Εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι για το νεοϊδρυθέν ΤΟΕΒ Σισανίου – Θ.Καρυπίδης: «Το Σισάνι πρότυπο ανάπτυξης μια μικρής τοπικής κοινωνίας»!

4 Μαρτίου 2019
15:27
Κανένα σχόλιο

 

Την περασμένη Κυριακή η γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού εξέλεξε τους αντιπροσώπους της για το νεοϊδρυθέν ΤΟΕΒ Σισανίου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Γιαννακίδη, του Εκτελεστικού Γραμματέα Κώστα Χαραλαμπίδη και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

Η προχθεσινή διαδικασία εκλογής της διοίκησης του ΤΟΕΒ Σισανίου αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης και πολύχρονης προσπάθειας που γίνεται στο Σισάνι η οποία ξεκίνησε με την κατασκευή του φράγματος Σισανίου, συνεχίστηκε με την κατασκευή του αρδευτικού, την υπό κατασκευή υδροστρόβιλου για την παραγωγή ρεύματος για τις ανάγκες άρδευσης, τον αναδασμό( που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης), την οργάνωση των καλλιεργητών του φασολιού σε ομάδα (κυρίως νέων) βιο-καλλιεργητών φασολιού και την δρομολόγηση της διαδικασίας τυποποίησης και διάθεσης του βιολογικού φημισμένου φασολιού Σισανίου. Το Σισάνι, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί σήμερα πρότυπο ανάπτυξης μιας μικρής τοπικής κοινωνίας. Χρειάστηκε γι’αυτό και αξίζει να σημειωθεί, η μεθοδική και άοκνη χρόνια προσπάθεια μελών της κοινωνίας που πίστεψαν ότι το χωριό τους αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, μπορεί να αποτελέσει την φωτεινή εξαίρεση στη ερήμωση που υφίστανται τα χωριά του Βοίου. Στην προσπάθεια αυτή της τοπικής κοινωνίας στάθηκαν αρωγοί οι κατά καιρούς εκπρόσωποι στη αυτοδιοίκηση και τη βουλή οι οποίοι πίστεψαν και συνέδραμαν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της τοπικής κοινωνίας του Σισανίου. Τελευταίο παράδειγμα της ενεργοποίησης και ανταπόκρισης του τοπικού πολιτικού δυναμικού στο μεγάλο εγχείρημα του Σισανίου, αποτελεί η στάση της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας. Ο Θόδωρος Καρυπίδης παραβρέθηκε στην προχθεσινή διαδικασία της σύστασης του ΤΟΕΒ Σισανίου όχι μόνο να πιστοποιήσει επίσημα με την υπογραφή του την ίδρυση του Οργανισμού αλλά κυρίως να επικυρώσει με την παρουσία του την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή προσπάθεια που συντελείται στο Σισάνι. Η Περιφέρεια μεταξύ άλλων βοήθησε καθοριστικά στην ολοκλήρωση του αρδευτικού, στη χρηματοδότηση και την έγκριση από την ΡΑΕ κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού στο φράγμα Σισανίου, στη δημιουργία του ΤΟΒΕ ( ο Εκτελεστικός Γραμματέας Κώστας Χαραλαμπίδης ανέλαβε ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες να προχωρήσει το ΤΟΕΒ),στην ολοκλήρωση του αναδασμού και την δρομολόγηση της τυποποίησης του βιολογικού φασολιού Σισανίου. Αποκορύφωμα της έμπρακτης υποστήριξης της Περιφέρειας στο «αναπτυξιακό γίγνεσθαι» του Σισανίου αποτελεί η τελευταία προχθεσινή δέσμευση του Περιφερειάρχη στους κατοίκους του χωριού. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δείχνοντας την πολιτική « γαλαντομία» που τον διακρίνει, ανακοίνωσε την απόφαση της Περιφέρειας να δοθούν τα χρήματα που θα προκύπτουν από την παραγωγή ρεύματος στον υδροστρόβιλο του φράγματος Σισανίου (150 χιλ. ευρώ ετησίως περίπου) στο ΤΟΕΒ για τις ανάγκες λειτουργίας του και γενικότερα την ενίσχυση της παραγωγικής αναπτυξιακής διαδικασίας του οικισμού, κάτι αντίστοιχο με την παραχώρηση από τον Περιφερειάρχη της εκμετάλλευσης του ρεύματος του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στο Βελβεντό!

«Το Σισάνι με το ανθρωπινό δυναμικό του πίστεψε στις δυνατότητες του και εμείς ως Περιφέρεια δεν μπορούμε να μην ανταποκριθούμε στην αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται κυρίως από νέους ανθρώπους που επέστρεψαν στο χωριό τους να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν το ποιοτικό προϊόν, το φασόλι το οποίο παράγει ως γνωστό ο τόπος τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Περιφερειάρχης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.