Τη χαρακτηριστική φράση “no K.E.Ε.Λ.Π.ΝΟ, no PARTY’’ χρησιμοποίησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην τελική συζήτηση του πορίσματος που αφορά στο ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία (1997-2014).

Ο κ. Θεοφύλακτος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της τρομοκρατικής, όπως ανέφερε, ενέργειάς του να στείλει εξώδικο στα μέλη της Εξεταστικής, προσπαθώντας να δυσχεράνει το σημαντικό της έργο. Μάλιστα ο κ. Θεοφύλακτος κάλεσε την Επιτροπή να μην αφήσει αναπάντητη την προκλητική και προσβλητική, όπως τη χαρακτήρισε ενέργεια, η οποία δεν στρέφεται μόνον εναντίον ενός νομίμου οργάνου της Δημοκρατίας αλλά κυρίως του ελληνικού λαού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως η διασπάθιση των χρημάτων του ελληνικού λαού ξεκίνησε πριν την κρίση και συνεχίστηκε κατά τη διάρκειά της, εν μέρει προκαλώντας την: “Το πάρτι της Υγείας δεν ξεκινούσε χωρίς το ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ – Το ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ ήταν σημαιοφόρος αυτού του πάρτι’’.

Αυτοί που με το ένα χέρι έκοβαν τις συντάξεις και τους μισθούς και έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, με το άλλο έκαναν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μέσω ΚΕ.Ε.Λ.Π.ΝΟ – Πρόκειται για εγκληματικά σοβαρές πολιτικές ευθύνες!”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκληματικών πολιτικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών είναι η υπόθεση της αγοράς του κτιρίου του ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ. Όπως προκύπτει από το πόρισμα της επιτροπής, κατά την αγορά του κτιρίου δεν τηρήθηκε καμία προϋπόθεση στην:

  • (φωτογραφική) προκήρυξη,

  • στην (παράτυπη) σύναψη του δανείου,

  • στην (παράνομη) εκτίμηση αλλά και

  • στις (υπερκοστολογημένες) εργασίες που έλαβαν χώρα.

Δείτε το βίντεο με τα όσα ανέφερε αναλυτικότερα για το θέμα ο κ.Θεοφύλακτος link

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)