ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Κοζάνης: Δωρεάν μετακίνηση για το εξωκλήσι του Αγίου Ελευθερίου Κοζάνης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

14 Δεκεμβρίου 2018
12:34

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/2018, ημέρα εορτασμού του Αγίου Ελευθερίου, θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση 9:00 π.μ., από την πλατεία Λασσάνη για το εξωκλήσι του Αγίου Ελευθερίου Κοζάνης.

Ένα σχόλιο

  • Ο Αγιος Ελευθέριος

    Ὁ ἐπίσκοπος τῆς Ρώμης Ἀνίκητος (155-1660 διεῖδε στὸν εὐγενῆ ἔφηβο Ἐλευθέριο βαθιὰ πίστη και αφοσίωση στὴν Ἐκκλησία καὶ γι’ αὐτὸ τὸν χειροτόνησε διάκονο στὰ 17 του χρόνια. Τρία χρόνια μετὰ τὸν χειροτόνησε ἐπίσκοπο στο θρόνο τοῦ Ἰλλυρικοῦ (σημερινὴ Ἀλβανία), μὲ ἕδρα τὴν πόλη τῆς Αὐλώνας. Ἡ τόσο νεαρὴ χειροτονία του δικαιολογεῖται γιὰ τὴν ἐποχὴ του διότι λόγω των φοβερῶν διωγμῶν ἡ Ἐκκλησία εἶχε ἀνάγκη ἀπὸ στελέχη.
    Βασανιστήρια:

    πυρακτωμένο σιδερένιο κρεβάτι, βραστὴ πίσσα, πυρακτωμένη κάμινος μὲ μυτερὰ καρφιά. Από όλα αυτά ὁ ἅγιος σώθηκε θαυματουργικά. Τον έριξαν στὰ θηρία στὴν ἀρένα, ἐνώπιόν τοῦ εἰδωλολατρικοῦ πλήθους. Τὰ θηρία δὲν τὸν πείραξαν. Γι’ αὐτὸ καὶ τὸν ἀποκεφάλισαν. Ἡ μνήμη του ἑορτάζεται στὶς 15 Δεκεμβρίου καὶ μαζί του ἑορτάζεται ἡ μνήμη τῆς μητέρας του Ἀνθίας, τοῦ ἐπάρχου Κορέμονα καὶ τῶν δύο δημίων του, οἱ ὁποῖοι πίστεψαν στὸ Χριστὸ. Όλοι ἀποκεφαλίστηκαν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.