Ζητείται Προοπτική για τον Δήμο Κοζάνης – Ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» του Κυριάκου Μιχαηλίδη μπορεί να τη δώσει !

26 Φεβρουαρίου 2019
20:52

Και τώρα, που έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τους υποψηφίους Δημάρχους, για τον Δήμο μας, τον Δήμο της Κοζάνης, ας ξεφύγουμε όλοι μας, με το Νέο Έτος, απ’ αυτά που μας κρατούν δέσμιους νοοτροπιών, αντιλήψεων και ιδεολογιών και ας επικεντρωθούμε, σ’ αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και οι Δημότες του και σ’ αυτά που τον ανοίγουν προοπτικές, για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία όλων των κατοίκων, που έχουν την τύχη να ζουν σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που δεν βρήκε ακόμα το πώς να πορευτεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όσων μέχρι σήμερα είχαν την τύχη να τιμηθούν και να ηγηθούν αυτού.
Από τώρα θα πρέπει να μπουν οι στόχοι και οι σκοποί, που θα είναι αναγκαίοι και ικανοί, για να οδηγήσουν τον τόπο μας να αποτελεί υπόδειγμα καλής διαχείρισης και διοίκησης, με πρόγραμμα, οργάνωση, στελέχωση και έλεγχο, σ’ όλες τις απαραίτητες δράσεις και δραστηριότητες ανάπτυξης του Δήμου μας.
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Κοζάνης

Μετά την αρχική δήλωση κατάθεσης της υποψηφιότητάς μου, για το αξίωμα του Δημάρχου Κοζάνης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο του Συνδυασμού «Μετάβαση για τον Δήμο Κοζάνης», τίτλος που πάντοτε, αλλά προπαντός σήμερα είναι τόσο επίκαιρος και επιτακτικός, αφού εκφράζει την αγωνία όλων των συνδημοτών μας, για τον τρόπο «Μετάβασης», από μια καλή εποχή σε μια δύσκολη μεταλιγνιτική εποχή και σ’ ένα μέλλον, που φαντάζει δυσοίωνο, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα, γιατί ο τόπος που ζούμε, ο Δήμος μας, έχει πολλές δυνατότητες, επιφανειακά ίσως μη ορατές, πλην όμως υπαρκτές, που πολλές φορές επισημάνθηκαν, από συμπολίτες μας, αλλά ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν από τις εκάστοτε Εξουσίες.
Το ΟΡAΜΑ μας, αυτών των δυνατοτήτων θέλω να γνωστοποιήσω περιληπτικά, πριν το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, προκειμένου οι συνδημότες μας, που αγωνιούν να συμπορευθούμε μαζί , για την εφαρμογή του, από μια ουτοπία, που μπορεί μόνο να φαντάζει, σε μια πραγματικότητα, που μπορεί να γίνει.

Οι λίγες μέχρι τώρα, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις μας, σε ειδικά θέματα, χωρίς να θέλουμε να αντικαταστήσουμε το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, έδωσαν το στίγμα πως πρωταρχικός στόχος μας, εφ’ όσον έχουμε την τύχη να τιμηθούμε στη θέση της Δημοτικής Αρχής, θα είναι η αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του Δήμου μας στα θέματα της καθημερινότητας του δημότη, για να νοιώθει ο καθένας μας πως κάτι θετικό αλλάζει στις καθημερινές του ανάγκες και πως η Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά και συμπαραστάτης του, στο άμεσο περιβάλλον του σπιτιού του, της γειτονιάς του, των Οικισμών, της Πόλης του.
Είναι, τα παραπάνω, πρωταρχική ανάγκη δημιουργίας της αίσθησης πως κάτι αλλάζει και πιστεύουμε πως αυτό είναι η βάση για να υπάρχει η συμπαράσταση, που απαιτεί η οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, για την αποδοχή και εφαρμογή του ΟΡΑΜΑΤΟΣ μας, που έχουμε κατά νου και που είναι εφικτό, χωρίς δυσκολίες και περίπλοκες διαδικασίες, αρκεί να γίνει κατανοητό, για να υποστηριχθεί, χωρίς καμιά πίεση ή ασυνέπεια των προσδοκιών των Δημοτών μας.

