Ο Ε. Σημανδράκος με αφορμή τη συνέντευξη του δημάρχου Κοζάνης στο kozan.gr: “Κύριε Ιωαννίδη, μόνο τραύματα άφησε η Συμφωνία, κι αυτά πάνω στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας”

29 Ιανουαρίου 2019
20:25

Προς μεγάλη μας απογοήτευση ακούσαμε το Δήμαρχο Κοζάνης να λέει αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην πρόσφατη συνέντευξή του πως «αυτό για το οποίο μας ψηφίζει ο κόσμος δεν είναι για τις απόψεις μας για διάφορα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο Δήμαρχος αγνοεί, και δικαιολογημένα, πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αρνητική επίπτωση στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες δομές της περιοχής μας.

Αγνοεί ότι με την (παράλογη) αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας στους κατοίκους της γειτονικής χώρας, δημιουργούνται προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Δε θα σταθώ στις πληγές που άνοιξε η εν λόγω Συμφωνία για την Ελλάδα. Άλλωστε ο καθένας έχει τις δικές του πατριωτικές ευαισθησίες ή απόψεις. Όμως δεν μπορώ να δεχθώ το γεγονός ότι τα προϊόντα της περιοχής μας που φέρουν την επωνυμία Μακεδονικός- Μακεδονική- Μακεδονικό, από σήμερα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν την εν λόγω επωνυμία. Κι αυτό διότι μόνο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας μπορούν να κάνουν χρήση του όρου Μακεδονικού (Άρθρο 1 παρ. 3 στ. h).

Ο Δήμαρχος αγνοεί ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό θα κληθούν να αλλάξουν ονομασίες άμεσα διότι σε διαφορετική περίπτωση, επειδή ακριβώς θα προκαλείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τη χώρα προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών, θα αντιμετωπίσουν δικαστικές κυρώσεις.

Όσο «αστείο» κι αν ακούγεται, τα Μακεδονικά ροδάκινα ή κεράσια, η Μακεδονική μπύρα ή σφολιάτα, καθώς και όσα άλλα προϊόντα εξάγουν με μόχθο οι Έλληνες επιχειρηματίες, διατηρώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και πληρώνοντας φόρους που χρηματοδοτούν τις δημοτικές υπηρεσίες, δεν μπορούν πλέον να φέρουν αυτή την ονομασία.

Τέλος, ο Δήμαρχος ας ενημερωθεί σωστά για το αν μπορούν να συνεχίσουν τα τριτοβάθμια ιδρύματα της περιοχής μας με την επωνυμία Μακεδονία και τι αντίκτυπο αυτό θα έχει στους πτυχιούχους που ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους στο εξωτερικό.

Η κατώτερη των περιστάσεων θέση, δεν γίνεται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης για εμάς. Γίνεται όμως θέση μας για την προάσπιση των Ελληνικών επιχειρήσεων που μετά βίας διατηρούν τις έδρες τους και την παραγωγή τους στην Ελλάδα.

Στην ενορχηστρωμένη αυτή ανάδειξη της γειτονικής χώρας ως τον «10ο καλύτερο προορισμό για επενδύσεις», όπως αναφέρει σε πρόσφατη Έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα “Doing Business Report 2019”, εμείς προτάσσουμε τη χώρας μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, η οποία βρίσκεται στη θέση 72!

Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Ότι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των θέσεων 67-75 στην παγκόσμια κατάταξη, ξαφνικά διαπιστώνει πως η γειτονική χώρα, χωρίς να βελτιώσει τους θεσμούς της, χωρίς να έχει ισχυρό νόμισμα, χωρίς να διακρίνεται στους πίνακες ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας, βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο στη 10η καλύτερη θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας μέχρι και τη Γερμανία ενώ οι ΗΠΑ είναι στην 8η θέση!

Οι πολίτες κύριε Ιωαννίδη, ψηφίζουν Δήμαρχο που δίνει το παρόν στη μάχη της καθημερινότητας. Και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας πήρατε ξεκάθαρη θέση, υπέρ της Συμφωνίας. Για τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε κι εκεί τις όποιες ανεπάρκειες.

