Τον τελευταίο καιρό στα αυτοδιοικητικά της περιοχής μας παρακολουθούμε ένα «θέατρο του παραλόγου» κι έναν τραγέλαφο στην επιλογή και στήριξη προσώπων όσο αναφορά την δημαρχία Κοζάνης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Το πολυπόθητο χρίσμα μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σε κανέναν κι απ’ ότι φαίνεται δεν θα δοθεί σε κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από τον χώρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή οι «ιθύνοντες νόες» της δεξιάς παράταξης έχουν μπερδευτεί με την αργοπορία τους να στηρίξουν έναν υποψήφιο και να αφήνουν να εξελίσσονται τα πράγματα έτσι στην τύχη τους… Μία ενδεχόμενη νίκη ενός εκ των τεσσάρων «δεξιών» (ουτοπικό) θα χρεωθεί σαν νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μια ενδεχόμενη ήττα δεν θα χρεωθεί στην παράταξη, καθώς δεν έδωσε το χρίσμα σε κανέναν ηττημένο. Επίσης, η τοπική οργάνωση (ΝΟΔΕ της ΝΔ Κοζάνης) δείχνει τρομερή αδυναμία στο να μεταφέρει το δημιουργηθέν κλίμα στα κεντρικά της παράταξης ή στο η ίδια να φρενάρει κάποιους υποψηφίους, οι οποίοι μόνο κακό κάνουν στο κόμμα.

Ένα ακόμα αρνητικό δεδομένο των τοπικών πολιτευτών-στελεχών της ΝΔ είναι το γεγονός πως συμπεριφέρονται ως όμηροι των ενδιαφερομένων για την δημαρχία Κοζάνης, φοβούμενοι την μη στήριξή τους στις βουλευτικές εκλογές. Επίπλαστα και επιτηδευμένα χαριεντίζονται με όλους και με όλα, παρατηρούνται δε ανήσυχοι σε συγκεντρώσεις του κόμματος, αφού βασανιστικά σκέφτονται και προβληματίζονται για το αν χαθούν πολύτιμοι ψήφοι εάν πάρουν μία ξεκάθαρη θέση στο θέμα της υποψηφιότητας του δήμου Κοζάνης. Κυρίως οι πρώην υποψήφιοι βουλευτές και πιθανόν οι νυν της Νέας Δημοκρατίας ακούγεται πως «μαγειρεύουν» και μεθοδεύουν τις εξελίξεις στην δημαρχία Κοζάνης, ακόμα και υπονομεύοντας το κόμμα, όπως συνέβη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον χρισμένο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Δεληγιάννη να δέχεται πόλεμο εκ των έσω της παράταξης (τοπικά στελέχη, βουλευτές, αποτυχημένοι πολιτευτές κ.α.)

Η Νέα Δημοκρατία, κυρίως στην τοπική της οργάνωση, δείχνει διχασμένη και χωρισμένη σε στρατόπεδα, από την άλλη, τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν ίσως και να μην θέλουν να χαράξουν μία κοινή γραμμή στα αυτοδιοικητικά, ρίχνοντας το βάρος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η ανάληψη της δημαρχίας Κοζάνης από Νεοδημοκράτη υποψήφιο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός για ακόμα μία τετραετία, αν δεν γίνουν διαρθρωτικές κινήσεις κι αν δεν δοθεί στήριξη σε κάποιον από τους υπάρχοντες…