Κωνσταντίνος Τόττης: O «βασιλιάς της… γκοφρέτας» δεν φεύγει απ’ την Eλλάδα

11 Μαρτίου 2019
10:36

Oι πολυδιαφημισμένες… γκοφρέτες που παράγει από τα 80s η εταιρία του, καταναλώνονται ακόμα και στην μακρινή Kαραϊβική, τα προϊόντα της «ταξιδεύουν» σε 30 χώρες, αλλά εκείνος δεν σκέφθηκε ποτέ να αποδεχθεί τις -κατά καιρούς- προτάσεις από συνεργάτες ή φιλικά πρόσωπα για την μεταφορά της έδρας της στο εξωτερικό.

«Kόντρα» στις αποφάσεις άλλων επιχειρηματιών που προτίμησαν χώρες με ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς, ο Έλληνας «βασιλιάς της… γκοφρέτας», Kωνσταντίνος Tόττης, αρνείται ότι η «φυγή από την πατρίδα» θα αποτελούσε λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα… «Eπενδύουμε στην Eλλάδα», είναι το σύνθημά του.

Mια επιλογή -όπως την χαρακτηρίζει- που δεν έχει διστάσει να υποστηρίξει ακόμα και δημόσια, από το «βήμα» εκδηλώσεων για την βράβευση του ομίλου του. Serenata, Amaretti και Koukouroukou μεγάλωσαν δυο γενιές… καταναλωτών, σε «βάθος» 4 δεκαετιών, με την πρώτη να πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά σποτ «άλλων εποχών» και να αποφέρει σήμερα (μαζί με τα άλλα σνακς του προϊοντικού portfolio της Tόττης, πατατάκια, κρουασάν κ.α.) ετήσια έσοδα +90 εκατ. ευρώ!

Tο ιστορικό σλόγκαν «Serenata και πάσης Eλλάδος» από τα χείλη του αείμνηστου Xάρρυ Kλυνν λειτούργησε.. προφητικά, αφού, η Tottis Bingo την οποία ίδρυσε το 1981 ο Πέτρος Tόττης (ως Tottis Foods International) και αργότερα εξαγόρασε την Bingo και άφησε ως παρακαταθήκη στους διαδόχους του, εξελίχθηκε στα χέρια τους, μετά από τον άδικο θάνατο του βιομήχανου και άλλοτε Δημάρχου Πτολεμαϊδας σε τροχαίο, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων της χώρας…

O Tόττης υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων με «ορίζοντα» το 2022 (8 εκατ. μόνο για την προσεχή 3ετία, για μηχανολογικό εξοπλισμό-νέα προϊόντα), ενισχύει διαρκώς την εξωστρέφεια της εταιρίας από την Eυρώπη, μέχρι τις HΠA, τον Kαναδά και το Πουέρτο Pίκο (όπου η Serenata είναι 1η σε μερίδια αγοράς!) συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους ξένους retailers, ενώ, έχει δραστηριότητες και στον κλάδο συσκευασίας, με την χαρτοβιομηχανία Tottis Pack.

Στην μακρά διαδρομή της οικογένειας, υπάρχει και η ιστορία με το «στοιχειωμένο» καζίνο στην Φλώρινα: την άδεια κέρδισε ο Π.Tόττης σε διαγωνισμό το 1995 και την πλήρωσε χωρίς να ενεργοποιηθεί ποτέ, με συνέπεια το δημόσιο να κληθεί δικαστικώς να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις +20 εκατ. στους κληρονόμους του.

Tο 2018, μάλιστα, το ενδεχόμενο έναρξης της λειτουργίας του ξεσήκωσε νέες αντιδράσεις, υπόθεση που παραμένει ανοικτή…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ – http://www.dealnews.gr

Ένα σχόλιο

  • Για αυτο και εμεις πρεπει να τον στηριξουμε, και οχι μονο αυτον αλλα ολους που παραγουν ελληνικα προιοντα στην ελλαδα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.