«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΟΖΑΝΗ 2019» για συγχώνευση Πανεπιστημίου με ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: “Οι πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες έχουν τα όρια τους και σ’ αυτήν την περίπτωση «βγάζουν μάτι» – Εφιστούμε την προσοχή των εμπλεκομένων σ’ αυτήν την διεργασία και ιδίως τον Δήμαρχο Κοζάνης “

4 Φεβρουαρίου 2019
18:16

 

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται και αποφασίζεται η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορούμαστε ότι αντί της συγκέντρωσης που απαιτείται για την δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και γνώσεων προκειμένου να διασφαλιστεί μια επιτυχημένη πορεία στο μέλλον, προτιμάται και πάλι η διασπορά των δραστηριοτήτων του με τοπικιστικά κριτήρια εν όψει εκλογών.

Συγκεκριμένα προτείνεται η ανακατανομή των σχολών δια της μεταφοράς τους σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, με συνέπεια την εν τη γενέσει υπονόμευση του υπό σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σοβαρές επιπτώσεις στην βιωσιμότητα και στην προοπτική του.

Αυτή τη φορά οι ευθύνες αυτών που ενταφιάσουν την προοπτική του τόπου θα είναι τεράστιες και θα καταγγελθούν επωνύμως.

Για τον Δήμο Κοζάνης που μας αφορά , πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες μας ότι οι εισαγόμενοι φοιτητές θα μειωθούν κατά 500 έως 600, δηλαδή περίπου 40% κάτω από αυτούς που είναι σήμερα εγκατεστημένοι στο Δήμο μας.

Εφιστούμε την προσοχή των εμπλεκομένων σ’ αυτήν την διεργασία και ιδίως τον Δήμαρχο Κοζάνης για τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στην τοπική κοινωνία τώρα αλλά και στο μέλλον στην πορεία του Πανεπιστημίου.

Οι πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες έχουν τα όρια τους και σ’ αυτήν την περίπτωση « βγάζουν μάτι».

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις – υποδομές ενός Πανεπιστημίου (εργαστήρια, εξοπλισμός, κτίρια, βιβλιοθήκες και λοιπά) είναι μία πολύ ακριβή υπόθεση από πλευράς κατασκευής αλλά και διατήρησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στις περιφερειακές πόλεις να αναλάβει το κράτος την ενοικίαση εντελώς ακατάλληλων κτιρίων την στιγμή που στην Κοζάνη μπορούν να χρησιμοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα αλλά και τα υπό κατασκευή. Επίσης δεν παρουσιάζεται υψηλό ενδιαφέρον από υποψήφιους σπουδαστές να πηγαίνουν για σπουδές σε μικρές πόλεις όπως επίσης και καθηγητών να μετακινούνται για να διδάξουν σ’ αυτές. Όλα αυτά όταν τα επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός των Πανεπιστημίων αναμένεται να είναι σκληρός σε όλα τα επίπεδα.

Κοζάνη 4-2-2019

Ν. Τσιαρτσιώνης

50 σχόλια

  • Δηλαδή κάθε χρόνο θα εισάγονται 500 ως 600 φοιτητές λιγότεροι
    και στην 5ετία που διαρκούν οι σπουδές των θα έχουμε ένα σύνολο
    2.500 ως 3.000 φοιτητών ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ που θα φοιτούν στηνκοζάνη !!

    ΗΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑ 50% ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ !

    Αυτό θα είναι το κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ και των 4 ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Βουλευτών Κοζάνης και του Λευτέρη Ιωαννίδη και του Θ. Καρυπίδη.

    Ντροπή σας ! θα το βρήτε μπροστά σας !

    Ηδη πανηγυρίζει ο Μουμουλίδης για την ίδρυση – μεταφορά 2 σχολών στην Πτολεμαίδα με 180 και 190 εισαγόμενους κατ΄έτος φοιτητές . !!!

    • Τώρα εσύ τα έχεις με τον Σύριζα ή με την Πτολεμαΐδα που θα έχει 2 τμήματα, Κοζανίτη αγανακτισμένε; Επειδη δεν γίνεται απο την μια να κατηγορείς τον Σύριζα ότι μειώνει τον φοιτητικό πληθυσμό της Κοζάνης και απο την άλλη να τον ξανακατηγορείς ότι αυξάνει τον φοιτητικό πληθυσμό της Πτολεμαΐδας. Απο την μια να κατηγορείς του βουλευτές ότι δεν έκαναν τίποτα, και απο την άλλη τον βουλευετη Εορδαίας ότι..έκανε! Τοπικισμός στο έπακρο.

      • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε 11 τμήματα , η μη αποδοχή της πρότασης , από τον Γκανατσιο οδήγησε σε διαπραγματεύσεις για ένα χρόνο ..

    • Και 500 λιγότεροι το χρόνο να εισάγονται, στην πολυτεχνική σχολή, που δεν ισχύει , οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι γιατί οι σχολές είναι 5 χρόνια , και θα μένουν όλοι στην πόλη , γιατί μιλάμε για σχολές Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων , Χημικών μηχανικών , κ.α. Τα οικονομικά τμήματα θα είναι περισσότερα στην πόλη έτσι κι αλλιώς..

