Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ν. Ημαθίας

17 Φεβρουαρίου 2017
10:02
Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 , Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ – ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α & Γ ΟΕ, σε Αποκλειστική συνεργασία για τον Νομό Ημαθίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών.

Σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου  (Ν.4386/2016 άρθρο 67) δίνεται η δυνατότητα σε υποψηφίους που δεν διαθέτουν διδακτική εμπειρία 150 ωρών ή πιστοποιημένο σεμινάριο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων να συμμετάσχουν απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Οι δύο προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται σωρευτικά είναι οι εξής:

  • Να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών φορέων που ανήκουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών
  • Να είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700/ Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ1593/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ή και σε άλλα Μητρώα Εκπαιδευτών

Συνοψίζοντας αν οι υποψήφιοι χωρίς εμπειρία  είναι ενταγμένοι σε ένα Μητρώο Εκπαιδευτών δημόσιου φορέα και έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο στην εκπαίδευση ενηλίκων άνω των 100 ωρών από Δημόσιο Φορέα το οποίο δεν απαιτείται να είναι πιστοποιημένο, οδηγούνται κατευθείαν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει δημιουργήσει δικό του Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες,την εγγραφή τους σε αυτό.

Σε ποιούς απευθύνεται – Προϋποθέσεις εγγραφής

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπάιδευσης Εκπαίδευτών Ενηλίκων απευθύνεται σε: 

  •  Σε υποψήφιους που δεν διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία 150 ωρών
  • Σε όσους θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
  • Σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:

  • Απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
  • Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία
  • Εκπαιδευτές Ενηλίκων μη Τυπικής Εκπαίδευσης
  • Όσοι θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων (π.χ. ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ)

Τα προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του προγράμματος από τους εκπαιδευόμενους είναι:

  1. Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
  2. Κατοχή προσωπικού e-mail
  3. Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών 
  4. Δυνατότητα συμμετοχής στις βιωματικές δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα ως Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κυρίως Σαββατοκύριακο.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μικτής μάθησης» (Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 140 ώρες ασύχρονης εκπαίδευσης, 12 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 , Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ – ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α & Γ ΟΕ στην Πόλη της Βέροιας, 8 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου Γωνία,Βέροια Τηλ:2331021061-6974338357 ,
e-mail: [email protected]
fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος
http://ekedim-verias.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.