Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για το Δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Κοζάνης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Εκλογές, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής και θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό να μπορεί να εκφρασθεί με συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Στις εκλογές αυτές είναι αρκετά δύσκολο , χωρίς να αποκλείεται, κάποιος συνδυασμός να αποσπάσει το 50% πράγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για συνθέσεις και συνεργασίες με τους αντίπαλους συνδυασμούς.

Οι επίδοξοι Δήμαρχοι , μερικοί απόντες και χωρίς ενδιαφέρον για πολλά χρόνια για τα δημοτικά ζητήματα της πόλης , ξαφνικά δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον και φυσικά ο καθένας για τους δικούς του λόγους, εξ άλλου η φιλοδοξία του καθένα είναι θεμιτή. Οφείλουν να κατέλθουν στο δημοτικό στίβο με συγκεκριμένα και ρεαλιστικά προγράμματα και με θέση στο θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας.Το εκλογικό σύστημα βοηθάει στην άμβλυνση των στείρων και πολωτικών αντιθέσεων και μπορεί να συμβάλλει στη διεύρυνση της στελέχωσης των συνδυασμών με ευρύτερης των στενα κομματικών συνθέσεις. Τόσο οι επικεφαλής , όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι , πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας έμπρακτα το ανάλογο ύφος και ήθος, γιατί από μόνο του το εκλογικό σύστημα δε αρκεί για την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού δημοτικού προσωπικού.

Ιδού , λοιπόν , επίδοξοι Δήμαρχοι , αποδείξτε ότι παρακολουθείτε τους καιρούς και είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε ανάλογα.