Το ΟΡΑΜΑ μας στοχεύει :
Να μας αρέσει αυτό που κάνουμε και όχι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.
Στην τεκμηρίωση και ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου μας, στην μεταλιγνιτική εποχή.
Στην αξιοποίηση, με πολλούς τρόπους και σε συνεργασίες αυτών των δυνατοτήτων.
Στην αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών ή στη δημιουργία νέων, για την εφαρμογή αυτών των δυνατοτήτων.
Στη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος, για την εγκατάσταση ή διατήρηση υποδομών και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με Επενδύσεις στους τομείς της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, της Καινοτομίας σε κάθε πτυχή του δευτερογενούς τομέα και του Τουρισμού, που κακώς είναι υποβαθμισμένος, ενώ είναι πηγή πλούτου σ’ όλη την Ελλάδα και αφού στην περιοχή μας υπάρχει ποικιλία και δυνατότητα συνδυασμού τουριστικών δραστηριοτήτων του τριτογενούς αυτού τομέα, με Επενδύσεις, που αποφέρουν οικονομικά οφέλη στον τόπο μας και προπαντός θέσεις Εργασίας, που είναι το ζητούμενο.
Στη μέριμνα και φροντίδα, για όλες τις δράσεις και δραστηριότητες της Νεολαία μας, εκπαιδευτικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές κ.α., γιατί είναι ο καθρέφτης και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη την Κεντρική θέση, που έχει ο Δήμος μας, σ’ όλη την ενδοχώρα της Περιφέρειάς μας, που οδηγεί αναγκαστικά σε κοινές δράσεις, με τους άλλους Δήμους και την αιρετή Περιφέρεια, χωρίς να θίγεται η αυτοτέλεια και η δυναμική εκάστου Δήμου, αφού τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά και οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν άμεση και καθοριστική σχέση με το μέγεθος των δραστηριοτήτων, που είναι αναγκαίο και απαραίτητο να εκτείνεται πέραν των ορίων ενός Δήμου.
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι στο λεκανοπέδιο, από το Αμύνταιο μέχρι τα Σέρβια, αναπτύσσονται συναφείς δραστηριότητες και χρήσεις γης που απαιτούν ίδιες ρυθμίσεις, για να αποδώσουν τα μέγιστα, σ’ ένα ενιαίο Σχεδιασμό, λαμβανομένου υπόψη και το πληθυσμιακό μέγεθος του συνόλου του λεκανοπεδίου αυτού, που περιλαμβάνει τους Δήμους Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Σερβίων- Βελβεντού, χωρίς να αποκλείεται και ο Δήμος Φλώρινας; Γιατί ο κάθε Δήμος να επιδιώκει να ρυθμίσει χωριστά, στα διοικητικά του όρια, τις χρήσεις γης π.χ. των πεδινών εκτάσεων (περιλαμβανομένων και των ανενεργών λιγνιτικών πεδίων), των αξιοποιήσιμων ορεινών πλαγιών ή ακόμη τη μισή λίμνη του Πολυφύτου, με μισό περιφερειακό παραλίμνιο δρόμο, χωριστά στη βόρεια πλευρά, ο ένας και χωριστά στη νότια ο άλλος Δήμος ;

