Ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία και οι χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της νύκτας θα ενταθούν.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου πρέπει να ναι σε πλήρη ετοιμότητα. Στις αποθήκες υπάρχει επαρκές αλάτι? Κι αν ναι γιατί δεν διατίθεται?

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τις ώρες που θα χτυπήσει η κακοκαιρία έτσι ώστε έγκαιρα να δραστηριοποιηθούν ? Εγιναν επαφές με την αστυνομία και την Πυροσβεστική? Πόσα άτομα είναι σ επιφυλακή?

Γιατί δεν γίνεται προληπτική ρήψη αλατιού?

Υπάρχει συντονισμός έτσι ώστε Το Τμήμα Καθαριότητας να διαθέτει προσωπικό για την πλήρωση σάκων με αλάτι αποχιονισμού?. Τοποθετούνται οι σάκοι με το αλάτι αποχιονισμού σε προεπιλεγμένα σημεία, για τους δημότες και υπάρχει φροντίδα και συνεννόηση με τους δημότες για την αναπλήρωση αυτών? Επίσης μεταφέρεται αλάτι σε σάκους από το χώρο όπου είναι αποθηκευμένο σε παιδικούς σταθμούς, σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε εκκλησίες, σε άλλα Δημόσια κτίρια , κτλ, ή στους καταστηματάρχες όλων των κεντρικών οδών και πεζοδρόμων του Δήμου ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχει ανάγκη?. Υπάρχει φροντίδα διαρκής για τον αποχιονισμό των οδών ,χρησιμοποιώντας τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (αλατιέρες)για την ρίψη αλατιού και τα υδροφόρα οχήματα?.

Γιατί έχω την αίσθηση ότι τ ανωτέρω δεν αναπτύσσονται όπως θα πρεπε ?

Γιατί υπάρχει αυτή η απελπιστική κατάσταση στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης? Ιδιαίτερα σε κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους ? Κάθε χρόνο , τα τελευταία χρόνια, σε ημέρες χιονοπτώσεων δεινοπαθούμε.

Απαιτείται πρόγραμμα , εκ των προτέρων ενημέρωση και επικοινωνία ,συνεννόηση και συνεργασία με τους δημότες .

Εικόνες ντροπής πλέον δεν δικαιολογούνται.

Αθηνά Τερζοπούλου

Πτολεμαϊδα

4/1/2019