Άραγε, αν θέλατε ως επενδυτής να κάνετε μια άμεση ξένη επένδυση, θα συμβουλευόσασταν την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα ανοίγατε επιχείρηση στα Σκόπια που βρίσκονται στη 10η καλύτερη θέση σύμφωνα με την κατάταξη ή θα πηγαίνατε στη Γερμανία που βρίσκεται στη θέση 24;

του Ευάγγελου Σημανδράκου,

Υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης με το συνδυασμό ΚΟΖΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

34 σχόλια

      • TO “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΝΔΟΤΙΚΗ!!!!!

        ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!!

        ΠΩΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;

        ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ:

        ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ πΓΔΜ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

        ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

        ΠΟΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΒΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ;;;;;;;; ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!

  • ευστοχη τοποθετηση αλλα τι ξερει απο επιχειρηματικοτητα ο ιωαννιδης 4 μηνες εμειναν να φυγει ο κοσμος τιμωρει

  • Δεν είχε σημασία αν πολλές χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες την είχαν αναγνωρίσει.
    Στόχος τους δεν είναι η ¨Βόρεια Μακεδονία¨.

    Στόχος τους δεν είναι ένα κράτος της πλάκας, με ανύπαρκτα στρατηγικά πλεονεκτήματα, με έναν πληθυσμό «μωσαϊκό», ένα κράτος που συντηρείται από έσοδα ναρκωτικών, πορνείας και της τεράστιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης. Στόχος τους είναι η ¨Νότια Μακεδονία¨, η Θεσσαλονίκη.

  • από ΤΙΣ ΕΠΙΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟ ΚΟΜΜΑ
    «Ουράνιο Τόξο»: Η Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα εις βάρος του «μακεδονικού λαού»

    Καλεί την «νεοελληνική πολιτεία» να ζητήσει συγγνώμη για τα «οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του ‘’μακεδονικού λαού’’ με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό» όπως υποστηρίζει.| iefimerida.gr 29-1-19

    Προφανώς συμφωνεί ο δήμαρχός μας !!

  • Άρθρο 1 παρ. 3 στ. h Ψάχνω να βρώ που τα γράφει όλα αυτά περί αποκλειστικότητας των γειτόνων στην ονομασία προϊόντων και δεν το βρίσκω πουθενά Αντίθετα γνωρίζουμε οτι για παράδειγμα προϊόντα ΠΟΠ είναι απολύτως προστατευμένα Απλώς νομίζω οτι το άρθρο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν διάβασαν τη συμφωνία

  • Κάνουμε έκκληση, ως Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ σε όλους τους Έλληνες να μην πιστέψουν το παραμύθι πως όλα τελείωσαν.
    crashonline.gr 27-1-19.

  • Σημανδράκος εάν είχες 10 στις 100 πιθανότητες να κερδίσεις τον Δήμο Κοζάνης σήμερα τελείωσε και αυτό το σενάριο.. γιατι; Ρώτησε αυτούς που επένδυσαν στο συγκεκριμένο σενάριο πολιτικής αντιπαράθεσης που πλέον αρχίζουν να κρύβονται…

  • Οι Ελληνοαμερικανικές ενώσεις και τα μέλη της καλά θα κάνουν προς το παρόν να ασχοληθούν με την χώρα στην οποία ζούν,εργάζονται,φορολογούνται και ενίοτε ορκίζονται ώς νόμιμοι πολίτες της. Έχουν διάφορα προβλήματα να λύσουν εκει στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
    Εάν όμως αυτά τα μέλη θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα καταγωγής τους, ας επιστρέψουν για να ζήσουν σε αυτήν, ας επενδύσουν τα κεφάλαια τους για να ενισχύσουν την εθνική της οικονομία, και βέβαια να πληρώσουν τους αντίστοιχους φόρους.
    Στη συνέχεια ας διοργανώνουν συλλαλητήρια κάθε μέρα….