Διέξοδο στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με τη Διαδημοτική συνεργασία, δίνεται με τον Χωροταξικό Σχεδιασμό, που αποτελεί τη βάση για την ορθή οικονομική ανάπτυξη και την εφαρμογή οποιουδήποτε Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, που έχει απαραίτητα ανάγκη ο τόπος, που ζούμε, για να έχει μέλλον..
Γι’ αυτό θα επιδιώξουμε, σε συνεργασία με τις άλλες Δημοτικές Αρχές και την αιρετή Περιφέρεια, τη σύνταξη Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (όπως τα μέχρι σήμερα Ρυθμιστικά Σχέδια), με ειδικό Φορέα Διαχείρισης και Εφαρμογής, για όλο το ανατολικό λεκανοπέδιο της Περιφέρειάς μας.
Με την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου της Κοζάνης, που θα έχουν ενσωματωθεί σε αυτό, παύουν να ισχύουν, ως αυτοτελείς ρυθμίσεις, αναθεωρούνται και έτσι δίνεται λύση στις δεσμεύσεις χρήσεων γης, πέριξ της πόλης της Κοζάνης, που θεσμοθετήθηκαν, ως μέσο για την οικιστική ανάπτυξη της πόλης και προπαντός για την ανάπτυξη της ΖΕΠ, που ο στόχος της, πλέον των 30 ετών, παρά την επαρκή χρηματοδότηση, δεν απέδωσε.

Έτσι με τη δυνατότητα ένταξης, που δίνεται από το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης της περιοχής μας, τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης θα είναι πολλές και θα αποτελούν τη βάση για το μέλλον της περιοχής μας, με τον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, να ευδοκιμεί στο Λεκανοπέδιο και όχι μόνο και ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ πέριξ της Λίμνης ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ και όχι μόνο, δράσεις και δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν στην «Μετάβαση» από τη μεταλιγνιτική εποχή, με την ταυτόχρονη και συντονισμένη Διαδημοτική και Περιφερειακή συνεργασία και των δυνατοτήτων των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας .

Στην κλίμακα των ορίων του Δήμου μας, μερικές από τις προτεραιότητές μας :

Ο Δήμος μας είναι μεγάλος, σε πληθυσμό και έκταση και η εύρυθμη λειτουργία του απαιτεί συνεχή προσπάθεια και κόπο, όμως αξίζει κάθε προσπάθεια και θετική ενέργεια στην εξυπηρέτηση των αναγκών.
Όπως ο κάθε νοικοκύρης φροντίζει το δικό του σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, έτσι και η Δημοτική Αρχή πρέπει να επιμελείται και με τη συνδρομή των δημοτών, όλους τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς, υπαίθριους και στεγασμένους χώρους. Ο νοικοκύρης π.χ. αλλάζει άμεσα το σπασμένο πλακάκι στην κουζίνα ή το λουτρό του, έτσι και η Δημοτική Αρχή άμεσα, πρέπει να αλλάζει το σπασμένο πλακάκι στο πεζοδρόμιο, για την ασφάλεια των δημοτών της.
Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι είναι εκτελεστές των αποφάσεων Δημοτικής Αρχής και υπηρετούν τους Δημότες. Είναι οι συντελεστές της νομιμότητας των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και το στήριγμα της, στην εφαρμογή των αποφάσεών της.
Η καθημερινότητα του Δημότη να βασίζεται στο ανθρώπινο οικοσύστημα με το σχεδιασμό του να ακολουθεί τις βασικές αρχές της οικολογικής τάξης.
Σε επίπεδο αρχών λειτουργίας αυτό προϋποθέτει κοινωνική οργάνωση η οποία θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών για την επίτευξη όλων των στόχων.
Εμφανής είναι η έλλειψη αστικών λειτουργικών χώρων και πλατειών (πέραν της κεντρικής) και αστικού πρασίνου, χωρίς ακόμη να υπάρχει περιμετρικός δακτύλιος ή παρακαμπτήριος για να «ανασάνει» το κυκλοφοριακό.
Τα προβλήματα της κυκλοφορίας λύνονται όταν τα διάφορα τμήματα της πόλης και των οικισμών συνδέονται μεταξύ τους μέσου ενός πολύμορφου δικτύου με περιορισμένη πολλές φορές κίνηση οχημάτων, και για τους πεζούς πεζοδρομίων, μονοπατιών, πεζοδρόμων, πλατειών, κ.λ.π.
Η οικιστική δομή θα πρέπει να διευκολύνει την εφαρμογή πολιτικών και σχέσεων διευκόλυνσης των λειτουργιών της Πόλης και των Οικισμών, με το ελάχιστο κόστος στις μετακινήσεις εξυπηρέτησης των κατοίκων και των αναγκών διαβίωσης σε «ανθρώπινες» συνθήκες.
Οι επιλογές μας, στοχεύουν τη διαμόρφωση ευνοϊκού μικροκλίματος, για τους κατοίκους των οικιστικών συνόλων. Παράλληλα οι έννοιες της αισθητικής και της λειτουργικότητας θα πρέπει να συνυπάρχουν και να εξελίσσονται, για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους παραπάνω στόχους.
Στο φυσικό περιβάλλον επήλθαν αλλοιώσεις, που πρέπει να αποκατασταθούν. Απαιτούνται και δεσμευόμαστε γι’ αυτό, δενδροφυτεύσεις σε μεγάλη έκταση περιμετρικά της πόλης.

