Μια ακόμη επιτυχία για τον δρομέα της ΑΕΚ, Γιώργο Ζαχαριάδη ο οποίος έτρεξε 490χλμ στον Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο και τερμάτισε στην 4η θέση.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος 490 χλμ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι προσπάθησαν αλλά για διάφορους λόγους αναγκάστηκαν να σταματήσουν και τελικά έφτασαν στον τερματισμό μόνο πέντε, εκ των οποίων στην 4η θέση και πάλι 1ος Έλληνας με χρόνο 96 ώρες και 17 λεπτά, ο Δρομέας της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ). Όπως περιγράφει ο ίδιος, έζησε όμορφες στιγμές γεμάτες πολλά συναισθήματα. «Όσες φορές κι αν τρέξεις τη διαδρομή, πάντα νομίζεις ότι είναι η πρώτη φορά». Η συμμετοχή του στον αγώνα είναι από την πρώτη φορά που διεξήχθη ο αγώνας, από το 2015 και είναι η 4η φορά που συμμετέχει και τερματίζει, έχοντας 4 στα 4, καθώς επίσης το 2014, τερματίζοντας τον αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με δική του πρωτοβουλία και με συνοδεία (όπου ήταν εφικτό) περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ, επέστρεψε στην Αθήνα τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Να σημειωθεί ότι το 2015 στην 1η διοργάνωση, ήταν 2ος στη γενική με χρόνο 83 ώρες και 55 λεπτά, το 2016 ήταν 3ος με χρόνο 89 ώρες, ενώ πέρσι τερμάτισε σε 99 ώρες.

Φέτος μείωσε το χρόνο του κατά τρεις ώρες, και πάντα είναι στη θέση του 1ου Έλληνα. Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στον αγώνα αφού προηγουμένως τρέχει και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, για να κρατήσει «ξύπνιο» το σώμα του, άσχετα αν οι προπονητικές διαταγές λένε το αντίθετο. Ο δρομέας της ΑΕΚ όπως μας έχει πει στο παρελθόν, δεν έχει προπονητή, δεν ασχολείται με τους χρόνους, απλά του αρέσει να τρέχει με τη φανέλα της ΑΕΚ, τίποτε άλλο, αυτό τον γεμίζει και του δίνει δύναμη. «Είναι Τιμή μου να τρέχω κουβαλώντας την ιστορία της ΑΕΚ σε δρόμους ιστορικούς» σχολιάζει. Φέτος, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους αγώνες Υπεραπόστασης στην Ελλάδα, κι έτσι προτίμησε να τρέξει μόνο την Αυθεντική διαδρομή που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης το 490 π.χ., Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 490 χλμ. Ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την ανταπόκριση στο αίτημά του, τον φίλο του δρομέα Γρηγόρη Βουτσινά (Πολεμικό Ναυτικό) ο οποίος ήταν συνοδός του, τον Σύλλογο Κρητικών και φίλων Κρήτης της πόλης του Πτολεμαϊδας για την προσφορά των παπουτσιών, την κα Γιάννα Αργυροπούλου (Πτολεμαϊδα) για την προσφορά της μάλλινης φανέλας με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ και ΑΕΚ και όλους όσους πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και περίμεναν υπομονετικά μέσα στη βροχή, στη νύχτα, με δύσκολες συνθήκες, για να προσφέρουν την αγάπη τους.

ΠΗΓΗ https://www.enwsi.gr/