Έχετε δει κάποιον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες του Βοΐου; (της Τραϊανής Τσικρελη)

16 Φεβρουαρίου 2019
17:11
Κανένα σχόλιο
Τρεις μήνες περίπου υπολείπονται για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Στον Δήμο Βοΐου η πρόθεση για την διεκδίκηση της Δημαρχίας έχει κάνει την εμφάνισή της από νωρίς. Το παζλ έχει σχεδόν συμπληρωθεί από υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων και «σωτήρων», αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις των υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Η διεκδίκηση Δημαρχίας είθισται να είναι η σύγκριση απόψεων, ιδεών, προγραμμάτων και όχι μόνο προσώπων.
Πόσοι όμως από τους υποψήφιους και ψηφοφόρους πολίτες το πιστεύουν και το ακολουθούν; Μέχρι στιγμής, πάντως, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι αναλώνονται στο κυνήγι συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων καθώς και σε εμφανίσεις “Βιτρίνας”. Δεν έχουμε δει ακόμα κανένα πρόγραμμα, καμία φρέσκια ιδέα, , καμία σοβαρή πρόταση. Θα μπορούσαν να πουν ότι είναι ακόμα νωρίς. Απεναντίας. Όπως δεν ήταν νωρίς η αναγγελία της υποψηφιότητάς τους σε ΜΜΕ, διαδίκτυο, παρουσιάσεις κλπ. Με συνεχόμενα άρθρα και προβολές σε ηλεκτρονικά μέσα κι εκφράσεις για το πόσο ιδανικό και υπέροχο θα γίνει το Βοΐο στα χέρια τους. Ένας υποψήφιος που σέβεται και διεκδικεί την ψήφο της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να πείσει ότι έχει σχέδιο και όραμα. Να δείξει ότι τον συνδυασμό του τον πλαισιώνουν άνθρωποι με επιστημονική κι επαγγελματική καταξίωση. Με κοινωνική και πολιτιστική προσφορά. Άφθαρτοι και αξιόπιστοι από προηγούμενη ενασχόληση με τα κοινά. Να σεβαστούν τους πολίτες του Βοΐου και να καταθέσουν ένα χειροπιαστό πρόγραμμα. Το όραμά τους για τον τόπο μας. Κι αντί αυτού ακολουθούν την πεπατημένη οδό με επιθέσεις στη νυν Δημοτική Αρχή, με εκφράσεις απαξίωσης και χλευασμού καθώς κι επιθέσεις για το έργο της. Δεν σκέφτονται όμως, ότι οι περισσότεροι που έχουν συμπεριληφθεί στον Συνδυασμό τους ή και οι ίδιοι είναι ενεργοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, διετέλεσαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Συνεργάτες με την νυν Δημοτική Αρχή καθώς και με την προηγούμενη. Μάλιστα πολλοί από αυτούς απέτυχαν παταγωδώς. Από λόγια μπουχτίσαμε. Για άλλη μια φορά καλούμαστε να ανεχτούμε συμπεριφορές και υποσχέσεις από γραφικούς γυρολόγους που το μόνο μέλημά τους είναι να γραπωθουν στην Εξουσία. Γνωστοί για το ανύπαρκτο έργο τους, τον διχασμό που επέφεραν στην νυν Δημοτική Αρχή, την έλλειψη σεβασμού προς τον νυν Δήμαρχο, τις δοσοληψίες… Αλλά το κυριότερο την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους. Έχετε δει κάποιον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες του Βοΐου; Με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει; Ενδιαφέρθηκε κάποιος από αυτούς για τις ιδέες και τις προσδοκίες που έχουμε για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας; Ποιες είναι οι θέσεις τους για το βασικό πρόβλημα ύδρευσης που έχουμε; Την καθαριότητα και την έλλειψη προσωπικού; Την ανάπτυξη ενός μοντέλου εναλλακτικού τουρισμού βασισμένο στα πλεονεκτήματα του τόπου μας; Την διαχείριση της Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης και το ενδεχόμενο λειτουργίας Δομών Φιλοξενίας Μεταναστών; Το κλείσιμο υπηρεσιών στον Δήμο μας και την επικείμενη συγχώνευση των σχολείων κι όχι μόνο. Κέντρων υγείας, αστυνομικών τμημάτων, τραπεζών. Και το κυριότερο : Το κύμα μετανάστευσης των νέων μας και η ερήμωση των χωριών μας. Την χρεωκοπημενη σχεδόν κατάσταση στον Δήμο μας.
Η διαβούλευση, ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες του Βοΐου για όλα τα σοβαρά θέματα που τον ταλανιζουν, έχει ήδη καθυστερήσει. Περισσότερο ενεργούς βλέπουμε τους Συλλόγους της περιοχής μας και την προσπάθειά τους να προσφέρουν στον τόπο μας. Και το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι : Γιατί κάποιος έχει την επιθυμία να γίνει ο Άρχοντας του τόπου μας και οι Αρεστοί του να εκλεγούν και να είναι οι Αυλικοί του; Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι η εξουσία έχει αφροδισιακή δύναμη. Είναι όμως καιρός, αυτός που σε λίγο καιρό θα ζητήσει την ψήφο μας να μην το κάνει από προσωπική φιλοδοξία. Από απωθημένο προηγούμενης ήττας του. Από υστεροφημία ή ακόμα κι από επίδειξη της δύναμής του. Αλλά από ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του. Για τον συνάνθρωπό του. Για το Βοΐο όπου ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του. Για την επιθυμία του να αγωνιστεί, ο τόπος μας να αποκτήσει αυτά που έχασε κι ακόμα περισσότερα.
Νεάπολη 16 Φεβρουαρίου 2019
Τσικρελη Τραϊανη (Νεάπολη εν οίδα ότι)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.