της πορείας υλοποίησης των κοινών μας αιτημάτων. . .».

Εκ μέρους της διοίκησης του ΕΒΕ, επίσης. εκφράστηκε η πρόθεση να πραγματοποιείται η συνάντηση των μελών του ΔΣ με τις επαγγελματο-βιοτεχνικές και εμπορικές οργανώσεις της περιοχής τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο, ώστε πέραν της καταγραφής των προβλημάτων, που ταλανίζουν τον κάθε κλάδο και λειτουργούν ως τροχοπέδη ανάπτυξής του, να προτείνονται τεκμηριωμένες λύσεις και αναπτυξιακά

μέτρα, που με τη μορφή υπομνημάτων, αλλά και προσωπικών παρεμβάσεων, θα τίθενται υπόψη των «αρμοδίων» των κέντρων λήψης αποφάσεων, τόσο σε κεντρικό, όσο και περιφερειακό πολιτικό επίπεδο.

Από την πλευρά τους όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επαγγελματο-βιοτεχνικών και εμπορικών οργανώσεων, από κοινού με τη Διοίκηση του ΕΒΕ, εστίασαν στις τοποθετήσεις τους, κατά κύριο λόγο, στα παρακάτω θέματα :

-στην ανάγκη της προώθησης ενός σταθερού και πολύ πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της χώρας μας και θα ενθαρρύνει την ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών,

-στην μείωση του ΕΝΦΙΑ

-σε χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης

-στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά

-στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και της παραοικονομίας

-στη ρύθμιση των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο σε περισσότερες δόσεις

-στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της χαμηλής αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης

-στην πιστοποίηση και την προστασία των επαγγελμάτων στη χώρα μας

-στην προαγωγή και στήριξη της επενδυτικής δραστηριότητας

-στην προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε περισσότερες αγορές

-στη συμβουλευτική υποστήριξη των επαγγελματιών του τόπου μας

-στη στήριξη κλαδικών αιτημάτων: εμπόριο και υπηρεσίες, ενέργεια και μεταποίηση

-στη απορρόφηση όλων των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ για επιχειρηματική επανεκκίνηση στη Δυτική Μακεδονία

-στη δραστική μείωση του κόστους της ενέργειας ιδιαίτερα στην περιοχή μας

Κεντρικό συμπέρασμα, που προέκυψε μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, είναι ότι -σε κάθε περίπτωση- θα πρέπει η Κυβέρνηση και η Πολιτεία να πάψει να αντιμετωπίζει εχθρικά την υγιή επιχειρηματικότητα, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Απεναντίας αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και της δημιουργίας περιφερειακού πλούτου και για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να δοθούν κίνητρα και να ληφθούν μέτρα που θα επιτρέψουν στις παραγωγικές τάξεις και τα μέλη τους να συνεχίσουν να αποτελούν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να υλοποιούν επενδυτικά σχέδια και πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχυθεί η προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και αντιμετώπισης της απασχόλησης στον τόπο.

Η σύσκεψη έληξε με τη διαβεβαίωση εκ μέρους του Προέδρου και των μελών της Διοίκησης του ΕΒΕ ότι, με όλες τους τις δυνάμεις, θα διεκδικήσουν την προώθηση της υπεύθυνης αντιμετώπισης, εκ μέρους των «αρμοδίων» κάθε κατεύθυνσης, όλων των θεμάτων, προβληματισμών και προβλημάτων, που εμπεριστατωμένα ειπώθηκαν, «ακούστηκαν» και καταγράφθηκαν στην πρώτη αυτή συνάντηση με τους εκπροσώπους των μελών του φορέα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

6 σχόλια

  • Ωραία τα γράφεις κυρία Διευθύντρια.

    Οι φωτογραφιες μιλανε…
    6 ατομα απο τους συλλογους σε συνολο 100 τουλαχιστον…
    Oλα αντιγραφή τα αιτήματα απο το ιντερνετ…
    Σαρρη μονο για φωτο.
    Χτιζεις το προσωπικό σου προφιλ γιατί σε λίγο τελειώνεις…
    Μας δουλεύεις κιόλας…
    Ντροπή και μόνο ντροπή…

  • ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
    ΑΚΟΥ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
    ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΡΕ.
    ΤΟ ΔΥΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ.

  • ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΕΒΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
    ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

  • ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΛΣΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΒΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

    • ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΙ!!!!
      ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟ ΚΟΖΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΛΑΡΕΤΑΙ.
      ΑΚΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ..ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ.

      ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ….
      ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.