kozan.gr: Πρόταση, στο ΕΑΠ 2012-2016, ύψους 74.400,00 €, για την εγκατάσταση μονάδων ψύξης – θέρμανσης στον Ι.M.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, θα υποβάλει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

11 Ιανουαρίου 2019
11:57

 

 Πρόταση, στο ΕΑΠ 2012-2016, ύψους 74.400,00 €, για την εγκατάσταση μονάδων ψύξης – θέρμανσης στον Ι.M.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, θα υποβάλει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, η συγκεκριμένη πρόταση θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα 14/1/2019. Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης το σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τη ψύξη και τη θέρμανση του ναού δημιουργεί αίσθηση δυσφορίας των εκκλησιαζόμενων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, ενώ παράλληλα δημιουργεί εφίδρωση όλων των κειμηλίων, εικόνων, τέμπλων και λοιπών αντικειμένων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ποιότητα, καθώς κι η διατηρησιμότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκαν οι τρόποι θέρμανσης και ψύξης και σε συνεργασία ειδικών επιστημόνων με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Κοζάνης, τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κοζάνης και Σερβίων, προσδιορίσθηκε η βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση του θέματος έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το ζητούμενο αποτέλεσμα, χωρίς να προκληθούν βλάβες στο μνημείο κατά τη φάση εγκατάστασης.

kozan.gr

4 σχόλια

  • Μεχρι κ την θερμανση των εκκλησιων εμεις θα την πληρωσουμε, δεν ντρεπεστε καθολου. Ανοιξτε κανα δρομο απο το χιονι, καλα που εχουμε την Δ.Ε.Η και εβγαλε τα μηχανηματα και ανοιξε τους δρομους. Συνεχιστε ερχονται εκλογες. Και να πεις δεν εχει η εκκλησια λεφτα…

  • ΠΛακεντά θα πρέπει να ντρέπεσαι.
    Σπαταλάς τον τοπικό πόρο σε κλιματιστικά και σε θεριζοαλωνιστικές Ντροπή σου.
    Ο Καρυπιδης τι κάνει δεν τα βλέπει ; Χαρταετό πετάει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.