Γενικό Λύκειο Βελβεντού: 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στην Ηλικιακή Κατηγορία 16-19 ετών

5 Μαρτίου 2019
16:42
Κανένα σχόλιο

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε από δύο σχολεία, το Γενικό Λύκειο Βελβεντού (Ελλάδα) και το Gymnázium Štefana Moysesa MOLDAVA NAD BODVOU (Σλοβακία), με πρωτοβουλία των καθηγητών Κοκκινίδη Ιωάννη και Kovesiova Gabriela. Τους «Robo-Wonderers» αποτελούν 36 μαθητές και από τις δύο χώρες ηλικίας 15 – 18 χρόνων

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας: Βαΐτσης Χρήστος, Γκέκας Κωνσταντίνος, Ζανδέ Ράνια, Ζέρβα Μαρία, Ζίγκος Γιάννης, Ζίγκου Άννα, Καμκούτης Γρηγόρης, Καραχίτου Ειρήνη, Κλίγγος Μανώλης, Κόζανας Νίκος, Κουκάλη Άννα, Κουκάλη Ευτυχία, Κουσά Mαρία, Νούραγας Δημήτρης, Πολύζης Νίκος, Σακελλάρης Νίκος, Σαπουνάς Νίκος, Τζήκα Μαρία, Χάνι Γκεράλντ.

Συντονιστής – Μέντορας της Ομάδας του Γενικού Λυκείου Βελβεντού: Ιωάννης Κοκκινίδης, κλ. ΠΕ86 – Πληροφορικής

Η πορεία ενός έργου εκμάθησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνδυασμό με την συναρπαστική μάθηση της Φυσικής, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Μηχανικής (STEM) στην πράξη, χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ένα έργο-ευκαιρία ανάπτυξης ικανοτήτων, δεξιοτήτων, αλγοριθμικών μοντέλων, και πάνω απ’ όλα συν-εργασίας.

To αποτέλεσμα συν-εργασίας μαθητών/τριών στο σχολείο τους, συν-εργασίας με συμμαθητές τους από άλλη χώρα με άλλη κουλτούρα εντός του σχολείου εκτός του σχολικού προγράμματος. Η δημιουργικότητα η φαντασία και η συλλογική δουλειά λείπουν στο σχολείο, κι όμως τις έχουμε όλοι τόση πολύ ανάγκη για να μη χάσουμε τους χυμούς μας τη φρεσκάδα μας. Στο εργαστήρι των Η/Υ γέλια, μουσική, συλλογική δουλειά σηματοδότησαν τις αναζητήσεις της ομάδας στη σύγχρονη τεχνολογία, τις κατασκευές των παιδιών μας, κι ύστερα αμήχανοι στην πρώτη διαδικτυακή επαφή τους μα τόσο θετικοί συν-εργάτες με τους συμμαθητές τους από τη Σλοβακία.

Σεπτέμβριος 2018: RoboWonderers Γενικό Λύκειο Βελβεντού Εθνική Ετικέτα Ποιότητας 

Ιούνιος 2018: RoboWonderers Gymnázium Štefana Moysesa MOLDAVA NAD BODVOU πρώτο Εθνικό βραβείο της Σλοβακίας.

Οκτώβριος 2018: Οι “RoboWonderers” αποκτούν Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότηταςανοίγοντας το δρόμο για συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καλύτερου Έργου για το Σχολικό Έτος 2017-2018.

Νοέμβριος 2018 13ος Εθνικός διαγωνισμός eTwinning :

Robo-Wonderers”, το καλύτερο έργο με θέμα τη Δράση STEM ανάμεσα σε 155 έργα. Για το συγκεκριμένο βραβείο διαγωνίστηκαν ανεξαρτήτου ηλικίας και κατηγορίας σχολείου.

Οι διακρίσεις του έργου σε εθνικό επίπεδο – Ελλάδα και Σλοβακία, δίνουν ελπίδα στους ”Robo-Wonderers” και για Ευρωπαϊκή διάκριση.

19 Φεβρουαρίου 2019 : Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning 2019

Οι “Robo-Wonderers” διακρίνονται με το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο στην Ηλικιακή Κατηγορία 16-19 ετών

Χαρά και τιμή η βράβευση των Robo-Wonderers.

Μπράβο παιδιά – Συγχαρητήρια ΟΜΑΔΑ –

Συγχαρητήρια Γιάννη Κοκκινίδη, ψυχή της ομάδας.

Ιστοσελίδες:

Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/59156/

ΓΕΛ Βελβεντού: http://lyk-velvend.koz.sch.gr/index.php/school-activities/activities-2017-2018/robowonderersetwinning2017-2018

Ανάρτηση Λυκείου για τη Διάκριση: http://lyk-velvend.koz.sch.gr/index.php/2-news/130-robo-wondererseuropeanawards2019

Ανακοίνωση Νικητών (eTwinning): https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/european-prizes-winners-2019.htm

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.