Το βίντεο από τη Βουλή των Σκοπίων – Οσα είπε ο Ζάεφ για τη διδασκαλία των «μακεδονικών» στην Ελλάδα

5 Δεκεμβρίου 2018
14:42

Σαφή αναφορά σε μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, τα παιδιά των οποίων μάλιστα θα μπορούν να διδάσκονται τα μακεδονικά στο σχολείο, έκανε μιλώντας στην Βουλή της ΠΓΔΜ ο σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Οι δηλώσεις Ζάεφ, παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν αργότερα από σκοπιανές πηγές ότι οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν- μετά και την παρέμβαση του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς– δεν αφήνουν αμφιβολίες για το τί ήθελε να πεί ο σκοπιανός πρωθυπουργός. Οτι υπάρχουν έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνότητας, που εμποδίζονται να μάθουν την γλώσσα τους. Οι δηλώσεις έγιναν σε απάντηση ερωτήσεων απο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO. Οι βουλευτές ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε:

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τέτοιο πάθος, και αυτό είναι σπουδαίο. Αλλά ας αναρωτηθούμε: Τι κάναμε εμείς γι αυτούς σε αυτά τα 27 χρόνια; Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι αυτούς; Μέσα απο την φιλία και λύνοντας αυτό το πρόβλημα που είχαμε για 27 χρόνια, που ήταν ένα βάρος στους ώμους μας…τώρα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες, έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα. Μέχρι τώρα απαγορευόταν, ήταν ένα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη στην Μακεδονία. Εχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε πραγματικά, να ανοίξουμε τα σύνορα».

20 σχόλια

  • Αφιερωμένο σε κάτι Ευρωπαίους ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερόστροφους τάχα μου προοδευτικούς που υποστηρίζουν την συμφωνία των πρεσπών και την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” στους Σκοπιανούς…

    • μία διόρθωση παρακαλώ το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δόθηκε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και επί Ντόρας Μπακογιάννη υπουργού εξωτερικών και καραμανλή playstation ξεχάστηκε το κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία..και υιοθετήθηκε το σύνθετη ονομασία, εγκλωβισμένος ο σύριζα από το ξεπούλημα των προηγούμενων εθναρχών ολοκλήρωσε την εθνική ήττα….μην μεροληπτείς λοιπόν ανώνυμε να λες όλη την ιστορική αλήθεια

      • Τουλάχιστον άκυρο το σχόλιο. Ουδέποτε αναγνωρίστηκε οριστικά ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”. Ήταν προσωρινή αναγνώριση ως FYROM από τον ΟΗΕ χωρίς όμως αναγνώριση από Ελλάδα. Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών απέρριψε κάθε σύνθετη ονομασία, ενώ ο Κώστας Καραμανλής άσκησε βέτο. Την άλλη φορά σε θέλω πιο διαβασμένο…

      • Τίποτα δεν δόθηκε τότε και καθόλου εγκλωβισμένος δεν ήταν ο σύριζα.Όλο χαρά πήγαιναν τα στελέχη του στα Σκόπια και έλεγαν να ονομαστεί Μακεδονία νέτο σκέτο.

      • Ο Σύριζα δεν ήταν καθόλου εγκλωβισμένος ούτε υποχρεωμένος να αναγνωρίσει “Μακεδονική ενότητα και γλώσσα”. Έκανε αυτό που πρεσβεύει ως ιδεολογία, ξεπούλημα και διάλυση πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας.

      • Οι υπογραφή μετράει πονηρέ. Γι αυτό και ο λαός μας λέει,….. και την υπογραφή σου να προσέχεις που τη βάζεις.

  • Το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις για την Ελλάδα όταν η τότε Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε και αναδείχθηκαν 5 ανεξάρτητα κράτη. Η Σερβία, η Κροατία, η Βόσνια-Ερζεγοβίνη, η Σλοβενία και τέλος η «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Από τον Δεκέμβριο του 1991, ο πρόεδρος της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ ζητά διεθνή αναγνώριση της χώρας του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με επιστολές του προς τους ηγέτες όλων των κρατών του κόσμου. Την αμέσως επόμενη μέρα γίνεται Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο καταλήγει σε τρία σημεία: 1) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», 2) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και 3) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».
    Στις αρχές του 1992 η Βουλγαρία γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα («Δημοκρατία της Μακεδονίας») και έκτοτε οργανώνεται ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Μετά από πολιτικές διαβουλεύσεις και διακομματικές συμφωνίες, η Ελλάδα δεν αποδέχεται τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, ούτε παράγωγά της. Οι δύο χώρες ξεκινούν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και η πΓΔΜ γίνεται δεκτή στα Ηνωμένα Έθνη το 1993, υπό προσωρινή ονομασία. Η πΓΔΜ αναγνωρίστηκε επίσημα με αυτή την ονομασία στις 8 Απριλίου 1993 με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Το Συμβούλιο Ασφαλείας διαπίστωσε την απειλή για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής που προκύπτει από την μονοπώληση του ονόματος της Μακεδονίας και κάλεσε Ελλάδα και πΓΔΜ να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την οριστική επίλυσή του προβλήματος του ονόματος. Η υποχρέωση της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα του ονόματος αποτυπώθηκε και στην Ενδιάμεση Συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ το 1995. Έτσι η ΠΓΔΜ έγινε το 181ο μέλος του ΟΗΕ και σύντομα πολλοί διεθνείς οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) υιοθέτησαν αυτήν την ονομασία και συνεχίζουν να τον υιοθετούν έως σήμερα.