  • Η Συγχώνευση θα μειώσει στο μισό τους σπουδαστές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη ;;

    Είναι δυνατόν Ιωαννίδη ;;

    Πρόεδρε του ΤΕΙ κ. Γκανάτσιο ενημέρωσε μας που το πάνε οι βολευτές
    του ΣΥΡΙΖΑ ;;

    πάλι λαίκισμός και ψηφοθηρία ;

      • Λευτέρη όταν εισαι το αγαπημένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ ο μοναδικός δήμαρχος Δ Μακεδονίας που – κόντρα στους δημότες – εισαι υπέρ της συμφωνίας θα έπρεπε να μπορείς να απαιτείς απο την κεντρική εξουσία. Αλλά ο Λευτέρης δεν μπορεί να κάνει τίποτα

      • Κι αφού δεν έχουν σχέση γιατί έκανε συνεδρίαση για το θέμα ο ιωαννίδης και κάλεσε τους εμπλεκόμενους; τάχα μου ότι νοιάζεται; οκ, ευχαριστώ για την αποκατάσταση κε δημαρχιακέ!

  • Όλα τα θέλετε για την Κοζάνη. Δεν υπάρχουν άλλες πόλεις στην περιφέρεια και δεν δικαιούνται να πάρουν τίποτε. Οι εκφράσεις του τύπου «ενταφιάσουν την προοπτική του τόπου …» εκστομίζονται άνετα και απερίσκεπτα χωρίς να σας ενδιαφέρει κανένας άλλος στην περιφέρεια. Σίγουρα όλες τις άλλες πόλεις με αυτό που κάνετε τις υποβαθμίζεται και κερδοσκοπείτε εις βάρος τους. Γιατί μήπως σας ανήκαν τα χρήματα για τα νέα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης και της νέας βιβλιοθήκης; Όμως βρήκατε τρόπο τα οικειοποιηθήκατε και κατασκευάστηκαν τα κτήρια. Οι άλλες πόλεις τις περιφέρειας δεν αντέδρασαν αρνητικά. Αυτό δεν κεντρίζει στο φιλότιμό σας. Δεν θέλω να δεχθώ ότι δεν υπάρχει.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αποτέλειωσε την ΔΕΗ ,
    τις Τράπεζες,
    την Μακεδονία,
    την Οικονομία της χώρας με δανεισμό με 10πλάσιο
    επιτόκιο απ ό,τι όλες οι άλλες χώρες

    Τώρα αποτελειώνει και την Κοζάνη μειώνοντας στό μισό τον αριθμό των φοιτητών που θα σπουδάζουν εδώ στην Κοζάνη. !!!

  • Ο δήμαρχος Κοζάνης τι σχέση είχε κυρ Νίκο με τα τμήματα των ιδρυμάτων; Στις κουβέντες είναι το υπουργείο και τα ιδρύματα. Στην εποχή σας οι δήμαρχοι έκαναν κουμάντο στο που θα πάνε τα τμήματα;

  • Και από άλλες πηγές ακούμε ο, τι ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ
    ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ !

    Μετά από πιέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ !!

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ !

  • Έτσι όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε δεν λέει μια παροιμία ; Αν διαβάζετε σωστά τα πορίσματα και δεν βγαίνατε να μιλάτε για δυνατό πανεπιστήμιο θα ήσασταν μαζί μας στις πορείες . Αντ’αυτού συνεχίζατε στο ίδιο τροπάριο .
    Ο πρύτανης του πανεπιστημίου σε μια συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι όντως θα μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών.

    • Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
      ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΗΡΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ .

      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ !

      Κατανοητό ?

          • Το μάθες το ποιηματάκι ε; Και όχι ρε φίλε δεν έχω ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ ποτέ στη ζωή μου και ούτε πρόκειται. Και ο Τσίπρας έχει κάνει τεράστια λάθη και δη για την περιοχή. Όμως εχω κουραστει από αυτού του επιπέδου σχόλια σαν το δικό σου.Κατάλαβες τρολλάκι;

  • 500 ως 600 λιγότεροι φοιτητές κάθε χρόνο και συνολικά 2.500 ως 3.000
    στα πέντε χρόνια σπουδών θα μειωθούν αθροιστικά στο μισό οι φοιτητές στην Κοζάνη.

  • Ιωαννίδη τι έχεις να πείς ;;

    Καρυπίδη μιά απάντηση , παρακαλώ !

    Να μας πεί και ο Μουμουλίδης το δικό του παραμύθι !.

    Θεοφύλακτε εδώ προδωσατε ολόκληρη Μακεδονία στην Κοζάνη
    θα κολλήσετε !?

  • Νίκο άσε την ακαδημαϊκή κοινότητα να ασχοληθεί με το Πανεπιστήμιο , ο Δήμος Κοζάνης και οι Βουλευτές της περιοχής μας , ούτε ασχολήθηκαν διαχρονικά ,ούτε και μπορούν να ασχοληθούν .

