Λ. Μαλούτας: “Από το 2011 μέχρι το 2017 ο πληθυσμός του Νομού Κοζάνης μειώθηκε κατά 8.637 μόνιμους κατοίκους”

11 Ιανουαρίου 2019
09:41

 

Λιγοστεύουμε και φτωχαίνουμε, δυστυχώς …. Και δεν γίνεται καμιά προσπάθεια να αναστραφεί αυτή τη φθίνουσα πορεία ….

Το ότι φτωχαίνουμε το ξέρουμε από τη τσέπη μας, απ΄ την εικόνα της αγοράς, από τα δεκάδες κλειστά καταστήματα. Το ότι λιγοστεύουμε το ξέρουμε από την υπογεννητικότητα που υπάρχει γενικότερα αλλά κυρίως από τα παιδιά μας, τους φίλους, τους συμπολίτες μας που μεταναστεύουν για αναζήτηση εργασίας, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Όταν όμως έρχεται η αρμόδια υπηρεσία της πατρίδας μας, η Στατιστική υπηρεσία, και το ποσοτικοποιεί.
Όταν συνειδητοποιείς ότι από το 2011 μέχρι το 2017 ο πληθυσμός του Νομού Κοζάνης μειώθηκε κατά 8.637 μόνιμους κατοίκους τότε η απογοήτευση για το μέλλον της περιοχής μας, για την προοπτική του κυριαρχεί.
Δεν είναι τα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας,
είναι κυρίως η απραξία που κυριαρχεί αυτή που διαμορφώνει το ζοφερό τοπίο για τον τόπο και το μέλλον του.

Τα στοιχεία από το site της Στατιστικής υπηρεσίας :
2011
http://www.statistics.gr/2011-census-pop-hous
2017
http://www.statistics.gr/…/370d137e-5c51-4421-9692-1d95a261…

Aπό το προσωπικό προφίλ στο facebook του Λάζαρου Μαλούτα

30 σχόλια

    • Ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει ακόμα και τα βασικά θα πρέπει να έχει το ελάχιστο μυαλό και εάν το μυαλό του είναι και θολοαριστερο τότε μπορεί να καταλάβει μόνο την γραμμή του κόμματος

    • Ο Μαλούτας την αυτοκριτική του την έχει κάνει.Θα το καταλάβετε αυτό εκ του επικείμενου αποτελέσματος.
      Οι Κοζάνη τόπος να εξαφανιστείς τι κάνει;…
      Δημόσιες σχέσεις για να ξαναβγεί;Καλλιεργεί κλίμα «το καλό παιδί που δυσκολεύεται οικονομικά» και επί της ουσίας έργο μηδέν!
      Λίγοι μήνες ακόμη υπομονή,κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

    • Έλα ντε…. Ώρες ώρες τώρα να μας κουνάνε και το δάχτυλο, αυτοί που έστειλαν τη μισή Ελλάδα στη Γερμανία και έφτιαξαν τη γενιά των 300€.

    • Αγαπητέ φίλε πριν το 2014 ο δήμος Κοζάνης ήταν κύτταρο και υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα τοπικής ανάπτυξης. Ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Δυτική Μακεδονία μετά τη ΔΕΗ. Οι προηγούμενοι άφησαν ισχυρό το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα η παρούσα δημοτική αρχή της παρέας Ιωαννίδη θα αφήσει αυτό που λέει ένα παλιό Κοζανίτικο γνωμικό: “Τα τιπουτα καντίπουτα κι τα τιπουτένια τίπουτα”

  • Πόλη που στερείται ευκαιριών και με μυαλά αναχρονιστικά δεν μπορεί να κρατήσει κανένα, πλέον. Κάποτε ήταν η ΔΕΗ, τώρα μια επαρχία παγωμένη κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    • Όχι,μωρέ,τι φταίνε αυτά τα ικανότατα παιδιά!
      Οι ικανότεροι όλων!
      Μια ζωή άριστοι!
      Οι περισσότεροι με διδακτορικά και με επιχειρήσεις στρωμένες που άφησαν για να υπηρετήσουν το καλό του Δήμου!
      Είχαν πλάνο τα παιδιά!
      Είχαν όραμα και σχέδιο!
      Ισιωσαν όλα τα στραβα!
      Το έργο τους θα το μνημονεύουμε για αιώνες!
      Η χρυσή πενταετία Ιωαννίδη θα λέμε!
      Μπεεεεεεεε

  • Αυτό να το εκλάβουμε ως προεκλογικης φύσεως διαπίστωση.καλα που δεν είπε ότι για όλα όσα ανεφερε φταίει η νυν δημοτική αρχή.οσο για αυτοκριτική εννοείται καμμία.

