Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για τα ζητήματα των κόκκινων δανείων και της Αναθεώρησης του Συντάγματος παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος (Ηχητικό)

19 Φεβρουαρίου 2019
19:45

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για τα φλέγοντα ζητήματα των κόκκινων δανείων και της Αναθεώρησης του Συντάγματος παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Στο Κόκκινο” και στην ΕΡΑ Κοζάνης.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως η Κυβέρνηση, αφού κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, ρίχνει πλέον το βάρος στα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων.

Α) Προστασία α΄ λαϊκής κατοικίας:

Για το νέο νόμο, που ψηφίζεται άμεσα αντικαθιστώντας το άρθρο 9 του νόμου Κατσέλη/ Σταθάκη, σημείωσε πως μπορούν πλέον να υπαχθούν όσοι συμπολίτες μας έχουν κόκκινο ενυπόθηκο δάνειο και δεν έχουν κάνει χρήση του προηγούμενου νόμου ή απορρίφθηκε για οποιονδήποτε λόγο η αίτησή τους.

Ο κ. Θεοφύλακτος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προστατευτούν περισσότερα από το 80% των κόκκινων δανείων με εξασφάλιση στην α΄ κατοικία και τούτο θα γίνει διότι το όριο της αξίας της α΄ κατοικίας θα είναι υψηλό (θα φτάσει τις 250.000€). Αυτό εξυπηρετεί απόλυτα την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία, αφού οι χαμηλές αξίες των ακινήτων οδηγούν τελικά στο να προστατευτεί το σύνολο των κατοικιών.

Στο νέο νόμο εντάσσονται και όσοι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να υποθηκεύσουν την πρώτη τους κατοικία έχοντας λάβει δάνειο για επιχειρηματικές ανάγκες. Τώρα λοιπόν η πρώτη τους κατοικία θα προστατεύεται από το νέο νόμο με ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους (επιμήκυνση – χαμηλό επιτόκιο – πιθανό κούρεμα ανάλογα με την αξία της κατοικίας).

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος, καλό είναι όσοι κατέχουν δικαστική απόφαση για τα δάνειά τους, να συγκρίνουν τα πλεονεκτήματα του παλαιού και του νέου νόμου για να αποφασίσουν με πιο καθεστώς επωφελούνται περισσότερο.

Όσον αφορά τις απαράδεκτες απειλές των εισπρακτικών εταιρειών, ο κ. Θεοφύλακτος προέτρεψε όσους δανειολήπτες δέχονται παράνομες πιέσεις από τέτοιες εταιρείες, να καταγγέλλουν τα περιστατικά στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 ή στο ΚΕΠΚΑ Κοζάνης.

Β) Αναθεώρηση Συντάγματος:

Αναφορικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Θεοφύλακτος κάλεσε τους πολίτες να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας έμφαση στις προτάσεις των δύο κομμάτων για τα θεμελιώδη ζητήματα:

Εάν ο κόσμος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, τότε θα βελτιωθεί το Σύνταγμα σε κρίσιμα σημεία, συγκεκριμένα:

  • θα προστατευτεί το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια ως δημόσια αγαθά,

  • θα προστατευτεί συνταγματικά το δικαίωμα στην υγεία και το ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης,

  • θα καταργηθεί η ασυλία των Υπουργών, θα οριστούν περιορισμένες θητείες για τους βουλευτές, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι βουλευτής, θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής” κτλ,

τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Η συνέντευξη στο ράδιο “Στο Κόκκινο”

Και η συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης

78 σχόλια

  • Αν δεν ήταν ο Γιάννης, οι δανειστές όχι την α΄ κατοικία μόνο, και τα κοτέτσια θα μας είχαν πάρει – από παλιά μας είχε βοηθήσει με το δάνειο στο κεπκα

  • Προς τρολάκια που γράφουν για το Πανεπιστήμιο, Σχολές, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα κτλ: Δεν τα μάθατε τα νέα; Ο Γιάννης και ο Θέμης τα βρήκαν, γι’ αυτό στο Πανεπιστήμιο θα βγούνε κερδισμένες και η Κοζάνη (+ χιλιάδες φοιτητές) και η Πτολεμαΐδα (3 Πανεπιστημιακά Τμήματα).

  • Εξήγησε μας, πως ο “TΟΞΟΤΗΣ” ο κόκκινος κουμπάρος σε περίοδο capital controls πήρε δάνεια πάνω από 100 εκ.ευρώ από την γνωστή BANK όπου πήρε δάνειο ο Πολάκης;

    • ασε φιλος μπουμερανγκ μας γυρισε το δάνειο πολάκη, στα ξαφνικά κάναμε τους πολίτες να θυμηθούν την διαπλοκή ΠΑΣΟΚ ΝΔ τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες, βγαίνει και ο Τσουκάτος και στα ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τις ρεμούλες που κάναμε 40 χρόνια εμείς οι ΠΑΣΟΚΟΝΔΙΤΕΣ…..ασε ασε την πατήσαμε

  • Το θέμα των κόκκινων δανείων πρέπει να λυθεί γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλους τους δανειολήπτες.Ευχαριστούμε τον Γιάννη Θεοφύλακτο για όλα όσα έχει προσφέρει στο θέμα αυτο.

