Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής στο Βελβεντό ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη σε Ενορίες της Α.Π.Β. το μήνα Μάρτιο. (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

12 Μαρτίου 2019
19:00
Κανένα σχόλιο

Την προγραμματισμένη (για το μήνα Μάρτιο) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής (10-3-2019) στο Βελβεντό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Τον Σεβ. κ. Παύλο περιστοίχισαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β. και εφημέριος του ως άνω Ι. Ναού και ο οικον. Αθανάσιος Γεωργιάδης εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού.

Στο αναλόγιο έψαλαν οι ψάλτες: Γεώργιος Πιτσιούγκας, Γεώργιος Καραγιάννης, Γιάννης Παπαγόρας, Βασίλης Ποτουριάδης (Βαθύλακκος), Τάκης Στεφανόπουλος. Διακονητές στο Ιερό ο Μιχαήλ Αντωνίου, ο Περικλής Παπαγεωργίου και ο Λάμπρος Κουτσιούκης.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση παρέστη ο δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων-Βελβεντού Ζήνων Παπαδημητρίου.

Από την τοπική Εκπαίδευση ο δάσκαλος και υποδιευθυντής του Δημ. Σχολείου Βελβεντού Λάμπρος Κουτσιούκης και η δασκάλα Άννα Γεωργάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παύλος μίλησε για το θέμα της Κυριακής της Τυρινής, την έξοδο των πρωτοπλάστων Αδάμ και Εύας από τον παράδεισο. Είπε ότι ‘’ο Θεός πριν μας φτιάξει, μας έφτιαξε το σπίτι μας, τη βασιλεία Του, τη βασιλεία μας’’. Καλούμαστε, είπε, ‘’να μπούμε στον παράδεισο και να γίνουμε συνδιαχειριστές του παραδείσου. Καλούμαστε να βιώσουμε το Θεό. Αλλά εμείς βιώνουμε το ‘’εγώ’’ μας. Αυτή είναι η κόλαση’’. Σε άλλο σημείο του λόγου του είπε: ‘’Ο άνθρωπος που χαίρει μετά χαιρόντων και κλαίει μετά κλαιόντων βιώνει από τώρα τη βασιλεία του Θεού’’. ‘’Η νηστεία της Σαρακοστής’’, είπε, ‘’είναι από τον ίδιο το Χριστό. Μετά το βάπτισμά του ο Χριστός νήστεψε 40 ημέρες’’. Εξηγώντας το Ευαγγέλιο της ημέρας ο Σεβ. είπε: ‘’Να είμαστε συγκαταβατικοί με τους συνανθρώπους μας’’ και έφερε παραδείγματα συγκαταβατικότητας, ‘’όπως η Παναγία, ο άγιος Παΐσιος, ο άγιος Πορφύριος’’. ‘’Να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας’’, είπε, και περιέγραψε την Εκκλησία λέγοντας ότι ‘’είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Είναι η Μεγάλη Πέμπτη’’. Έκανε αναφορά στη γυναίκα: ‘’Η γυναίκα είναι συνεργάτιδα του Θεού με το να κυοφορεί μέσα στα σπλάχνα της ένα μυστήριο’’. Σχολίασε την πορεία της χώρας: ‘’Η χώρα μας πορεύεται από το κακό στο χειρότερο. Μερικοί όχι μόνο το δάχτυλο, τη χούφτα έχουν βάλει στο μέλι. Μην περιμένετε να δούμε ανάσταση του γένους μας αν εμείς δεν αναστήσουμε πνευματικά τον εαυτό μας’’, είπε. Ο Σεβ. επισήμανε παλιότερες και σημερινές αμαρτίες και προέτρεψε: ‘’Να σταματήσει η ρεμούλα και η διακίνηση του μαύρου χρήματος. Η Ελλάδα θα αναστηθεί’’.

Ακολούθησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο αρχονταρίκι (στο οποίο προσήλθε και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος) κέρασμα (καφές και τυρόπιτες φτιαγμένες από γυναίκες της Ενορίας).

Το πρόγραμμα Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου σε Ενορίες της Α.Π.Β. για το μήνα Μάρτιο 2019.

Βελβεντό: Ο Σεβ. θα χοροστατήσει στους Α’ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, την Παρασκευή, 15-3-2019, έναρξη ώρα 7 μ.μ.

Ίμερα: Ο Σεβ. θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Ιμέρων, την Κυριακή, 24-3-2019, έναρξη ώρα 7 π.μ.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

12-3-2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.