Προς έγκριση, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, ήρθε το μνημόνιο αποδοχής σύμβασης παροχής θερμικής ενέργειας, από τις μονάδες 3,4 και 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Τηλεθέρμανση Κοζάνης, καθώς και η έγκριση πρακτικών της επιτροπής φιλικής επίλυσης διαφορών ΔΕΗ- ΔΕΥΑΚ.  Η νέα σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας έχει έναρξη εφαρμογής αναδρομικά από 1-1-2013 και μέχρι τις 31-12-2015 έχει μηδενική επίπτωση στις ήδη τιμολογηθείσες MWhΑπό 1-1-2016 υπάρχουν μικρές κλιμακούμενες αυξήσεις και η τελική αύξηση θα εφαρμοστεί το 2020 οπότε και τυπικά λήγει η σύμβαση. Προβλέπεται στο τέλος της σύμβασης ανανέωσή για μια 5ετία και στη συνέχεια ανά 5ετία. 

O δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ανέφερε, σε γενικές γραμμές, πως: “Είμαστε ικανοποιημένοι είναι πολύ συμφέρουσα συμφωνία για το δήμο της Κοζάνης”, ενώ ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας: “Η σύμβαση προβλέπει μια σταδιακή προσαρμογή στην τελική τιμή που θα παρέχει η ΔΕΗ για θερμική ενέργεια όμως η τελική τιμή δεν παύει να είναι μια σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με την υφιστάμενη σύμβαση, γιατί προκύπτει μια αύξηση της τάξης του 36% πάνω στη σημερινή τιμή”.

Τελικά η νέα σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας ΔΕΗ – ΔΕΥΑΚ  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. “Παρών” από την παράταξη του Λάζαρου Μαλούτα,

Δείτε τι δήλωσαν αναλυτικά οι Λ. Ιωαννίδης και Λ. Μαλούτας

kozan.gr