Πριν 4 μήνες και συγκεκριμένα στις 9/9/2018 ανέδειξα το ζήτημα της εν κρυπτω παραχώρησης 10.119 ακινήτων του Δημοσιου στο Υπερταμειο με άρθρο μου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Δυο μέρες μετα το ΠΑΣΟΚ-Δημ Συμπαράταξη με ερωτηση του στον ΥπΟικ έφερε το θεμα στη Βουλη.
Αρκετες μέρες μετα υπηρξε αφύπνιση τοπικών κοινωνιών και φορέων οπως των αρχαιολόγων και στη συνεχεια έκαναν κάποιες παρεμβάσεις και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση απο τη μεριά της με μισόλογα,πονηρίες και διγλωσσία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Σημερα και ενώ το ΥπΟικ ακόμα δεν εχει απαντήσει στην ερωτηση του ΠΑΣΟΚ μαθαίνουμε οτι το Υπερταμειο έκανε παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας υπερ φυσικά της παραχώρησης.Υπενθυμιζεται οτι κουμάντο στο Υπερταμειο κάνει το Εποπτικό Συμβούλιο που τελει υπό τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών και προεδρεύεται απο Γάλλο.
Συμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει μερική ανάκληση της απόφασης απο τον ΥπΟικ στο σκελος που αφορά μνημεία.
Πρέπει να τονισθεί οτι τα εν λόγω μνημεία δυστυχώς ΔΕΝ εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νομου που ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόνον αυτοί.
Τυχόν εξαίρεση ακινήτων χωρίς αλλαγή του νομου θα ειναι μια ωμή εξαπάτηση για τα μάτια του κόσμου.Κατι αντίστοιχο με τη συνέχιση λειτουργίας μονάδων της ΔΕΗ που “καλύπτεται” απο υπουργική απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ.
Ολα αυτά και πολλα αλλα θα πληρωθούν κάποια στιγμή όχι πολύ μακρινή και ο λογαριασμός θα παει πάλι στους πολιτες.
Επι της ουσίας του θέματος όσοι έχουν απορίες για τη γαλαντόμα συμπεριφορά των ξένων απέναντι στην κυβέρνηση και τους συνεχείς επαίνους στον κ Τσιπρα μπορούν να βρουν την απαντηση στην ικανοποίηση της απαίτησης των δανειστών να υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία ως εγγύηση αποπληρωμής των δανείων της χώρας.Το ζητούσαν απο την πρωτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα,το πήραν απο τους Τσιπρα-Καμμένο.
Έτσι η παράδοση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας με το πρώτο μνημονιο μετεξελίχθηκε σε παράδοση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας με το μνημονιο Τσιπρα-Καμμένου.
ΥΓ. Στις απαντήσεις που έδωσε για το ζήτημα των ακινήτων “το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ” στην Κοζανη και τη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρομαι γιατι σημερα πλέον ειναι ευρέως αντιληπτό οτι όλοι μαζί απο κοινού και εξ αδιαιρέτου όχι απλα προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους πολιτες,αλλα απέδειξαν οτι τους περιφρονούν υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους.https://www.koukoulopoulos.gr/…/1874-to-mnimonio-tsipra-tor…