kozan.gr: Ιστορική μέρα για το Βελβεντό – Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που το διαχωρίζει από τον πρώην Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Αυτόνομος πλέον ως Δήμος Βελβεντού

6 Μαρτίου 2019
16:58

Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή η τροπολογία για τη διάσπαση των πέντε δήμων (Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού).

Λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη τροπολογία «έσπασε» τις «γραμμές» τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ οδήγησε σε «ναι μεν αλλά» το ΚΙΝΑΛ -ΔΗΣΥ («Ορθή η τροπολογία αλλά δεν έπρεπε να έρθει τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος,ενώ ο εισηγητής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δικαιολογημένος ο διαχωρισμός των δήμων αλλά πρέπει να γίνει οργανωμένα. Έρχεται η τροπολογία λίγο πριν τις εκλογές δημιουργώντας ερωτήματα ως προς τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί», πρόσθεσε), κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν προχώρησε σε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κάτι που διευκόλυνε την κυβέρνηση, η οποία, με βάση τις ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διέθετε την πλειοψηφία των 151 εδρών (σ.σ. καταψηφίζει ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης).

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ομιλίες βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη η οποία διαφωνεί με τη διάσπαση του νησιού της σε τρεις δήμους, οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν διαφωνία με το περιεχόμενο της τροπολογίας, δηλαδή, το «σπάσιμο» των πέντε δήμων, αλλά:

α) Διαφώνησαν με τον χρόνο κατάθεσης της τροπολογίας, μόλις 81 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου

β) Ζήτησαν οι διασπάσεις να μην περιοριστούν μόνο στους συγκεκριμένους πέντε δήμους αλλά να επεκταθούν και στις δικές τους περιοχές.

aftodioikisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KOZAN.GR ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.