  • Ναι ναι το έμαθα κι εγώ, τα ξαναβρήκαν ο Γιάννης με τον Θέμη και γι’ αυτό πήγε καλά και το Πανεπιστήμιο και στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα…..άλλος μάλλον ανησυχεί….χαχαχα

  • μπραβο γιαννη καθε βραδυ παρακαλαω τον θεο που δεν πιστευεις ωα σεχει καλα και να μας σωζεις απο τους φασιστες
    χωρις εσενα τωρα θα τρωγαμε μαρταρες
    ευτυχως μας εσωσες
    μπραβο γιαννη
    σανωτερα

  • Τις σας κερνάει ο σύριζα βουλευτής και όλοι τον λιβανιζεται! Κακό τον κάνετε στις εκλογές μόνο αν το ψηφίσουν οι σκοπιανοι τότε έχει ελπίδες να βγει!!!!

  • Πως ηταν το σύνθημα;
    «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» Η ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ!
    O κόσμος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα για συνέχεια των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι του «μνημονιακού» τόξου. Καλά τα λέει.

        • Ποτέ άλλοτε, τόσο μαζικά και συντονισμένα, τόσος πλούτους (περίπου 85 δισ. είναι τα κόκκινα δάνεια) δεν θα μεταφερθεί από τα λαϊκά στρώματα στις τράπεζες και τα funds, με τις ευλογίες -μάλιστα- μιας κυβέρνησης που παριστάνει την κοινωνικά ευαίσθητη, και μιας ανάλγητης Ευρώπης που ισοπεδώνει την χώρα μας μεθοδικά.
          Όχι τυχαία το νέο πλαίσιο αποφασίστηκε με τη συναίνεση των τραπεζών και αναμένεται να πάρει και την έγκριση των Ευρωπαϊκών θεσμών!αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα.

        • Εντάξει, το ξαναειπες. Πες μας τώρα και ποια είναι τα αφεντικά σου που σου υπαγορεύουν αυτή την ισοπεδωτική προπαγάνδα.

          • Βλέπεις πως είσαι και εσύ πρόβατο; Νομίζεις ότι όλοι τρώμε το παραμύθι σας των δύο ή περισσότερων πόλων; Όλοι είναι μαριονέτες της μεγάλης τράπεζας!

      • Όταν έχεις υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, όταν με το δικό σου Μνημόνιο έχεις νομιμοποιήσει τα προηγούμενα, όταν έχεις καθαιρέσει το Σύνταγμα, όταν γεμίζεις τη χώρα βάσεις, όταν έχεις εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το φυτίλι που θα ανάψουν στην ώρα του οι ενδιαφερόμενοι, όταν έχεις παραχωρήσει τους εθνικούς πόρους στους Επικυριάρχους, όταν έχεις αναγνωρίσει το χρέος που θανατώνει την πατρίδα σου,………………………………………

  • Το δεδομένο με επίσημες ανακοινώσεις είναι οτι η Κοζανη χάνει τις σχολές και 4156 φοιτητές και γι αυτό ευθύνεται ο Θεοφύλακτος και κερδισμένος είναι ο Μουμουλιδης. Όλα τα αλά είναι λόγια που παπαγαλίζουν οι του Γιάννη

  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Γίνεται μόνο για να κονομάνε οι ιδιοκτήτες από τις γκαρσονιέρες και οι καφετέριες. Ακύρωση της ίδρυσης του τώρα.

  • Τρολακι ο Θεμης κέρδισε 3 σχολές για την Πτολεμαιδα και αυτές τις 3 της έχασε η Κοζανη του Γιάννη. Ο κερδισμένος Θεμης δεν εχει κανένα λόγο να τα βρει με τον χαμένο Γιάννη. Ξίδι για να το χωνέψετε εκεί στο πολιτικό γραφείο

  • Στο πολιτικό γραφείο του Θεοφύλακτου όταν τους λες για τις σχολές που έχασε η Κοζανη και της πήρε ο Μουμουλιδης στην Πτολεμαιδα αλλάζουν χρωμα και καταπίνουν την γλώσσα τους

  • Ο βουλευτής της Κοζάνης Θεοφύλακτος που διορίστηκε με σημαία το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και δεν μπόρεσε να προτείνει κάτι στο κόμμα ώστε να αποτραπεί ο βουλευτής που τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την Κοζάνη. Ο βουλευτής που κατάφερε ( γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλο κατόρθωμα ) να χάσει η Κοζάνη τους μισούς της φοιτητές . Αυτός ο βουλευτής είναι μόνο δηλώσεις , ανακοινώσεις δηλαδή αυτό που ξέρει να κάνει ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ

  • Άλλοι μας έφτασαν ως εδώ και άλλοι προσπαθούν να μας βγάλουν. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχει αποδείξει ο Θεοφύλακτος ότι προσπαθεί να επίλυση. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

    • Ο Θεοφύλακτος ήταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ . Άρα ο θεοφύλακτος που μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας έφτασαν μέχρι εδώ τώρα θα επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε ο ίδιος ? Ένας βουλευτής δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ της μίζας και τον μνημονίων και αυτός είναι ο Μουμουλίδης και όλοι εμείς οι πρώην Πασοκοι αυτόν θα ψηφίσουμε. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σε αυτών και την Πτολεμαΐδα τις σχολές πού πήρε από την Κοζάνη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.