Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης για την κακοκαιρία

15 Ιανουαρίου 2019
14:56

 

Μετά από το πολυήμερο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που ακόμα δεν έχει κοπάσει εντελώς, ολόκληρη η πόλη της Κοζάνης και τα περίχωρα, αλλά και συνολικά η περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, έχει παραλύσει. Σχολεία και νηπιαγωγεία έμειναν κλειστά για περισσότερο από μια εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι προαύλιοι χώροι, οι δρόμοι της πόλης και τα πεζοδρόμια είναι πραγματικές παγίδες για πεζούς και αυτοκίνητα, αφού παραμένουν παγωμένα και απροσπέλαστα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιγοστών εργαζόμενων του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και των απλών πολιτών που ακόμα και με ίδια μέσα παλεύουν για τον αποχιονισμό της γειτονιάς τους.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, ο δημοτικός και περιφερειακός μηχανισμός πιάστηκε εξαπίνης, αποκαλύπτοντας τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό, με αδυναμία από το να εξοπλίσει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας από το ψύχος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι να διασφαλίσει την πρόσβαση στο νοσοκομείο της πόλης.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι πλέον αδύνατον να κρυφτούν οι διαχρονικές ευθύνες που φέρουν η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι αντίστοιχες τοπικές αρχές, που με την πολιτική που υπηρετούν έχουν διαμορφώσει αυτή την κατάσταση για τα λαϊκά νοικοκυριά, που μας πηγαίνει αιώνες πίσω, αφήνοντάς μας έρμαια των καιρικών φαινομένων, όποτε φυσάει να καιγόμαστε ζωντανοί, όποτε βρέχει να πνιγόμαστε και όποτε χιονίζει να πεθαίνουμε από το κρύο στις – στολισμένες κατά τα άλλα – πλατείες της χώρας.

Εργαζόμενη που δυσκολεύεσαι να πας στη δουλειά σου,

Νέα μητέρα που αντιμετωπίζεις τα κλειστά σχολεία και φοβάσαι για την ασφάλεια των παιδιών σου,

Άνεργη που δεν μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι σου,

Αυτοαπασχολούμενη που δεν μπορείς να δουλέψεις το μαγαζί σου

Δεν είναι αυτή η ζωή που σου αξίζει!

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης διεκδικεί :

  • Κυβέρνηση και τοπικές αρχές να εξασφαλίσουν, ως οφείλουν, τον άμεσο καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων. Να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στο νοσοκομείο της πόλης. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν και για τα χωριά της περιοχής.

  • Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής θέρμανση όλων των σχολικών κτηρίων της περιοχής.

  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας των γυναικών, αλλά και όλων των εργαζομένων τους Δήμου και της Περιφέρειας, που δουλεύουν στην καθαριότητα των δρόμων (προστατευτικός εξοπλισμός από το ψύχος, λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς αντίκτυπο στο μισθό κλπ).

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα θέρμανσης για τα λαϊκά εργατικά νοικοκυριά.

  • Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

Κοζάνη 14/1/2019

Ένα σχόλιο

  • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Μακάρι να παρθούν μέτρα από την Πολιτεία για την προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τριτοκοσμική χώρα έχουμε καταντήσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.