Ξεκάθαρη στήριξη για την ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού δηλώνουν, μέσω του Kozan.gr, οι περισσότεροι πολιτευτές της ΝΔ, καθώς και ο νυν βουλευτής κ. Γιώργος Κασαπίδης. Υποστηρίζουν την αυτονομία, ωστόσο το νομοσχέδιο, όπως είπαν, έρχεται σε λάθος χρονική στιγμή, μιας και ο χρόνος “πιέζει”.

“Από την αρχή ήμουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού, αλλά και της Αιανής και του Άνω Βοϊου. Αυτή είναι η άποψη μου εδώ και αρκετά χρόνια. Η θέση μου είναι διαχρονική και σταθερή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

Ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρει: “Είμαι ξεκάθαρα υπέρ. Η θέση της ΝΔ θα πρέπει να είναι αντίστοιχη. Αναμένουμε το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη βουλή¨.

Από την πλευρά του ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε: “Παρατηρείται μια αναστάτωση σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αυτονομία του Βελβεντού, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές. Υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες άμεσα πρέπει να λυθούν. Είναι απαράδεκτο που άφησαν τους κάτοικους του Βελβεντού σε μια μακροχρόνια αναμονή. Το θέμα έχει ωριμάσει…Βεβαίως και είμαι υπέρ της αυτονομίας’.

Ο κ. Χάρης Κάτανας τόνισε “Είναι απόλυτα σεβαστή η επιθυμία των κατοίκων του Βελβεντού. Από την άλλη όμως θα πρέπει να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις μέχρι να έρθει ως προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο”.

Ο κ. Γιώργος Δακής ανέφερε: ”Υπάρχει μια ένταση. Καλό είναι να επανέλθει η ηρεμία και φυσικά να ολοκληρωθεί η ανεξαρτητοποίηση. Το νομοσχέδιο ωστόσο ήρθε σε λάθος χρονική στιγμή. Θα έπρεπε να δοθεί λύση τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2018”.

Ο κ. Φώτης Ζυγούρης είπε πως “Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων ψήφισα υπέρ της αυτονομίας. Η ΝΔ έχει συγκριμένη θέση πάνω στο χωροταξικό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα λειτουργικά θέματα του νέου Δήμου Βελβεντού.’.

Τέλος ο κ. Γιώργος Τοπαλίδης δήλωσε “Είμαι υπέρ της ελεύθερης βούλησης των πολιτών του Βελβεντού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εκλογές και δεν έχουμε δει το τελικό νομοσχέδιο. Ας ελπίσουμε αύριο να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα”.

Θ. Τέγος