Το Επιμελητήριο Κοζάνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι

7 Ιανουαρίου 2019
14:38

 

Η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας να κλείσει το υποκατάστημά της στο ΤΣΟΤΥΛΙ δημιουργεί συνθήκες αποδυνάμωσης, αποξένωσης και ανασφάλειας, τόσο στην τοπική κοινωνία της ιστορικής πόλης του Βοίου, όσο και στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής.

Η διοίκησή του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ως φορέας που αφουγκράζεται τις ανησυχίες των μελών του για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και του τόπου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για αυτό το γεγονός και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άνοδο της ανεργία και περαιτέρω ερήμωση της περιοχής, εξαιτίας της εν λόγω απόφασης, που είναι βέβαιο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας με δεδομένη τη συρρίκνωση και την υποτίμηση της επιχειρηματικής βάσης του Τσοτυλίου και όχι μόνο.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος αυτού, που εκτός του ότι είναι ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία καταστήματα της Εθνικής, είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκων, ήτοι των κατοίκων του Τσοτυλίου και των 52 περί αυτού τοπικών κοινοτήτων . Το ερώτημα που εύλογα τίθεται τόσο από τα μέλη και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, όσο και από όλους όσους εξυπηρετούνται ως σήμερα στις τραπεζικές τους συναλλαγές από το εν λόγω κατάστημα, όπως επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ετεροδημότες, κ.α., είναι που θα πρέπει να κατευθυνθούν οι άνθρωποι αυτοί για να εξυπηρετηθούν τραπεζικά, πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουν, πόσο θα πρέπει να στερηθούν την καθημερινότητά τους σε έναν τόπο, που για την μέχρι τώρα προσφορά του στην οικονομική, κοινωνική και εμπορική δραστηριότητα του Νομού μας, μόνο σεβασμός του πρέπει.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, τα μέλη, η διοίκηση και ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Σαρρής, καλούν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναθεωρήσει την κατάφορα άδικη και ιδιαιτέρως ζημιογόνα για την περιοχή απόφασή της αυτή, επισημαίνοντας ότι για να ξεπεραστεί η κρίση και η οικονομική ύφεση στη χώρα μας θα πρέπει με κάθε τρόπο, ακόμη και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης, να αποτραπεί η ερήμωση της Ελληνικής περιφέρειας, ειδάλλως θα βιώσουμε συνθήκες τραγικές και πρωτόγνωρες στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Απευθύνουν ακόμη έκκληση προς κάθε κατεύθυνση αρμοδίων να αποτρέψουν τη διακοπή της λειτουργίας του εν λόγω Τραπεζικού υποκαταστήματος, λαμβανομένου υπόψη ότι μπροστά σε αυτή την απρόσμενη και θλιβερή πραγματικότητα η ευθύνη για τις επερχόμενες αντιαναπτυξιακές και ολέθριες για την περιοχή συνέπειες είναι συλλογική.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Λόγια λόγια λόγια.
    Φρου φρου και αρωματα Σαρρη.
    Νωρις ξυπνησες.
    Παλι δεν αντεξες βλεπω..
    Το εγραψες παλι το ” ο προεδρος Νικολαος Σαρρης”..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.