Οι κοινωνικές δομές :
Ο πολιτισμός μιας πόλης διακρίνεται όχι μόνο από τα πολιτιστικά δρώμενα και τις πολιτισμικές εκδηλώσεις, αλλά πρώτα από τις κοινωνικές δομές και τη φροντίδα, στους πάσχοντες και στους ηλικιωμένους και δεν είναι αυτό υποχρέωση, μόνο του Κράτους, αλλά κυρίως του Δήμου, όπως και στην κάθε οικογένεια εφαρμόζεται.
Ο Δήμος θα πρέπει πάντα να βρίσκεται κοντά στον δημότη και να έχει άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του και σε προτεραιότητα προπαντός σε θέματα Αναπηρίας και Υγείας.
Και σαν πρώτη ενέργεια, ως νέα Δημοτική Αρχή, θα ενεργοποιήσουμε όλες τις υπολειτουργούσες κοινωνικές δομές και τις υποδομές τους, για να δείξουμε και την κατεύθυνση, την πρόθεση και το στίγμα της και έτσι να ευαισθητοποιήσουμε και τους Δημότες, για συμμετοχή στην ευγενή προσπάθειά της.
Τα υπάρχοντα Δημοτικά κτίρια πρέπει όλα να χρησιμοποιούνται για την εξοικονόμηση πόρων, που να καλύπτουν άλλες ανάγκες.
Τα Δίκτυα ύδρευσης, με την πλήρη συντήρηση και αντικατάσταση των φθαρμένων με το χρόνο δικτύων και την παροχή καθαρού, ποιοτικού, επαρκούς και υγιεινού νερού, στους κατοίκους όλου το Δήμου, με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων από τη διασφάλιση των διαρροών του νερού για να πετύχουμε τη μείωση των επιβαρύνσεων και χρεώσεων, τα Δίκτυα αποχέτευσης, με τις αντίστοιχες μειώσεις των επιβαρύνσεων και χρεώσεων, όπως και αυτών της Τηλεθέρμανσης, και τέλος με την εφαρμογή της αρχής της ανταποδοτικότητας, σε κάθε δίκτυο χωριστά, που δίνει με ανάσα στον οικιακό προϋπολογισμό των συμπολιτών μας.
Ακόμη απαραίτητη κρίνεται η εξυγίανση των δικτύων της συλλογής στερεών αποβλήτων, διαδικασία που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί το κόστος του σταδίου αυτού είναι υψηλό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους.

Συμπερασματικά :

ΣΤΟΧΟΣ μας:
Η επιλογή των πόρων, των ικανοτήτων, της δύναμης και της ασφάλειας, που απαιτούνται για την απόλαυση ενός επαρκούς επιπέδου διαβίωσης και άλλων αστικών, πολιτιστικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των κατοίκων του Δήμου μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ μας:
Με : αυτογνωσία, χωρίς να ανάγουμε την εξουσία σε αυτοσκοπό,
Με : αληθινή και ποιοτική πράξη κάθε πολιτικής μας, για το πώς θα ευημερεί, στο μέγιστο βαθμό, όλη η πόλη.
Με : αξιολόγηση και ταξιθέτηση κάθε στοιχείου, πράγματος, αξίας και ικανότητας του ανθρώπινου δυναμικού.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας :
Ο απόλυτος σεβασμός σ’ όλους τους Υποψηφίους των άλλων Συνδυασμών, αφού για το καλό του Δήμου μας θέτουν τον εαυτό τους, με τις προτεραιότητες, βέβαια και τις δυνατότητες, που ο καθένας διαθέτει,
και να είμαστε :
Ως Δημοτική Αρχή, οι άνθρωποι της πράξης και του αποτελέσματος και για μας η όποια επιδίωξη θα έχει πάντα και την πρακτική εφαρμογή της.

