Τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της πρότασής του να μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο ο ανενεργός ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προσδιόρισε o Θέμης Μουμουλίδης

11 Δεκεμβρίου 2018
19:27

 

Τα επόμενα βήματα  για  την υλοποίηση  της πρότασης του,  να μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο  ο ανενεργός   ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας , προσδιόρισε  σε συνέντευξη  του  στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Βουλευτής Π.Ε  Κοζάνης  του ΣΥΡΙΖΑ  Θέμης Μουμουλίδης, μετά  την υιοθέτηση  της  προοπτικής  αυτής από  την ΔΕΗ.

O  κ. Μουμουλίδης   ανέφερε  ότι  ο  τομέας της οπτικοακουστικής  βιομηχανίας  ανοίγει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές  στην περιοχή  και στο πλαίσιο της υλοποίησης του  στόχου αυτού, το αμέσως  επόμενο διάστημα   πρέπει να  πραγματοποιηθεί   συνάντηση-εργασίας  μεταξύ της ΔΕΗ-της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας  και  του αρμόδιου  Υπουργείου και παράλληλα  να ξεκινήσει η εκπόνηση  σχετικής μελέτης  βιωσιμότητας  για  το κινηματογραφικό στούντιο. Ο  Βουλευτής  και γνωστός σκηνοθέτης-δημιουργός, έκανε γνωστό   επίσης  ότι αναλαμβάνει  σχετική  πρωτοβουλία  για  την διοργάνωση  διημερίδας  μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες,  με  προσκεκλημένους μεταξύ άλλων στην  περιοχή, καταξιωμένους  δημιουργούς –παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως  ανακοίνωσε πρόσφατα  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  ΔΕΗ  Μανώλης Παναγιωτάκης, τις εγκαταστάσεις του ανενεργού  ΑΗΣ Πτολεμαΐδας  προσφέρει η ΔΕΗ , προκειμένου ο εξαιρετικός αυτός χώρος με το μοναδικό βιομηχανικό και ιστορικό ανάγλυφο, να  μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο, ενώ, ήδη,  βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κρέτσο όσο και με μεγάλους οίκους- κολοσσούς  του Εξωτερικού.

 

 

Σύμφωνα με  τον κ. Μουμουλίδη, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση  τέτοιων δραστηριοτήτων και επενδύσεων ,  με απαλλαγή από Φ..Π.Α  και  χαμηλή  φορολογία. Ταυτόχρονα  υπάρχουν σημαντικά κονδύλια  στο νέο αναπτυξιακό νόμο για την στήριξη της  οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ενώ  πολύ σημαντική  θεωρείται  και η δυνατότητα άντλησης πόρων και χρηματοδοτήσεων από  ευρωπαϊκούς διαθέσιμους πόρους και προγράμματα.

 

 

 

Η υλοποίηση του στόχου της μετατροπής  του ΑΗΣ  Πτολεμαϊδας  σε κινηματογραφικό στούντιο, αναμένεται να  αποφέρει  εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, δίνοντας  θετική διέξοδο απασχόληση στους νέους .

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

17 σχόλια

  • Πραγματικά ένα έργο πνοής. Τώρα ειδικά και με τις επιτυχίες του Λάνθιμου ο δρόμος για την ελληνική αγορά ανοίγει. Ταινίες σαν mad max, star wars κ.α μπορούν να γυριστούν άνετα στην περιοχή. Μπράβο και καλή επιτυχία.

    • Μας περνά και αυτός και ο Παναγιωτάκης για ιθαγενείς και για εμάς ζήτησε την κατάργηση της εντοπιότητας και μετά έλεγε και καλά ‘είμαι μαζί σας’!

          • Το ότι μπαινοβγαίνεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια δεν σε κάνει αριστερό.

  • Ένας άνεργος μηχανικός σκέφτηκε να ανοίξει μία κλινική για να βγάζει λεφτά. Μία ταμπέλα απ’ έξω έγραφε: Θεραπευτείτε για τα πάντα με 50€. Αν δεν θεραπευτείτε σας επιστρέφουμε εμείς 100€. Ένας γιατρός νομίζοντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να βγάλει ένα 100ρικο πάει επίσκεψη. Γιατρός (ως ασθενής): “Γιατρέ έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης” Μηχανικός (ως γιατρός): “Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς” Ο γιατρός – ασθενής φτύνει το φάρμακο και λέει: “Μα αυτό δεν είναι φάρμακο! Είναι πετρέλαιο!” Ο μηχανικός – γιατρός: “Συγχαρητήρια. Η γεύση σας επέστρεψε. 50 € παρακαλώ”. Ο δήθεν ασθενής γιατρός φεύγει τσατισμένος αλλά δε το βάζει κάτω και επιστρέφει σε μερικές μέρες αποφασισμένος να πάρει πίσω τα χρήματά του. Ο ασθενής γιατρός: “Γιατρέ έχασα τη μνήμη μου και δεν θυμάμαι πια τίποτα”. Μηχανικός – γιατρός: “Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς” Ο γιατρός – ασθενής πανικόβλητος: “Μα αυτό το φάρμακο είναι για τη θεραπεία της γεύσης”! Μηχανικός: “Συγχαρητήρια! Η μνήμη σας επανήλθε. 50 € παρακαλώ”. Ο γιατρός φεύγει εξαγριωμένος με τον εαυτό του. Αμετανόητος μετά από μερικές ημέρες επιστρέφει. Ασθενής: “Γιατρέ η όρασή μου έχει αδυνατίσει πολύ. Μπορείτε να κάνετε κάτι?” Μηχανικός: “Δυστυχώς κύριε δεν έχουμε φάρμακο για αυτό. Παρακαλώ πάρτε αυτό το 100ρικο.” Ασθενής: “Μα αυτό είναι 20αρικο!” Μηχανικός: “Συγχαρητήρια. Η όρασή σας επανήλθε. 50 € παρακαλώ”.

  • Συγχαρητήρια κύριε Μουμουλίδη για την ιδέα. Από το κύριο Παναγιωτάκη ακούστηκε σαν ουτοπία. Χρειάζεται βοήθεια από σένα, η ιδέα αυτή να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση, μελέτη και έργο. Θέλει δουλειά. Μακάρι.

  • Το επόμενο βήμα είναι να μας αδειάσεις την γωνία και να πάρετε 4% στις εκλογές …Η Μακεδονία είναι Ελληνική …

  • Μην είμαστε μίζεροι. Αφήστε να εξελιχθεί η ιδέα. Υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα. Πιθανόν να είναι τόσο προχωρημένη η ιδέα που να μην γίνεται κατανοητή από τον πολύ κόσμο. Όμως μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την περιοχή.

  • Και μετά ξύπνησε ο βουλευτής. Όπως προχώρησε το σχέδιο του για την ανάπτυξη της λίμνης του Πολυφυτου έτσι θα προχωρήσει και αυτή η ιδέα του. Στα χαρτιά και τέλος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.