  • Εξαφανίσατε τμήμα του πληθυσμού κ. Μαλούτα εσείς και οι άλλοι επειδή οι επιπτώσεις των πολιτικών σας έχουν μακροπρόθεσμη αποτύπωση..

  • Λαζο, γερά, ο δημαρχιακος θωκος είναι δικός σου. Είσαι η πιο ώριμη,υπεύθυνη και με γνώση υποψηφιότητα. Η Κοζάνη το γνωρίζει και θα σε βγάλει!

  • Η πραγματική ωρολογιακή «βόμβα» της Ελλάδας.
    Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης. ( Γκερντ Χέλερ,ανταποκριτής της Γερμανικής εφημερίδας Χάντελσμπλαντ).
    Το αριστεροειδές παραμύθι ότι όσο οι Έλληνες δεν γεννούν, τους υποκαθιστούν με την υπεργεννητικότητά τους οι αφροασιάτες μετανάστες, είναι αφελές και άκρως επικίνδυνο.

  • Ο άνθρωπος μιλάει για τη ζοφερή πραγματικότητα με στατιστικά στοιχεία, χωρίς να προσωποποιεί κάποιον, αντιθέτως θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι με το άρθρο του και να δούμε πως μπορούμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση του πληθυσμού και την κατρακύλα μας σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά απευθύνεται σε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους. Ο ίδιος απέδειξε μέχρι τώρα τι προσέφερε στον τόπο μας και αποδεικνύει με την διαχρονική στάση του το πραγματικό ενδιαφέρον για το που πάει αυτός ο τόπος. Είναι δε ο μόνος που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας και να την πάει ένα βήμα μπροστά. Θα πρέπει δε να τον ευχαριστήσουμε γιατί δημοσιοποιεί τον προβληματισμό του και προβληματίζει και εμάς με τις παρεμβάσεις του και τις ανησυχίες του.

    • Σωστά όλα αυτά αλλά γιατί δεν επέδειξε ένα σοβαρό αυτοδιοικητικό έργο όταν είχε την εξουσία και τη δυνατότητα; τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους με ελλιπή προσόντα και γνώση των σύγχρονων αυτοδιοικητικών αναγκών και ο ίδιος ταυτίστηκε με τον Πάρη!

  • Ο ορθός λόγος σας κ. Μαλούτα και η κατάθεση των προβληματισμών και των απόψεών σας για τον τόπο είναι για την σημερινή δημοτική αρχή υψηλή πολιτική!! Μιλήστε τους για κανένα πανηγυράκι, κανένα εγκαίνιο 50 μέτρων ασφάλτου ή κάποιου δικού σας έργου, για καμιά συναυλία στην πλατεία αυτά είναι θέματα όχι αυτά που θέτετε εσείς….

  • Περιμενετε. Τωρα θα σας αυξησει ου Λαζους την τεστοστερονη και θα πολλαπλασιαστειτε. Α θα βοηθησει σ αυτο κι η Ελπιδα….

  • Τότε γιατί υποστήριξες την ανεργία και τη μνημονιακη πολιτική; για να είσαι αρεστός; νόμιζες ότι θα σε πρότειναν και εσένα για βουλευτή και ήθελες να τους καλοπιάσεις. Μη μιλάτε καλύτερα. Δεν δικαιούστε να μιλάτε.

  • Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ.
    ΣΤΕΛΕΧΑΡΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΟΨΙΜΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
    ΤΡΕΞΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΛΕΟΝ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΑ,ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΔΥΤΙΚΟΦΡΟΝΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ!!!
    ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…
    ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ,ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΜΑΙΟΙ!

  • 35 χρόνια είχατε την εξουσία στον Δήμο. Ξερατε οτι η ΔΕΗ αργοπεθαίνει. Και μαζι με αυτή και η Κοζάνη. Τι κάνατε γι αυτο; απολυτως τιποτε. Γεμισατε, με τον Κουκουλοπουλο, την Κοζάνη με γκαρσονιέρες και την αφήσατε στο έλεος της κρισης. Τωρα ευαισθητοποιηθηκες Μαλουτα; καπως αργά δεν ξυπνησες; α συγγνώμη ξέχασα οτι έρχονται εκλογές και πρεπει να μιλας και εσύ.

  • ο μαλουτας κ η παρεα του γερασαν στο δημαρχειο κ μας εκανα χαλια, ηρθαν κ οι τωρινοι κ μας εκαναν χειροτερα.

    αντε στον τοπο σου μαλουτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.