    • http://kozan.gr/archives/161444 :

      όπως δεν ασχολήθηκε ο Μουμουλίδης που καμαρώνει γιά τις 2 σχολές στην Πτολεμαίδα .!!!!!!!!

      ΣΥΡΙΖΑΙΕ ,
      μας περνάς γιά βλάκες ή αφελείς ;

      Η ακαδημαίκή κοινότητα δέχετε μεγάλες πιέσεις από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει. !!

  • Πριν από 10 – 15 χρόνια που δεν υπήρχαν τμήματα Πανεπιστημίου στην Κοζάνη, τα επιχειρήματα σας ήταν η αποκέντρωση των πανεπιστημίων και η ντεμέκ αναπτυξη μέσω ίδρυσης νέων σχολών. Τωρα γίνατε βασιλικοτεροι του βασιλέως.

    Η αλήθεια όμως είναι μια. Τα τμήματα του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη δεν έπρεπε να ιδρυθούν ποτέ γιατί απλούστατα οι απόφοιτοι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά.

    Τα τμήματα του ΤΕΙ με βάση εισαγωγής κάτω από 10 πρέπει να κλείσουν και στην Κοζάνη και πανελλαδικα. Δεν προσφέρουν τίποτα.

    Αυτός ο λαϊκισμός τόσα χρόνια δεν σας πειραζε; Είναι γλυκά τα ευρουλακια των φοιτητών!

    • Η βάση εισαγωγής καθορίζεται με βάση τον αριθμό ζήτησης αγαπητέ και όχι αν είναι καλό ένα τμήμα ή όχι. Για παράδειγμα μηχανολόγος στο ΤΕΙ Κοζάνης έχει μεγαλύτερη αξία σαν πτυχίο από δάσκαλος, αλλά έλα που στην Ελλάδα θέλουν όλοι δημόσιο και δάσκαλος είχε όταν είχε απορρόφηση στη 17.500 Μόρια! Ενώ μηχανικός ήταν σχεδόν στη βάση των 10.000.οποτε το αφήγημα σου για λαϊκισμό και βάσεις άστο για κάποιον που ξέρει…

  • Ο Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε ως Δήμαρχος ενα μεγάλο αγώνα γιά
    να ιδρυθεί το Παν/μειο Δυτ. Μακεδονίας !
    ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !

    και ο σημερινός Δήμαρχος “‘καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ”
    ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ
    ωστε να μειωθούν στο μισό οι φοιτητές στην Κοζάνη !!!

    Λευτέρη ξύπνα !

    Μας έπιασαν στον ύπνο !

    Αύριο θα είναι αργά !

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ !!

  • Δεν κατάλαβα αυτήν την ανάπτυξη θέλετε να παίρνετε τα ενοίκια από τους φοιτητές ?? Μπράβο ωραία λογική !! Να στέλνουν λεφτά οι γονείς να τα δίνουν στα ενοίκια τα παιδιά ..ΚΙ τ πτυχία κουρελοχαρτα Όχι κύριοι να πάτε να δουλέψετε να βγάλετε τα προς το ζειν

    • Θα τα στέλνουν οι γονείς αλλά αλλού τώρα, μετά τον αργό θάνατο της ΔΕΗ στην περιοχή τώρα θα δούμε και την απομάκρυνση των φοιτητών για άλλες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής και επειδή οι σψεδος εδώ είναι δυτικής Μακεδονίας τότε ισχύει για όλους, οπότε μη πετάμε κάτι άσχετο μόνο για να πούμε…

  • Αν ήταν ο κουκουλοπουλος θα τον είχατε ξεσκίσει ! Οι ανύπαρκτοι ντζιμανης και Θεοφυλακτος και ο ελάχιστος Λευτεράκης καθώς και ο φανφαρονος καρυπιδης έχουν ασυλία !!να τους στείλουμε στον πάτο αμάν πια με όλο το περιθώριο που ήρθε με το μανδύα του νέου !!!!!!!!!!

    • Αν δεν ήταν ο κοκουλοπουλος όλα αυτά τα χρόνια στην Κοζάνη η πόλη θα είχε σβήσει.
      Ίσως ο Παρης ήταν μόνος πολιτικός της πόλης που πρόσφερε τόσα και άκουσε τόσα, βλέποντας όλους τους σημερινούς ένα συγγνώμη σαν πολίτες του οφείλουμε για όσα τον έχουμε κατηγορήσει γιατί νομίζαμε ότι οι άλλοι θα είναι καλύτεροι.

  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΩΜΗ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ.ΣΤΟ ΤΣΟΤΥΛΙ ΤΜΗΜΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ. ΣΤΟ ΡΥΜΝΙΟ ΤΜΗΜΑ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙAΣ κ.λ.π.

  • Νίκο σταμάτα να λειτουργείς ως ιδιοκτήτης ή ως μεσίτης διαμερισμάτων… Σκέψου επιτέλους με το συμφέρον της χώρας. η χώρα χρειάζεται αναβαθμισμένα ΑΕΙ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.