Το φιλανθρωπικό Σωματείο  «Στέγη Παιδιού Κοζάνης ο Άγιος Στυλιανός» συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα

18 Ιανουαρίου 2019
10:20

Εκφράζουμε την θλίψη μας αλλά και την αντίθεσή μας στην συμφωνία των Πρεσπών.  Η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική. Είμαστε απόγονοι του Φιλίππου, του Μεγάλου  Αλέξανδρου. Το αίμα των 8000 και πλέον , Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών  Μακεδονομάχων που χύθηκε για την απελευθέρωση της Μακεδονικής Γης δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε αλλά αντίθετα μας επιτάσσει να φωνάξουμε μαζί με όλους  πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν είναι και θα είναι Μία και Ελληνική. Δεν αποδεχόμεθα την εκχώρηση του ονόματος  Βόρεια Μακεδονία ούτε της Μακεδονικής γλώσσας πολλώ δε μάλλον της Μακεδονικής εθνότητας στους γείτονες μας . Είθε η Παναγία να σκέπει τον αγώνα μας  για τη Μακεδονία.

2 σχόλια

  • Η Ελληνική Μακεδονία, με την παράδοση 3000 χρονών είναι μια και Ελληνική. Ο γεωγραφικός χώρος Μακεδονία έχει τμήμα Ελληνικό, Βουλγαρικο και στη γείτονα. Σε αυτό συμφωνούμε ή οχι;

    • Όχι δε συμφωνούμε.Τα περι τριών Μακεδονιών είναι το αφήγημα των σλαβανάκατων που τώρα μας το πούλαει ο σύριζα.Η γεωγραφική περιοχή είναι σχεδόν στο σύνολο της στο Ελληνικό κράτος.Τα Σκόπια ως πόλη αλλα και ως κράτος πλην μια μικρης ζώνης στα σύνορα με την Ελλάδα δεν είναι Μακεδονία.Ούτε η Βουλγαρία έχει περιοχή που την ονομάζει Μακεδονία ούτε μετά τους βαλκανικούς πολέμους τα Σκόπια ονόμαζαν τον εαυτό τους Μακεδονία.Ο μόνος που έκανε διοίκηση Μακεδονίας -το μετέπειτα υπουργείο-ήταν η Ελλάδα.Και στο τέλος οι Μακεδόνες δίνουν το όνομα στον τόπο κι όχι ο τόπος στους ανθρώπους.Οι σλαβοαλβανοί δεν είναι Μακεδόνες.Οι Μακεδόνες είναι μόνο ‘Ελληνες και μόνο οι Έλληνες μπορεί να είναι Μακεδόνες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.