Την ευκαιρία να εμφανιστεί προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών την άρπαξε ο κ. Κοσματόπουλος, ως Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου και όχι η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».

Πρώτον διότι απευθύνεται σε ένα πρόσωπο (Στεργίου) ενώ το Δελτίο Τύπου για το παρατημένο Βελβεντό, στο έλεος του χιονιά, το συνέταξε το διοικητικό Συμβούλιο της «Κοινωνίας των Πολιτών». Η περιφρόνησή του σε έναν φορέα και στα μέλη του είναι καταφανής και τον χαρακτηρίζει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Δεύτερον διότι προσπαθεί να μας καταστήσει αντιπάλους με τους δημοτικούς υπαλλήλους-εργαζόμενους στο Βελβεντό. Όχι δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Οι τέσσερις υπάλληλοι που ασχολούνται χειρώνακτες με τον αποχιονισμό του Βελβεντού και ο χειριστής του JCB, έχουν και το σεβασμό και την εκτίμηση όλου του κόσμου. Ξέρουμε όλοι οι βελβεντινοί καλά ότι εργάζονται σκληρά με φιλότιμο και αυταπάρνηση, για να συμμαζέψουν με τα χέρια όσα λόγω των παραλείψεων του Δήμου που «διοικεί» ο κ. Κοσματόπουλος έπρεπε να γίνουν με τα μηχανήματα. (Ποια μηχανήματα; Τα παροπλισμένα ή τα ασυντήρητα;).

Τρίτον διότι ως αποκεντρωμένο όργανο πολιτικής προστασίας ο κ. Δήμαρχος δεν έκανε συνεδρίαση Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου για να εντοπίσει κενά και προφανείς δυσκολίες ώστε να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της χειμερινής περιόδου. Ποιο είναι το σχέδιο αποχιονισμού; Με τι εργαλεία και ποια μέσα προβλέπεται ανά οικισμό και ανά υπαίθρια κτηνοτροφική εγκατάσταση; Ας το δημοσιεύσει να το δούμε και μεις. Διότι άλλα πράγματα βλέπουμε εν τοις πράγμασι.

Τέταρτον γιατί στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Νομού Κοζάνης ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού διαβεβαίωσε δια του εκπροσώπου του ότι έχει πλήρη ετοιμότητα για τα χιόνια. Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία ετοιμότητα κι αυτό φαίνεται από τα παράπονα φορέων και δημοτών που βγαίνουν στη δημοσιότητα από χτες. Ακόμη και το πάμφθηνο αλάτι για τους δρόμους τους έκατσε λειψό από το πρώτο εικοσιτετράωρο της χιονόπτωσης.

Πέμπτον διότι ο Δήμος που διοικεί ο κ. Κοσματόπουλος έχει το πολυμηχάνημα του δήμου Βελβεντού παροπλισμένο με βλάβη γνωστή από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει επιδιορθωθεί για να είναι ετοιμοπόλεμο. Και επίσης εδώ και πολύ καιρό το ένα γκρέιντερ (SANY) είναι παρατημένο στο συνεργείο των ορυχείων του Προσηλίου για επισκευή, ένα δεύτερο γκρέιντερ (KOMATSU) είναι εδώ και πολύ καιρό σε συνεργείο κάπου στην Κοζάνη για επισκευή και το φορτηγό των Καμβουνίων με τη λεπίδα είναι παροπλισμένο επίσης. Και οι ιδιώτες που θα έκαναν αποχιονισμούς, αποφεύγουν να εμπλακούν γιατί είναι απλήρωτοι από άλλες προγενέστερες εργασίες.

Κλείνοντας θέλουμε να ενημερώσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι νωρίς ψες το βράδυ με αίτημα της ΜΚΟ προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Πλακεντά ήρθε εκτάκτως στο Βελβεντό αποχιονιστικό όχημα με αλατιέρα για να καθαρίσει βασικούς δρόμους εντός κι εκτός οικισμού-ευτυχώς δηλαδή. Και επίσης πριν τα μεσάνυχτα ένας εθελοντής από το Βελβεντό-και μπράβο του- με το δικό του τρακτέρ και με μια λεπίδα αποχιονισμού γύριζε επί ώρες στους περισσότερους δρόμους του Βελβεντού για να καθαρίσει, λόγω απουσίας του Δήμου. (Μακάρι να μπορούσαν οι εθελοντές να φτάσουν κι ως τις στάνες με τα ζωντανά).

Ο κ. Κοσματόπουλος και οι συνεργάτες του, μπορούν να χαρούν το χιόνι από τις καρέκλες ευθύνης τους, απαντώντας με δελτία τύπου στα παράπονα των δημοτών, τα οποία όσο περνούν οι ώρες πυκνώνουν από όλες τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου.

Το Δ.Σ. της Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού