Σ. Γιαννακίδης, αποκλειστικά στο kozan.gr, για τον Γ. Κασαπίδη: “Δεν έχει αφήσει κάποια παρακαταθήκη ως βουλευτής και φυσικά λυπάμαι για τον τόνο έκφρασής του καθώς μιλά για εθνικές προδοσίες” – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο kozan.gr

11 Δεκεμβρίου 2018
17:53

 

A’ Mέρος

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, την υποψηφιότητα Κασαπίδη, την τοποθέτησή του στον πολιτικό χάρτη αλλά και την πιθανότητα νίκης του συνδυασμού Καρυπίδη στις επερχόμενες εκλογές αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΣΠΑ και έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρος Γιαννακίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kozan.gr.

Ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε πως «Είναι καλό το γεγονός ότι είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Γιώργος Κασαπίδης» ενώ επεσήμανε πως «Ο Γιώργος Κασαπίδης (…) δεν έχει αφήσει κάποια παρακαταθήκη ως βουλευτής». Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός Καρυπίδη θα κερδίσει τις εκλογές, καθώς όπως τόνισε «έχουμε κερδίσει τον κόσμο από την ευαισθησία μας για τα πράγματα, έχουμε δώσει αξία εδώ στην περιοχή, έχουμε αυξήσει την ανάπτυξη».

Ν.Χ.: Μετανιώσατε που βρεθήκατε στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και γενικότερα με τους χειρισμούς σας, σαν Περιφερειακή Αρχή, στο συγκεκριμένο θέμα; Καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του συνδυασμού και σε ευρύτερο επίπεδο.

Σ.Γ.: Δεν μετανιώσαμε, γιατί να μετανιώσουμε; Εμείς παραδώσαμε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλεγε συγκεκριμένα πράγματα. Σαφώς είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε τις διαφωνίες μας όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος.

Ν.Χ.: Είχατε διαφωνίες για τον χειρισμό του θέματος, όχι για την ουσία…

Σ.Γ.: Κοιτάξτε, είναι μία συμφωνία που εγώ προσωπικά θεωρώ – και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα έχουνε την βούληση να μπορέσουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Ν.Χ.: Πολλά πρόσωπα που συντάχθηκαν μαζί σας στις προηγούμενες εκλογές, έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές του 2019 είτε γιατί διαφώνησαν και αποχώρησαν από το συνδυασμό, είτε γιατί θα ακολουθήσουν άλλο δρόμο στην αυτοδιοίκηση. Πώς και γιατί φτάσατε ως συνδυασμός σε αυτό το σημείο; Σας προβληματίζει το γεγονός πως υπάρχει αυτή η εικόνα λίγους μήνες πριν τις εκλογές ή πιστεύετε ενδεχομένως πως σας βλάπτει σε πολιτικά;

Σ.Γ.: Ο καθένας μας όταν μπαίνει στον πολιτικό στίβο πρέπει να προσφέρει όσο γίνεται περισσότερα με ευαισθησία, με ψυχή και να μη έχει στο μυαλό του κάτι άλλο. Εάν λοιπόν εμείς και ο περιφερειάρχης συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όλα τα θέματα προς τους πολίτες, δεν ανησυχούμε. Βεβαίως οι εκλογές είναι εκλογές. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα μας κρίνουν, ωστόσο σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν τεράστιο έργο. Τώρα ο κάθε συνάδελφος μπορεί να θεωρεί για συγκεκριμένους λόγους ότι μπορεί να αποχωρήσει ή να ανεξαρτητοποιηθεί και να συμμετέχει σε αυτή τη δική μας μεγαλειώδη προσπάθεια για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θέλουμε να αναβαθμιστεί και να παίξει μεγαλύτερο γεωστρατηγικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια. Και αυτό δεν είναι λόγια, το κάνουμε στην πράξη.

Ν.Χ.: Πώς κρίνετε την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη; Γιατί κάποιος στις εκλογές του 2019 να ψηφίσει εσάς κι όχι το δικό του συνδυασμό; Θεωρείτε ότι υπερτερείτε ή ξεχωρίζετε σε κάτι;

Σ.Γ.: Είναι καλό το γεγονός ότι είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Γιώργος Κασαπίδης, πολιτικό πρόσωπο εδώ και δεκαπέντε χρόνια ως βουλευτής ή στα συνδικαλιστικά γεγονότα, δεν έχει αφήσει κάποια παρακαταθήκη ως βουλευτής και φυσικά λυπάμαι για τον τόνο έκφρασής του καθώς μιλά για εθνικές προδοσίες κτλ. και αυτό είναι θεωρώ πάρα πολύ ακραίο. Εμείς προσπαθούμε να συνθέσουμε την πολιτική μας με άτομα από όλους τους χώρους όπως είχαμε κάνει και το 2014, και συνεχίζουμε να το κάνουμε για το καλό, την ευημερία, την ανάπτυξη.

Ν.Χ.: Μιας και κάνατε λόγο για ακραίες εκφράσεις από πλευράς Γιώργου Κασαπίδη, υποθέτω ότι θα ήσασταν σύμφωνος με μια πιο μετριοπαθή στάση, εύλογα προκύπτει το ερώτημα σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκετε εσείς προσωπικά;

Σ.Γ.: Ανήκω στον κεντροαριστερό χώρο.

Ν.Χ.: Τοποθετείτε αυτή την θέση στον «πολιτικό χάρτη» και κομματικά;

Σ.Γ.: Κομματικά όχι. Αφού με ρωτάτε να σας πω ότι ξεκίνησα από το ΚΚΕ, ήμουν εγγεγραμμένος στην ΚΝΕ και έχω συμμετοχή στην κεντροαριστερά. Τώρα αν αυτό λέγεται για παράδειγμα ΠΑΣΟΚ Ή ΣΥΡΙΖΑ… Εγώ θεωρώ ότι είμαι στην κεντροαριστερά.

