Ξύπνησαν τα στρατιωτάκια στην Greenland, έβγαλαν το ¨περίστροφο¨ και σημαδεύουν «Πτολεμαΐδα V» & «Μελίτη ΙΙ»

17 Φεβρουαρίου 2017
09:25
Κανένα σχόλιο

Οι συνθήκες ιδανικές: η ενεργειακή κρίση και οι συναγερμοί ξεπεράστηκαν με την καθοριστική συμβολή (τις «πλάτες» δηλαδή των λιγνιτικών μονάδων), ο καιρός ζέστανε, ο βασιλιάς καρνάβαλος έχει την τιμητική του και έτσι, τα πράσινα στρατιωτάκια είπαν να βγουν και πάλι από το καβούκι τους. Εκ του ασφαλούς πάντα.

Ζώστηκαν λοιπόν το ρόλο του εκτελεστή και έστησαν –για πολλοστή φορά- στα 5 μέτρα την «Πτολεμαΐδα V» και την «Μελίτη ΙΙ».

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με βάση την οποία η ΔΕΗ αποκτά το δικαίωμα πρόσβασης στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού της Ε.Ε. και μπορεί να αποκτήσει δωρεάν δικαιώματα ρύπων, η WWF επανέρχεται στο θέμα των λιγνιτικών μονάδων και δη στο θέμα των νέων ενεργειακών, λιγνιτικών, επενδύσεων και επικαλείται πως «χωρίς δωρεάν δικαιώματα εκπομπών, οι πανάκριβες νέες λιγνιτικές μονάδες που σχεδιάζει η ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία καθίστανται οικονομικά ασύμφορες».

Έχοντας ΚΑΘΕ διάθεση να τους χαλάσουμε τη ζαχαρένια, για μία ακόμα φορά υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε ότι:

  • Για κακή τους τύχη, η κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προσφέροντας θέσεις εργασίας σε 100άδες ανθρώπους, στην παρούσα φάση και χιλιάδες θέσεις στις επόμενες φάσεις. Περαιτέρω, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες της μονάδας επιτρέπουν και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά της ακόμα και στην περίπτωση που οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα φθάσουν στα ανώτερα επίπεδα (κατά την περίοδο λειτουργίας της). Ο καλύτερος τρόπος, βέβαια, για να πεισθούν για την ύπαρξη και την πορεία του έργου είναι να αφήσουν για λίγο την Greenland και να επισκεφθούν το εργοτάξιο, μήπως και αντιληφθούν την πραγματικότητα. Δεν περιμένουμε όμως και πολλά πράγματα γιατί, πλέον, το έχουμε εμπεδώσει ότι εκεί στην Greenland, η φιλοσοφία «κάνε τα στραβά μάτια» είναι απαράβατη.

  • Η επένδυση «Μελίτη ΙΙ» είναι ένα έργο υψίστης σημασίας και σπουδαιότητας που δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο λιγνίτη ενώ παράλληλα θα «θωρακίσει» τη χώρα από τους κινδύνους και τα συμφέροντα, αυτά τα ίδια που κλονίζουν το ενεργειακό σύστημα και που το προηγούμενο χρονικό διάστημα έφθασαν πολύ κοντά στο να το τινάξουν στον αέρα, αυτά τα ίδια τα συμφέροντα που δυστυχώς στηρίζονται από τα πράσινα στρατιωτάκια των ΜΚΟ.

Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπήρξαμε, ανέκαθεν, υποστηρικτές και υπέρμαχοι της ανάγκης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικής ευαισθησίας που διέπεται από ορθολογισμό και αντικειμενικότητα, έχοντας πολλές φορές αποδείξει (πολύ περισσότερο από άλλους) τη θέση μας αυτή και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τοποθετηθεί αντίθετα.

Είμαστε όμως παντελώς αντίθετοι στην εμφάνιση και εκδήλωση κάθε μορφώματος που χρησιμοποιεί την «περιβαλλοντική ευαισθησία», τον «σεβασμό στον άνθρωπο» ή τις «ευκαιρίες των λιγνιτικών περιφερειών», προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και άλλα συμφέροντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.