Ο Ζάεφ επιμένει: Είμαστε “Μακεδόνες”, μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”

7 Δεκεμβρίου 2018
10:50

Αυτή τη φορά το έκανε ανεβάζοντας ένα video στη σελίδα του στο Facebook. Ένα video όπου ο Ζόραν Ζάεφ λέει πως «είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».

Στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε κι άλλα αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είπε πως το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός και πως «όπως ποτέ άλλοτε, η “μακεδονική” ταυτότητα και η “μακεδονική γλώσσα” προστατεύονται».

Ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του έκαναν πολίτες που βρίσκονταν στην εκδήλωση. Όταν του έθεσαν θέμα ταυτότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη Συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, του αυτοπροσδιορισμού μας».

Σημείωσε δε ότι οι τροπολογίες δεν θα ενταχθούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ αν η Ελλάδα δεν κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

 

Οι νέες αυτές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ έρχονται μόλις λίγα 24ωρα μετά απ’ όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στη Βουλή της χώρας του, όταν είχε μιλήσει για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στη χώρα μας. Δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας και την παρέμβαση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και την “αναδίπλωση” των Σκοπίων.

Τι είχε πει ο Ζάεφ στη Βουλή

Με πληροφορίες από makfax.com.mk

To είδαμε στο newsit.gr

3 σχόλια

  • Δν είσται Μακεδόνες πάρτε το χαμπάρι Μακεδονία είναι μια κ είμαστε εμείς η Ελλάδα κ καμια άλλη χώρα αλλά δν φταίτε εσείς αυτοί που μας κυβερνάνε φταίνε αυτοί σας έδωσαν το δικαίωμα να λέτε ότι είσται Μακεδόνες ντροπή τους.

  • Απ΄τα λασπόνερα των Πρεσπών !! 6 Δεκ 2018

    1. Εκτός διδακτέας ύλης της Ιστορίας Γ΄Λυκείου ο Μακεδονικός Αγώνας !
    Θεοφάνης Μαλκίδης Λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
    2. Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην Μακεδονία οι ψευδομακεδονικές οργανώσεις που αποσκοπούν στην προώθηση της αλυτρωτικής πολιτικής του κράτους της ΠΓΔΜ.
    Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, ιδρύθηκε στην πόλη της Αριδαίας στις 18 Νοεμβρίου του 2018.
    Τελικά το κουτί της Πανδώρας για την Ελλάδα άνοιξε με τα δικά μας χέρια και δυστυχώς χαρίσαμε στους αντιπάλους της Ελλάδας τη δυνατότητα να υπονομεύσουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και να ανοίξουμε μια πληγή που θα αιμορραγεί για πάντα, σπέρνοντας την διχόνοια και την αντιπαλότητα στις κοινωνίες της Μακεδονίας. defence-point.gr

  • Οι 4 λαλίστατοι, κατά τα λοιπά, βουλευτές του συριζα Κοζάνης τι έχουν να πουν επ’ αυτού; Μόκο;
    Ραντεβού στις κάλπες, έχετε να φάτε μαύρισμα που το 2,94% των εκλογών της 10/10/1993 θα σας φαίνεται βνο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.