kozan.gr: Αύριο Παρασκευή η γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ανεξαρτητοποίηση – διαχωρισμό δήμων, ανάμεσα σε αυτούς και του Βελβεντού

21 Φεβρουαρίου 2019
12:36

 

Αύριο Παρασκευή αναμένεται η γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ανεξαρτητοποίηση – διαχωρισμό δήμων, ανάμεσα σε αυτούς και του Βελβεντού. Όπως πληροφορούμαστε, όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η απόφαση δεν θα περιλαμβάνει συνταγματικό κώλυμα για τις αλλαγές που έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη συντάξει ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση. Αν όλα εξελιχθούν όπως αναμένονται, θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα δικαιώσει τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Βελβεντού, που, επί 8 χρόνια και περισσότερο, διεκδικούσαν την ανεξαρτητοποίησή του.

kozan.gr

10 σχόλια

  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΙΓΟ.
    https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.lesvosnews.net%2Farticles%2Fnews-categories%2Fpolitiki%2Fmallon-anavei-prasino-fos-gia-ti-diaspasi-toy-dimoy-lesvoy-h%3Ffbclid%3DIwAR13VvvhUx4R0c8xc-rCk_WUP9D7t3-twbjAZix-v0vFnNTZxo6hCeOd-Dk&h=AT0ykiDsWnZM0HfdwP2IvUz_duJifcbH7cIfw3G0-Gf9Q2vm5bAVfjD2tLrpzPWZezWiAIGmyIXOPlum2ClolfoIbIq2wloYbcY5nImRQ8Uyy0QhvK93Vohi0fujFdfXe4mM

    Ίσως και εντός της ημέρας αναμένεται να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, η γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το ερώτημα περί συνταγματικότητας των αλλαγών στον αριθμό των ΟΤΑ πέντε νησιωτικών δήμων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και μεταδίσει το corfupress , η απόφαση τελικά δεν θα περιλαμβάνει συνταγματικό κώλυμα για τις αλλαγές που έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη συντάξει ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση, με την εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί, να ανοίγει το δρόμο για την κατάθεση της ρύθμισης αυτής ως τροπολογία σε νομοσχέδιο τα επόμενα 24ωρα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως, παρά την αντίθεση μερίδας πολιτικών παραγόντων από τον κυβερνητικό χώρο αλλά και της Ν.Δ. που εκφράστηκε με πιέσεις και ενστάσεις προς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, καταλυτικό ρόλο φαίνεται να παίζει η πρόθεση του ίδιου του Α. Τσίπρα που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ζήτησε από τον Υπουργό Α. Χαρίτση να προχωρήσει η διάσπαση των συγκεκριμένων δήμων, καθώς είχε ο ίδιος δεσμευτεί για αυτό το προηγούμενο διάστημα στα αναπτυξιακά συνέδρια Ιονίων και Βορείου Αιγαίου.

    Εφ΄ όσον παραληφθεί σήμερα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, τότε ενδέχεται έως και αύριο να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις του κ. Χαρίτση που θα ανακατατάξουν το… προεκλογικό σκηνικό σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λέσβο και Κω, καθώς φαίνεται πως η Ρόδος θα μείνει εκτός της ρύθμισης αυτής – τουλάχιστον για την ώρα.

  • με το καλό παιδιά. Να συνεχίσετε την ενδιαφέρουσα πολύπλευρη θεσμική αυτοδιοικητική σας πορεία που διακόπηκε πριν 10 χρόνια.

    • Άστο φιλαράκο.Αυτά δεν πιάνουν σε μας τους Βελβεντινούς.
      Άλλος ασχολείται εδώ και χρόνια.Απο τότε που Καρυπίδης έλεγε τις ειδήσεις.

      Το πιασες?

    • Οι Βελεβεντινοί ξέρουν ποιός τους βοηθάει τα τελευταία χρόνια!

      Τα τρολάκια Καρυπίδη και άλλων ας πάνε να ψάξουν αλλού ψηφαλάκια!

  • Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο.

    Κάποιοι ξαφνικά αγάπησαν το Βελβεντό (βλ.Δημητριάδης,Καρυπίδης κτλ)

    Ένας ασχολείται χρόνια. Ποιός είναι?

    Μιλήστε στην τύχη κάποιον στην πλατεία και θα σας πει.Στην τύχη διαλέξτε έναν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.