Ν.Χ.: Θεωρείτε ότι κερδίσετε στις επόμενες εκλογές κι αν ναι, για ποιο λόγο;

Σ.Γ.: Σαφώς πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε γιατί έχουμε κερδίσει τον κόσμο από την ευαισθησία μας για τα πράγματα, έχουμε δώσει αξία εδώ στην περιοχή, έχουμε αυξήσει την ανάπτυξη της περιοχής, έχει πάρει εξωστρέφεια η περιοχή και ήδη σχεδιάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα επόμενα χρόνια να παίξει σημαντικότατο ρόλο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.


Νατάσα Χατζηγεωργίου

26 σχόλια

      • πρώτα να πεί ευχαριστώ στον μακαρίτη Μητσοτάκη και μετά στην Ντόρα που άλλαξε την πάγια θέση των πολιτικων αρχηγών

      • Η σλαβομακεδονική, που αποκαλείται από τους ομιλητές της και σχεδόν όλους τους γλωσσολόγους[5] απλώς μακεδονική (σλαβομακεδονικά: македонски јазик, προφέρεται: [maˈkɛdɔnski ˈjazik] ( ακούστε)), είναι ινδοευρωπαϊκή[6] γλώσσα της ομάδας των νότιων σλαβικών γλωσσών.

    • Με τα λόγια αυτά, όμως, ο Αβέρωφ δεν αναγνώρισε την ύπαρξη της «μακεδονικής γλώσσας», όπως έχει καημό να ισχυρίζεται η «Αυγή» για τους δικούς της λόγους και συγκεκριμένα επειδή μόνο τώρα πρώτη φορά σε συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει με τρόπο εθνικά απαράδεκτο τη «μακεδονική γλώσσα», αλλά αποκηρύσσει την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα μιας και η εκ των έξι τότε επισήμων γλωσσών του γιουγκοσλαβικού συντάγματος αποκαλούμενη «μακεδονική γλώσσα» δεν ομιλείτο στην Ελλάδα! Το ζήτημα, τότε, ήταν η επίκληση από τη Γιουγκοσλαβία της δήθεν ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, την οποία ύπαρξη διαρρήδην και σωστά ηρνείτο η χώρα μας. Το τοπικό ιδίωμα για το οποίο έκανε λόγο ο Αβέρωφ ήταν μία αμιγώς βουλγαρικής προέλευσης προφορική διάλεκτος που ομιλούνταν από μικρό αριθμό δίγλωσσων Ελλήνων στα ελληνοβουλγαρικά κυρίως σύνορα, που δεν είχε καμία σχέση με τη σερβοβουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων, η οποία δεν ήταν απλώς προφορική αλλά είχε «κατασκευαστεί» από γλωσσολόγους του Τίτο με εισαγωγή σερβικών γραμματικών στοιχείων σε προϋπάρχουσα βουλγαρική γλώσσα. Αρα, το προφορικό ιδίωμα των δίγλωσσων στην Ελλάδα δεν είχε σχέση με την κατά το σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας «μακεδονική γλώσσα», άρα οι ελάχιστοι δίγλωσσοι Ελληνες δεν ανήκαν στη «μακεδονική μειονότητα», άρα η τελευταία ήταν ανύπαρκτη! Οπερ έδει δείξαι!

    • Απο μια συζήτηση στη βουλή δεν προκύπτει σε αναγνώριση και τότε δεν υπήρχε ανεξάρτητο κράτος που ήθελε να ονομάζεται Μακεδονία απλά μια μερίδα ανθρώπων που ήθελαν να ονομάζονται σλαβοΜακεδόνες.
      Η προδοσία σας και αμόρφωσιας σας δε θα περάσει!

  • Αν η πατριδοκαπηλία, η θρησκοληψία και κάθε τι που απευθύνεται στα ένστικτα και όχι στα έλλογα, (Χαρακτηριστικό του ανθρώπου και όχι του ζώου), έχει όνομα δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ.
    Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τι δαυλιά έχει με τα πίτουρα για να ενοχλείτε; Από Κόρακα ψάχνει να ακούσει αηδόνι;;;;

    • Ο Πετρίτης στον ορθολογισμό ή στα ένστικτα πιστεύει;
      Που θα μας πουλήσετε και φιλοσοφία…

  • κοιταξτε ως ενα σημειο ο γιαννακιδης εχει δικιο ο κασαπιδης δεν εχει αφησει παρακατηθηκες ψευδους,κολοτουμπας ,κομματοκρατιας και πληρους ανικανοτητας οπως ο επικεφαλης του συνδυασμου του,τουτο γαρ αληθειαν ειρηκας

  • ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΦΗΣΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ .
    Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙ 3 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ .
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ

  • Τράβα βρες τον φίλο σου τον Πολάκη και αφήστε μας ήσυχους,έχετε καταστρέψει την χώρα και αποτύχατε και στην περιφέρεια.

  • Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Κοζάνη, με πρωτοβουλία της εταιρείας Herbs&Oils που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή στη παραγωγή αρωματικών φυτών και αιθέριων ελαίων, με θέμα “Εχθροί και ασθένειες στην καλλιέργεια λεβάντας. Τρόποι αντιμετώπισης”. Στην ημερίδα εισηγητές ήταν οι κ. Κωβαίος Δ., καθηγητής εντομολογίας Α.Π.Θ και κ. Καραογλανίδης Γ., α. καθηγητής φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ.. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επ…
    ΣΗΜΕΊΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: οι ενέργειες του Γ. Κασαπίδη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.