Το foodaholics.gr προτείνει γλυκό ψυγείου μηλόπιτα με μπισκότα (Βίντεο)

 

Το foodaholics.gr προτείνει γλυκό ψυγείου μηλόπιτα με μπισκότα

Συστατικά

0/17 συστατικά

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Για την κρέμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις βανίλιες.
  2. Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  3. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  4. Προαιρετικά αναμειγνύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
  5. Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  6. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
  7. Όταν χάσουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σταφίδες και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονιάκ αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
  9. Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
  10. Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα.
  11. Βάζουμε το κρύο μείγμα με τα μήλα και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα.
  12. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα.
  13. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.