    • θεμιτή η αντίδρασή σου αφού κλονίζεται η ιδεοληψία σου.
      Δεν έχουν δικαιώματα οι Ελληνοαμερικανικές ενώσεις και έχει δικαίωμα να ασχηµονεί και να σκυλεύει στο σώμα της Ελλάδας η ΝΑΤΟϊκή βαρβαρότητα με τις ευλογίες της τάχα αριστεράς και των εθνομηδενιστών πάσης απόχρωσης.
      Ανυπακοὴ καὶ ἀγώνας ἀνατροπῆς της κατοχικής Βουλής που επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

    • ….ας διοργανώνουν συλλαλητήρια κάθε μέρα……..
      συμπληρώνω αυτό που ξεχάσατε να γράψετε:

      για τα οποία έγινε μεθοδική και συστηματική δουλειά ενοχοποίησης των πατριωτικών αισθημάτων.

  • Κ. Σηνανδρακο…συνεχίζεται όμως να είστε αντι/Αρχής ( διορισμένος ) σε μία περιφερειακή αρχή που είχε κι έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ !!!! Είστε συνεργάτης του Θ. Καρυπιδη που είναι υπέρμαχος της συμφωνίας των Πρεσπών !!!!!

    • Εκλεγμένος είναι. Αυτός έκανε το ψηφοδέλτιο στα Γρεβενά. Αυτός αγωνιστικε. Τον Καρυπίδη δεν τον ήξερε κανείς. Βλέπετε δεν εξέπεμπε ο flash στα Γρεβενά. Ο Καρυπιδης πίστευε ότι το Ζαλοβο και το Τρικωμο είναι διαφορετικά χωριά.

  • Αν ηξεραν τι υποστηριζουν ολοι αυτοι που τοποθετουνται θετικα για τη συμφωνια κε Σημανδρακο δε θα ειχαμε φτασει σε αυτη την κατασταση. Κριμα για το Δημαρχο γιατι ο δημος μας κανενα οφελος δεν θα εχει παρα μονο εκεινος προσωπικα που θα τον ξαναστηριξει ο Συριζα για τις εκλογες.

  • σημανδράκο που τα διαβάζεις αυτά ρε παλικάρι μου για αλλαγή του ονόαμτος των προϊόντων; γνωρίζεις πως ότι εξάγουν οι σκοπιανοί εδώ και 25 χρόνια σε ολο τον κόσμο το εξάγουν ως MADE IN MACEDONIA;;; τι δεν στο ειπαν οι συμβουλοι σου αυτο; ρώτα κανεναν δικό σου που πάει και ψωνίζει μπιτολα τι γράφουν τα προιόντα τους. Ελα άσε την περικεφαλαία και την σάρισα τώρα

  • Και αυτό αγνοείς Ευάγγελε….
    η ονομασία «Μακεδονικός» έχει κατοχυρωθεί και είναι Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη για οίνους από την Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία (Υ.Α. Αριθ. 110822 – ΦΕΚ 87Β/20.9.1932, Υ.Α Αριθ. 340576/1.9.1989 – ΦΕΚ 694/Β/15.9.1989) και την Κοινοτική Νομοθεσία (Κανονισμοί (ΕΚ): 1234/2007, 607/2009, 753/2002, 1234/2007, 491/2009, 2009/C 187/01). Η Ελληνική Προστατευόμενη Ένδειξη για τους οίνους «Μακεδονία» είναι κατοχυρωμένη στην επίσημη Κοινοτική βάση e-bacchus. Χρησιμοποιείται μόνο για ελληνικούς οίνους που προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας και από συγκεκριμένες ποικιλίες οινοστάφυλων. Η κατοχύρωση αυτή αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και επεκτείνεται στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες. Γι’ αυτό το λόγο και μέχρι τώρα η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όποτε χρειάστηκε να πάρει θέση είναι πώς δεν μπορούν να κυκλοφορούν κρασιά από την πΓΔΜ με την ένδειξη «Μακεδονικός / Μακεδονία». Αντίστοιχη προστασία υπάρχει για τις επωνυμίες «Τσίπουρο Μακεδονίας» και «Ούζο Μακεδονίας».

    • Απο αυριο θα διαπιστωσεις αν μπορουν να κυκλοφορησουν και αν μπορουμε εμεις να συνεχισουμε να κυκλοφορουμε. Οι νομοι που αναφερεις θα αλλαξουν βασει των οσων προβλεπει και επιβαλλει η συμφωνια η οποια εχει ανωτερη ισχυ απο τους νομους. Αυτο λεει στο αρθρο ο Σημανδρακος. Τι δεν καταλαβαινεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.