Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 79o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» στα Μαθηματικά το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Στο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» συμμετέχουν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019).

Την ίδια ημέρα και ώρα, το παράρτημα μας σε συνεργασία με το παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ διοργανώνει υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης τον 11ο μαθητικό μαθηματικό διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»  για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Στον διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»  συμμετέχουν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ»

Για την περιοχή Κοζάνης και οι δύο διαγωνισμοί, θα διεξαχθούν στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης (Μουσών και Ευτέρπης – πίσω από το S/M ΑΒ Βασιλόπουλος).

Οι μαθητές που θα διαγωνιστούν πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 8:45π.μ. και να έχουν μαζί τους στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα.

Στον ίδιο χώρο και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος. Καλούνται οι συνάδελφοι Μαθηματικοί να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.