Κυριάκος Μιχαηλίδης

26 σχόλια

  • ΒΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ.. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕΣ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΧΗ !!ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΙ!

    • ΠΑΡΑΛΛΑΓΈΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

      Ζητείται Προοπτική για τον Δήμο Κοζάνης – Ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» του Κυριάκου Μιχαηλίδη μπορεί να τη δώσει ?
      Ζητείται Προοπτική για τον Δήμο Κοζάνης – Ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» του Κυριάκου Μιχαηλίδη ΔΕΝ μπορεί να τη δώσει !

      ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ..

  • Ποια είναι η θέση του κ. Μιχαηλίδη για το γένικο πολεοδομικό της κοζανης, για το ΣΒΑΚ, την αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ. Συμφωνεί με το open mall; Θα συνεχίσει το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης;
    Αν όχι ποιες είναι οι προτεραιότητες του; Τι σχέδια έχει για να αλλάξει η Κοζάνη. Καλά είναι τα γενικά αλλά θα αξιολογηθεί από συγκεκριμένες προτάσεις

    • Ποια ειναι η θεση ολων των αλλων για τα αδεσποτα,για την αδιαφορια και την κακη κατασταση χωριων για την οργανωση σε κακες καιρικες συνθηκες για τη σωστη λειτουργια των αθλητικων κεντρων κτλ Εχουμε ολη τη θεωρια και η καθημερινοτητα χαθηκε.

      Απλα πραγματα θελουμε Δημαρχο για τα καθημερινα προβληματα και επιστημονες για τα υπολοιπα.

      • Αγαπητέ τα καθημερινά τα κάνουν οι υπηρεσίες σε ένα μεγάλο Δήμο όπως η Κοζάνη. Δεν μαζεύουν οι Δήμαρχοι τα σκυλιά, δεν κλείνουν λακούβες, δεν χτίζουν ντουβάρια. Ο Δήμος Κοζάνης έχει υπηρεσίες με Διευθυντές, Προισταμένους και υπαλλήλους, που είναι υπεύθυνοι για την καθημερινότητα, για τα γήπεδα κ.ο.Κ.. Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή δίνει κατευθύνσεις σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχεδιασμό, κάνει προυπολογισμό για το πως θα μοιραστούν τα χρήματα, προσπαθεί να βρει επιπλέον, διευκολύνει καταστάσεις.

      • Γ.Τ. δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας μεγάλος Δήμος με πολλά πολύ σοβαρά πράγματα σε εξέλιξη. Γενικό Πολεοδομικό, αλλαγές κυκλοφορίας, Μακεδονομάχων, η αξιοποίηση της περιοχής του ΟΣΕ και άλλα. Όσοι διεκδικούν την ψήφο θα πρέπει να πουν αν συμφωνούν με τον σημερινό σχεδιασμό ή σε διαφορετική περίπτωση ποια είναι η δική τους πρόταση.

  • Συμφωνώ απόλυτα όταν κ αν βγει εκεί να δείτε κλάματα που νομίζετε ότι ο Κυριάκος θα σώσει τα πάντα κ όλα θα γίνουν ρολόι,εσείς οι ίδιοι πάλι θα τον κράζετε γιατί τπτ από αυτά που λέει δν θα κανει

  • Κυριάκο προχώρα σε θέλει όλη η χώρα.
    Ρε τι τραβάμε και μεις οι χορεύτριες, μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές.
    Μετά θα είναι χειρότερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.