    • Η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 αφορούσε εμπορικές, οιμονομικές και διπλωματικές σχέσεις. Δεν περιείχε καμιά αναγνώριση από Ελληνικής πλευράς “Μακεδονικού έθνους” ή “Μακεδονικής γλώσσας”.

  • Εγκλωβισμοι κ τριχες κατσαρες!!!Οτι δεν καταφερε ο Ζαχαριαδης το 49,πραγματοποιησε τωρα ο συντροφος Αλεξης κ λοιποι προς ευχαριστηση καθε κουμουνιδιου!!!Ο νοων νοειτω….

  • Οι προτάσεις της επιτροπής αλλαγής σχολικών βιβλίων στα Ελληνικά σχολεία:
    01.Να μην αποκαλείται πλέον “Βουλγαροκτόνος” ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ του Βυζαντίου (επειδή οι Σκοπιανοί είναι στην ουσία Βούλγαροι).
    02. Να διαχωριστεί η σύγχρονη Ελλάδα από την αρχαία Μακεδονία και να διασαφηνίζεται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες.
    03. Οι δύο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος & Μεθόδιος να αναφέρονται ως σλαβική καταγωγής.
    04.Το 1821 στη Μακεδονία έγινε “Μακεδονική επανάσταση” κατά των Τούρκων.
    05. Στους βαλκανικούς πολέμους το 1912 ο Ελληνικός Στρατός δεν απελευθέρωσε αλλά κατέκτησε τη Μακεδονία και υπήρξε διωγμός των Μακεδόνων
    ….. Και τώρα ο Ζάεφ αναφέρεται σε “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα!

    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ !

      ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ !

      ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ !

      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ !

      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ
      ΓΙ ΑΥΤΟ !

      • Εδω τ αντιθετα γινονται! Τα πραγματα τρεχουν εις βαρος μας πολυ πιο γρηγορα απο καθε φαντασια! Ο Θεος να βαλει το χερι Του!

  • Ποιο όνομα δεν δόθηκε αγαπητοί μακεδονομάχοι όταν σε όλο τον κόσμο ταξιδεύουν εδώ και 25 χρόνια ως σκέτο Μακεδόνες και εξάγουν τα προϊόντα τους ως product of Macedonia..;
    Βάλτε τα φυσεκια στην θέση τους Πατριδοκαπηλοι γιατι το όνομα είναι ξεπουλημένοι εδώ και 25 χρόνια…εκτος και αν έχετε αυταπάτες ότι μετά από το κεκτημένο που απεκτησαν με το FYROMacedonia θα το εγκατέλειπαν….ο Καραμανλής άσκησε βέτο γιατί δεν δέχτηκαν ergaomnes ονομασία…αλλωστε οι συζητήσεις ποτέ κανε η Ντόρα μπακογιαννη αποκάλυψαν χειρότερα πράγματα…αγαπητοι δεξιουληδες ο ίδιος ο Κυριάκος και πολλοί από το κόμμα της ΝΔ συμφωνούν με αυτή την συμφωνία οπότε μην κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας.

    • Μην παραπληροφορείς και άσε τα ψέμματα κατά μέρους, η σύνθετη ονομασία που συζητούνταν τότε, δεν περιλάμβανε αναγνώριση “Μακεδονικής εθνότητας” και “Μακεδονικής γλώσσας”!!!!!

  • Δεν θα το επιτρέψουμε θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία κάτω τα χέρια από την Μακεδονία …Θα σας στείλουμε στο 3%

    • Φαντασίωση ΝεοΔημοκράτη….
      Με ευκαιρία το “Μακεδονικό” όχι μόνο θα κερδίσουμε (επιτέλους…) τις επόμενες εκλογές, αλλά (έτσι θα εκδικηθούμε για τις τρεις ήττες του 2015) θα σας στερ΄ίλουμε στο 35!!!
      Υστερα ξύπνησα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.