Με  επιστολή της η ΔΕΥΑΚ στις 22/1/2019 προσπαθεί να μας απαντήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης εμείς οι κάτοικοι επί της οδού Μυστρά, και το οποίο έθεσα δημόσια στις 14/1/2019. Θέλω αρχικά να επισημάνω ότι όντως η επιστολή μου στάλθηκε μετά τη διακοπή τροφοδότησης της Τ/Θ από δυο μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στις 11/1/2019.
Όμως κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ πιάνεστε αδιάβαστος διότι υπάρχει εξώδικό μας προς τις υπηρεσίες σας απο τις 9/1/2019, και αφού ήδη είχε περάσει πάνω από μια βδομάδα που εμείς ξεπαγιάζαμε. Άρα η συσχέτιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τη (μη) λειτουργία της Τ/Θ με τη λειτουργία της ΔΕΗ πέφτει στο κενό.
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κάθε χρόνο, τα θέταμε πολλές φορές κάθε χρόνο και μάλιστα στο γενικό διευθυντή της επιχείρησης κ. Παυλίδου, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας.
Μια σοβαρή επιχείρηση, όπως θέλει να θεωρείται η ΔΕΥΑΚ, πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες και όταν δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που κατέχει είναι να παραιτηθεί, να συνταξιοδοτηθεί ή να πάει στο σπίτι του. Υπάρχουν συμπολίτες άλλοι νέοι, άλλοι έμπειροι, με επιστημονική γνώση και όρεξη για δουλειά ωστε να λύσουν τα προβλήματα.
Τέλος όσον αφορά τις βλάβες της ΔΕΗ μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των καταναλωτών, κανεις δεν σας ρίχνει ευθύνες για αυτές. Η ευθύνη σας είναι ότι εδώ και 4 χρόνια αφήνετε μια γειτονιά να παγώνει κάθε χρόνο.
Γι ´ αυτό αφήστε τις σοφιστείες και μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα.
Τέτοιου είδους δικαιολογίες και μπέντια τα λέμε στο καζάνι του Γκλάκα όταν καρτιρούμι να ξεκαζανιάσουμε τ´ ρακί.
Τον λόγο πλέον τον έχει ο Δήμαρχος που καλείται να δώσει λύση αφού ο ορισμένος απ´ αυτόν πρόεδρος και η διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ αδυνατούν ή αδιαφορούν.
Καλές Απουκρές
Γιάννης Σιδέρης, αρτοποιός Μυστρά 3, Κοζάνη.