Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διεκδίκηση εκ νέου του Δήμου Βοΐου φέρεται ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει συνάντηση και θα ζητήσει τις ταυτότητες όσων κατέχουν θέση ευθύνης ( Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι σε δομές κλπ) προκειμένου να δεσμευτούν ως υποψήφιοι με επικεφαλής τον ίδιο.

Η συνάντηση θα γίνει πιθανόν και μέσα στις γιορτές ή το αργότερο τον Ιανουάριο.

Όσοι δεν συμφωνήσουν θα αντικατασταθούν άμεσα, ενώ ο Δήμαρχος θα ζητήσει να παραιτηθούν και από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων, (αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς οι ίδιοι να υποβάλουν παραίτηση) προκειμένου να τους αντικαταστήσει με τους επιλαχόντες.

Η κίνηση αυτή του Δημάρχου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς την κάθοδό του στις εκλογές, αφού θα φανεί αν πραγματικά έχει και ποιους από τους εκλεγμένους στη διάθεσή του.

Πάντως στο ενδεχόμενο να αντικατασταθούν όλοι οι αντιδήμαρχοι, θα υπάρξει σαφέστατο πρόβλημα εξεύρεσης νέων αντιδημάρχων,  αν δεν παραιτηθούν και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, αφού ήδη αρκετοί έχουν συνταχθεί με το Λάζαρο Γκερεχτέ παρότι παραμένουν και στηρίζουν τη δημοτική αρχή και επομένως θα υπάρξει αδυναμία κάλυψης των αντιδημαρχιών.

Να θυμίσουμε ότι θέσεις ευθύνης έχουν αυτή τη στιγμή οι: Ζιάρα, Καρακουλάκης, Τσαρτσαμπαλίδης, Δόρδας, Λυσσαρίδης, Δελλής, Κοτρώτσιος και Τιούκαλιας και βέβαια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Τζιλίνης.

sierafm.gr