H Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης για τη πενθήμερη Έκθεση Τροχαίας, με σύνθημα «Οδηγώ συνετά, προστατεύω τη ζωή»

15 Δεκεμβρίου 2018
14:23

Από τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, οργανώθηκε πενθήμερη Έκθεση Τροχαίας, από 10 έως και 14 Δεκεμβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η Έκθεση, με κεντρικό σύνθημα «Οδηγώ συνετά, προστατεύω τη ζωή», εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Την Έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Δυτικής Μακεδονίας, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μεγάλος αριθμός παιδιών με τους γονείς τους.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα Τροχαίας από καταρτισμένο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης και να περιηγηθούν στους χώρους της, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ διανέμονταν σχετικό ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Επίσης, στον χώρο της Έκθεσης εκτίθονταν ζωγραφιές παιδιών με θέμα την οδική ασφάλεια, εξοπλισμός τροχαίας (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα, θορυβόμετρα κ.α.), καθώς και ειδικός εξοπλισμός με προσομοιωτές οδήγησης και χρήσης ζώνης ασφαλείας, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, σε τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής, εκπαιδεύτηκαν παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ σε εγκατεστημένο στο χώρο της Έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, εκπαιδεύτηκαν από προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας, με διαδραστικό τρόπο, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί και ως επιβαίνοντες σε οχήματα, κάνοντας πρακτική άσκηση σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, έμπειρο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, ενημέρωνε και επιδείκνυε στους επισκέπτες τον σωστό τρόπο τοποθέτησης, τόσο των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, όσο και των παιδικών καθισμάτων σε αυτά.

Οι δράσεις της Έκθεσης Τροχαίας, κορυφώθηκαν χθες (14-12-2018) το απόγευμα, με εισηγήσεις από τον Βουλευτή Ημαθίας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιο Ουρσουζίδη, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγκοινωνιολόγο κ. Θάνο Βλαστό και το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμο Α΄ κ. Φίλιππο Ζουρνατζή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σιόρεντας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης κ. Χαράλαμπος Θεοχάρης και εκπρόσωποι θρησκευτικών και πολιτικών αρχών.

Η Έκθεση ολοκληρώθηκε με κλήρωση και διανομή σαράντα πέντε (45) ποδηλάτων, με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας, σε μαθητές που το προηγούμενο διάστημα είχαν παρακολουθήσει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης.

 

5 σχόλια

    • Η εκδήλωση δεν είχε να κάνει μόνο με την κλήρωση των ποδηλάτων…Δεν πήγες σε λοταρία, όπως βεβαίως νόμισαν οι περισσότεροι…. θα μπορούσαν να ακουστούν ακόμη πιο Χρήσιμα πράγματα αυτό όμως δεν ήταν εφικτό χωροταξικά και ο κόσμος κουράστηκε…Δυστυχώς χάνεται το νόημα της εκδήλωσης επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον αποκλειστικά στην κλήρωση των ποδηλάτων προσδίδοντας απλώς μια χαρά σε περιορισμένο αριθμό ατόμων …κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ….

      • Σε λοταρία πήγαν οι περισσότεροι γι’ αυτό είχε και τόσο κόσμο.
        Αν δεν υπήρχε η κλήρωση θα άκουγαν μόνο όσοι περίμεναν για να μιλήσουν και όσοι ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται εκεί.

  • ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!

  • ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ..ΚΡΙΜΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΨΟΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.