Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! ?
Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! ?
Οδηγίες
0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν
- 
Για την κρέμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις βανίλιες.
 - 
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
 - 
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
 - 
Προαιρετικά αναμειγνύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
 - 
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
 - 
Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
 - 
Όταν χάσουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σταφίδες και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονιάκ αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 - 
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
 - 
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
 - 
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα.
 - 
Βάζουμε το κρύο μείγμα με τα μήλα και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα.
 - 
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα.
 - 
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
 







    








                                                                            






            




















